Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to powiedziec rodzicom i co dalej??

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Ja mam 20 lat, a moj chlopak skonczy w sierpniu. Niedawno dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Jestesmy razem ponad 1.5 roku a mieszkamy ze soba 5 miesiacy. Ja studiuje i rodzice mi daja na zycie(pewnie przestana jak powiem o dziecku), a moj chlopak pracuje. Jak powiedziec o tym rodzicom? Zrezygnuje ze studiow, bo nie dam rady na tym kierunku. Nie wiem czy wrocic do rodzinnego domu ktoregos z nas czy zostac tutaj, bo mieszkam na 3 pietrze i ciezko bedzie gdy dziecko sie urodzi..plus duze oplaty(1300 mieszkanie)a moglibysmy dokladac sie rodzicom na wydatki a reszte na dziecko miec..choc wiadomo jak u kogos sie mieszka wtracanie non stop..chcemy wziac slub pomozcie..

Gość gość
Powiedz zwyczajnie:mamo,tato,stało się to,co przewidywaliście.

Gość gość
powiedz rodzicom, sami nic nie wymyślicie, a może będą miec jakas logiczna propozycję rozwiązania problemu. Zrezygnować ze studiów szkoda, ale wiem jak moja kooleżanka urodziła na 5 roku i bardzo cięzko jej było wszystko poogarniać. Powodzenia!

Gość guest22
Usuń.

Gość gość
nie rezygnuj ze studiów, weź dziekankę. Nie pakuj się nikomu na głowę, skoro sami możecie wynająć mieszkanie. Najwyżej poszukajcie czegoś na parterze

Gość gość
a po porodzie kup pakiet gumek i nie wierz, że karmiąc piersią nie można zajść w ciążę, bo nigdy nie wyjdziesz z pieluch.

Gość gość
nie rezygnuj ze studiów! to bedzie dla rodziców większy cios niz ta ciąża. a argument z 3 piętrem jest śmieszny. to żadna niedogodność. Wózek zostawisz na parterze a dziecko ne ręke.