Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 20 lat... jestem kobieta i boje sie, ze mam problemy z alkoholem..

Polecane posty

Gość gość

Pije alkohol praktycznie codziennie w małych ilościach. Bardzo lubię piwo, lecz czasem zdarza mi sie też wypić lampke wina wieczorem. Praktycznie zawsze jak spotykam sie z moim chłopakiem w jego mieszkaniu to pijemy piwo lub wino. Jak ostatnio byliśmy w sklepie i przechodzilismy obok alkoholu chłopak powiedział ' o najlepszy dział dla ciebie' byłam trochę w szoku...poczułam sie dziwnie. Dodam, ze moi rodzice obydowje są alkoholikami. Mama zaczela właśnie 6 lat temu od picia małego piwa każdego wieczoru, a teraz codziennie wlewa w siebie bardzo baaardzo dużo alkoholu. Jako, ze mam rodziców z takim problemem zaczęłam sie zastanawiać czy ze mną wszystko ok...co sadzicie ? Czy mam zupełnie przestać pić ?

Gość gość
Mam nadzieję, ze nie mam żadnych problemów.

Gość gość
No wiesz to nie jest normalne jak ktoś każdego dnia pije alkohol nawet w małych ilościach. Może to ostatni moment żeby zawrócić bo później będzie za późno....

Gość gość
od czasu do czasu piwko czy winko jest ok. Ja mam taka zasadę, że nie piję w tygodniu. Na imprezy chodzę raz na tydzien w sobotę bądź co drugi weekend i wtedy tylko spożywam alkohol, czasami jestem kierowcą. Postanow sobie, że alkohol pijesz tylko jak jest do tego okazja. Z moim chlopakiem nigdy sami nie spozywalismy alkkoholu siedząc we dwoje, jedynie gdy gdzieś wychodzimy. Dla mnie t troche dziwne picie codziennie piwa z chłopakiem

Gość ona_bez_endu
a zdarzaja sie takie dni , ze nie spożywasz w ogole alkoholu?

Gość gość
Chyba spróbuje zrobić tak jak mowisz, czyli pic tylko, gdy będzie okazja no i ograniczę picie alkoholu z chłopakiem :)

Gość gość
Oczywiście zdarzają sie takie dni, ale ostatnio rodzice sami kupują mi piwo albo czwstuja winem itd co mnie zaczęło właśnie przerazac. W weekend dzwoniła do mnie koleżanka żebym wpadała, bo siedzą z chłopakiem i nie maja z kim wypić. Gdy umawiam sie z kimś kogo widze rzadziej to albo idziemy na kawę albo piwo :p

Gość ona_bez_endu
To sobie postanów, że nie ma picia w tygodniu. Jedynie w sobotę , ale też nie musi to być każda sobota. Czas można spędzać ciekawiej, nie tylko pić. Przyrządź coś dobrego do jedzenia nie zakrapiając tego alkoholem, zaproś chłopaka do kina , na spacer...:) BEZ ALKOHOLU. Za każdym razem kiedy masz zamiar kupić alkohol wrzuć te pieniądze do skarbonki a uzbierasz na jakiś wypad we wakacje :)