Gość gość Napisano Styczeń 5, 2015 Witam, od kilku miesięcy mam pogorszone samopoczucie, bóle brzucha, ospałość, osłabienie, chudnięcie. Od kilku dni pobolewało mnie dodatkowo pod lewą łopatką i jakby promieniowało do serca. Dzisiaj boli mnie jeszcze bardziej - serce, przy łopatce, kłuje po prawej stronie klatki piersiowej, boli tępo brzuch w nadbrzuszu (jakbym się bardzo najadła - a zjadłam dziś niewiele), mostek też co jakiś czas się odzywa - takie jakby łaskotanie w nim. Trwa to od rana z różnym nasileniem, mniej lub bardziej ale dyskomfort i ból utrzymują się. Z powodu różnych dolegliwości miałam zamiar iść po świętach do lekarza, ale teraz nawet nie ma jak (przychodnię zamknęli). Jem normalnie, więc to na pewno nie jest niestrawność, objawów grypy żadnej też nie mam. W domu mieszkają starsze osoby i jest ciśnieniomierz, parę razy mierzyłam ciśnienie w ostatnich dniach przez te bóle i ogólnie zwykle jak mierzyłam to miałam niskie, a w ostatnich dniach jest w okolicach 130/90, puls w normie albo podwyższony, a dziś z kolei rano ciśnienie miałam 109/69 przy czym puls 79 i lekko nierówny. Ale wiadomo, domowe sprzęty mogą się też mylić. Nie wiem co robić, bo to nie przechodzi, a szpital najbliższy jest poza miastem, zresztą nie chcę robić szopki i dzwonić na pogotowie żeby usłyszeć, że jestem młoda (mam 23 lata) i pewnie przesadzam. A z drugiej strony trochę mnie to martwi. Jak myślicie, przeczekać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach