Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne odczuwanie macicy?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Mam pytanie, obecnie kończę 10 tydzień ciąży i od 3 dni jakoś inaczej odczuwam macicę, dokładnie dół podbrzusza. Otóż czasami w ciągu dnia odczuwam taki dyskomfort/napięcie/może nawet delikatny ból czasem gdy siadam (ale na obu pośladkach, gdy siadam na boku nic nie czuję) i czasami, gdy dotykam podbrzusza też to czuję. Jest to krótkotrwałe odczucie. Brzuch jest miękki i nienapięty, nie mam żadnych plamień ani nic z tych rzeczy. Czy któraś z Was tak miała? Wizytę u ginekologa mam za 2 tygodnie i nie wiem czy powinnam się do niego umówić wcześniej, czy jest to normalne. Dzięki za odpowiedzi!

Gość gość
to chyba normalne skoro dziecko sie tam rozwija :O

Gość gość
Nie powiem Ci na sto procent, ale jak tak mam od początku ciąży do teraz- 16 tc, to chyba rozciąganie macicy.

Gość gość
Tak dziecko się rozwija, ale jestem przeczulona na punkcie możliwego poronienia, bo poprzednią ciążę straciłam w 6 tygodniu, a czegoś takiego nie miałam. Dlatego wolę uniknąć dzwonienia do ginekologa, o ile to możliwe, bo zawsze mam do niego milion pytań. Czy to nacisk na pęcherz? Nie wiem, nie czułam typowego parcia, ale chodzę często do ubikacji...