Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrót do pracy, odstawienie od piersi, rozszerzenie diety.

Polecane posty

Gość gość

Witam moje dziecko w połowie stycznia skończy 4 miesiące , od urodzenia karmię piersią a od marca wracam do pracy i mam kilka pytań dot. przestawienia je na mm. Przy karmieniu mieszanym nalezy dopajac dziecko woda , ale ile tej wody? co z vit d , czy tez trzeba podawac ? I rozszezanie diety od 4m podawac warzywa czy moze wprowadzać dziecku tylko mm? Czy oba na raz? I jak wprowadzć mm ?

Gość gość
Nie odpowiem na twoje pytanie, ale czy na pewno chcesz przestawiać dziecko na mm, jeżeli nadal chcesz karmić piersią? Ja też myślałam, że tak trzeba, a okazało się to do przejścia. Całe szczeście, bo moje dziecko nie znosiło mm. Wróciłam do pracy jak miał 5,5 miesiąca. Przed wyjściem do pracy go karmiłam, później dostawał kaszkę na mm (o ściąganiu nie było mowy, za leniwa jestem:) ), następnie obiadek, tzn. na początku jakieś warzywa, później przechodziło stopniowo w konkretniejsze jedzenie, a po powrocie do domu jadł już do końca tylko pierś, w tym w nocy. Karmiłam go ponad rok. Oczywiście później kolejne karmienia zastępowałam stałymi posiłkami, aż w końcu doszliśmy tylko do 2 karmień dziennie, rano i na noc przy zasypianiu. Nie karmiłam go mm wcale, bo pluł nim okropnie. Zastanów się czy koniecznie musisz przechodzić na mm.

Gość gość
Odciagaj swoje mleko i mieszaj z mm to latwiej dziecko zaakceptuje nowy smak. Mozesz tez kp rano albo po pracy jakis czas jak chcesz. Teraz lekarze mowia zeby dziecko tylko na mleku bylo 6 m potem rozszerzanie diety.