Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zakompleksiona.

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam prawie 16lat i od września idę do szkoły średniej ale boję się. Dlaczego? Bo boję się, że zostane odrzucona przez swój wygląd. W podstawówce byłam wyśmiewana przez inne dzieci bo byłam gruba i brzydka i tak cała szkołę podstawową pociągnęłam będąc sama. W wakacje przed pójściem do gimnazjum postanowiłam schudnąć i udało mi się. Schudłam prawie 10kg. Miałam rację, że jak schudnę to nareszcie nie będę pośmieliskiem i myliłam się... W drugiej klasie gimnazjum zaczęłam mieć problemy z bezsennością przez co zaczęły pojawiać mi się wielkie wory pod oczami (dolina łez). Najbliższe mi osoby zaczęły się ze mnie śmiać, że wyglądam jak chora na raka anorektyczka albo po prostu zaczęli nazywać mnie ćpunką. Zawsze się z tego śmiałam ale zawsze jak wracałam do domu to płakałam. Tak jest do dzisiaj. Robię wszystko by wyładnieć przed pójściem do liceum chociaż koleżanki doradziły mi, że pomoże mi tylko makijaż bo mojej brzydoty nie da się zmienić (nie maluję się bo źle się czuję w makijażu) Nie chcę powtórzyć tej samej historii w liceum. Proszę pomóżcie mi. Jak pozbyć się tych worów pod oczami i jak mam nabrać wiary w siebie?

Gość gość
Nie martw się kochana, z głupoty się wyrasta... a tak poważnie, to dzieci są okrutne dla innych aby odsunąć uwagę od siebie. Założę się, że koleżanki z Twojej klasy nie należały do 7 cudu świata. Jeśli coś mogę doradzić to zmien nastawienie, rób co do Ciebie należy i olej resztę. Swoje problemy staraj się zamieniać w atuty... np. Jeśli się dobrze uczysz, jesteś miła, uczynna itd.. myśl o tym co jest ważne, a osiągniesz sukces. Super że schudłaś, ciesz się, tamte pewnie Ci zazdrościły i głowa do góry...

Gość gość
Po pierwsze zmien kolezanki. O worki pod oczami zapytaj lekarza. I nie płacz bez powodu. Głupie koleżanki to nie powód. Myśl o sobie, jesteś młoda i całe życie przed Tobą

Gość minetoman
Jak chcesz to możemy sie na minete umówić to ci przejdą kompleksy