Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem zdrowotny.

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, mam dość nietypowy problem. Otóż ostatnio chwilowo utraciłem wzrok na jedno oko, problem zaczął się dość niewinnie i postępował częściowo. Nie przestałem widzieć od razu lecz widziałem jak by "zasłonę" w postaci czarnej plamy która przysłania mi wszystko. Mało tego gdy częściowo odzyskałem możliwość widzenia wszystko było zniekształcone, poskręcane i powyginane. Taki stan utrzymywał się przez około 30 min. Byłem u okulisty lecz tam wprawiłem go w osłupienie gdy opisałem problem. Po wstępnym badaniu zostałem skierowany na badanie OCT. Jedyne co ustało to zanik widzenia, do dziś miewam silne napadu bólu głowy tylko z jednej strony, mdłości, oraz ból gałki ocznej w postaci "rwania" i czegoś co porównać można do skurczu mięśni. Moja pytanie więc brzmi, czy ktoś spotkał się już z czymś takim? Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Może to stwardnienie rozsiane

Gość gość
i takie by były objawy?

Gość gość
może to być stwardnienie, może być problem neurologiczny. Ogólnie to niedobry znak, takie nagłe złe funkcjonowanie wzroku i to w jednym oku.. Na twoim miejscu poszłabym do neurologa, żeby zrobić rezonans i wykluczyć guza, zresztą już neurolog będzie wiedział czy to może być guz, czy stwardnienie, czy coś mniej groźnego. Jeśli to postępowało stopniowo to może jakaś zaćma? Nie mam pojęcia, ale przypadek ciekawy

Gość gość
wzrok zanika co jakiś czas np raz na tydzień na 15 - 20 minut, trochę się boję że toś poważnego ale nie tracę zimnej krwi. Zauważyłem że pojawia się ta czarna zasłona przy wysiłku i to w dodatku przy schylaniu gdy muszę coś podnieść.