Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet nie liczy się z moim zdaniem! co robić?

Polecane posty

Gość gość

Niedługo mamy zamieszkać razem, mamy dziecko. Teraz jest czas urządzania nowego domu, on uważa że najlepiej będzie jeśli on urządzi wszystko tak jak jemu się podoba bo ja jestem wiecznie niezdecydowana, mówi ze wciąż kręce itd, on oczywiście robi to samo ale u siebie tego nie widzi, dla niego kompromis jest wtedy kiedy robimy tak jak on chce, a co ciekawe sam się do tego przyznaje. Tak jest w większości spraw, Nie tylko w ttej obecnej. Nie liczy się z tym ze dobrze by było żebym ja również dobrze czuła się w nowym domu. Nie wiem co robić. Wszystko jest dobrze dopóki robie i myślę tak jak on. Jest strasznym egoista, sam to przyznaje z uśmiechem na twarzy. Nie lubię się kłócić ale denerwuje mnie to że mi cos wytyka a sam robi to samo! Jak z nim postępować? Przez niego wciąż chodzę zdenerwowana, płacze itd, mam tego dosyć, tak jak już wspomniałam takie zachowania zdarzają się też w innych sytuacjach. Myślę żeby mu dać jakąś nauczke.

Gość gośćonka
Ciężka sprawa, fakt, jest egoistą, a to jest chyba najgorsze u mężczyzn, może rodzice nie nauczyli go jak kochać, może miał za mało miłości jak był dzieckiem, nie miał wzoru, wiem, że to zajeżdża trochę tanią psychologią, ale może on nie został "nauczony" co znaczy kochać. Nauczka myślę, że nie pomoże, na dłuższą metę nic przecież nie zmieni. Myślę, że może pomóc może jakaś wizyta u specjalisty razem albo jak sama pójdziesz na konsultacje do psychologa, zasięgniesz języka jak w takich sytuacjach się zachowywać. Ale widzisz problem jest taki, że on musi chcieć się zmienić, to musi wypłynąć od niego, a nie wiadomo czy kiedykolwiek wypłynie, czy on daje ci do zrozumienia, że cię kocha, jakoś to okazuje? Może on cię kocha. Trudno stwierdzić czy on ma jakiś problem ze sobą i nie umie kochać czy to ciebie już nie kocha. Ważne żeby on sam miał też dobre chęci, chęci do naprawienia sytuacji, jeśli nie ma, to nic z tym nie zrobisz, żadne nauczki nie pomogą, bo on z kolei też zacznie ci robić na złość i tak sobie będziecie do tego jeszcze bardziej na złość robić.

Gość gośćonka
Miało być może on cię nie kocha, a nie może on cię kocha. Albo cię nie kocha a inną jest w stanie pokochać albo on w ogóle nie wie co to znaczy kochać, z tym drugim można jeszcze coś zrobić, z pierwszym nie za bardzo.

Gość gośćonka
Jeżeli na nim nie robi to wrażenia, że on cię krzywdzi, że chodzisz smutna przez niego, płaczesz, to czarno to widzę.