Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

anty

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie zgubilam dzisaj dwie tabletki anty poniedzialkowa i wtorkowa. to teraz wzielam kolejna srodowa czy dobze zrobilam/

Gość gość
A jakie masz tabletki 21 i 7 dni przerwy czy 28tabletek?

Gość gość
21

Gość gość
moge zajsc w ciaze?

Gość gość
Nie, jesli zgubione pigulki nie oznaczają dwóch dni przerwy w przyjmowaniu pigulek? A jesli tak, zadzwon do ginekologa. Na pewno tez od teraz dodatkowo zabezpieczaj sie gumką. Owulacja tak od razu nie wróci, ale dwie doby przerwy to juz ryzyko ciąży.

Gość gość
A jesli wiesz, ze przyjmowałaś pigulki codziennie, tylko zgubiłaś te z blistra, to lec dalej z ich przyjmowaniem, a potem moze lepiej nie rob przerwy, tylko kontynuuj przyjmowanie leku, polacz z kolejnym blistrem o dopiero zrob przerwe. Ale najlepiej zawsze zadzwonic do swojego ginekologa.

Gość gość
nie niebylo przerwy.tak dzisiaj wypadlo przy braniu dwie mi gdzies wylecialy po nacisnieciu

Gość gość
ok to znaczy ze moge uprawiac sek bez zabespieczenia cz lepiej sie zabezpieczyc prezerwatywa?

Gość gość
E, to nie ma problemu, bo Twoje pigulki zawierają tyle samo hormonów w kazdej. Tyle tylko, ze musisz teraz uważać przy przyjmowaniu kolejnych, skoro odpadla podpowiedź w formie dni tygodnia. Ale nie jestem pewna, czy mozesz po zakończeniu blistra przerwę jak zwykle (dwa dni wcześniej), czy lepiej polaczyc to z braniem kolejnego blistra od razu, bez przerwy..?

Gość gość
nie czytają nawet ulotek tępe szlory, a potem dziwią się czemu tyle wpadek :O

Gość gość
MOIM ZDANIEM 1.Powinnaś wybrać wszystkie tabletki z tego blistra z którego teraz korzystasz 2.Później wziąć te dwie zagubione tabletki z nowego blistra i wtedy zrobić przerwę. 3.Po przerwie kupić już kolejne nowe opakowanie w którym jest 21 tabletek i brać normalnie. 4.Ten blister z którego weźmiesz 2 tabletki (pkt 2)już jest niekompletny, więc zostaw go na kiedyś, gdy znowu zgubisz jakąś tabletkę;-) tyle, że będziesz w plecy z jednym opakowaniem:-) nie musisz się dodatkowo zabezpieczać, bo nie pominęłaś żadnej tabletki:-) Ja osobiście tak bym zrobiła:-)