Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 4 miesiące wystarczą do matury!?

Polecane posty

Gość gość

Ucze się od 2 miesięcy i prawie przerobiłem cały materiał. Z biologi już skończyłem. Co to znaczy że przeobiłem? Zadania z bio rozwiązuję na 80% na rozszerzeniu a chemię na rozszerzeniu ok70%. Czy wystarczy mi czasu bo powoli tracę siły?

Gość gość
studiowałem coś innego ale stwierdziłem że tamto nie ma sensu. Medycyna. Mam teraz wolne bo zrezygnowałem.

Gość gość
da się bo czasami wydaje mi się że nie

Ja do matury uczyłem się 3 dni po 5-6 godzin. Przerobiłem tylko kilka opracowań lektur. Wystarczyło. Ludzie, to nie jest pluton egzekucyjny

Gość gość
Ale on chce się dostać na medycynę :)

Gość gość
Prawie tylko zadania,z chemii Witowski 2/3 tomów przerobione w całości (jakieś 2tys zadań kilka arkuszy maturalnych, kilkaset zadań które dostałem na kartkach i 5 arkuszy maturalnych)na koniec zrobię całego pazdrę. Z biologii gorzej bo zrobiłem może 400zadań łącznie, maturę piszę na ok82-85% ale nie wiem jak się tego uczyć bo może być pytanie o wszystko i bardziej trzeba rozumieć niż wiedzieć. Najgorsze jest to że można pisać na 85% i się nie dostać.

Gość gość
dlatego pytam bo momentami przeżywam chwile euforii a potem coś robię i nie umiem ,mimo że robiłem to chwile temu.

Gość gość
Nie dasz rady jak nie przerobiłeś całego materiału

Z chemii polecam zadania Persony zamiast Pazdry. To musisz nad biologią teraz mocno posiedzieć. Zadania, zadania i jeszcze raz zadania. No 85% z jednego i drugiego to starczy, przynajmniej w ostatnich latach tak było :)

Gość gość
a która dokładnie bo widze że ma ich pełno a w takim czasie wszystkich nie zrobię

Zbiór zadań A. Persona, wyd. Medyk, testy na Akademie Medyczne, zadań dość dużo. Wybierz kilka/kilkanaście zadań z danego działu, niektóre typy nie obowiązują na maturze ale to będzie widać :)

Gość gość
OK, dzięki za pomoc :) Mam nadzieję że się uda bo mam już swoje lata. Czasami to mózg wysiada i nie pamieta się najprostszych rzeczy. Najgorsze są też te prymitywne błędy.

No i co z tego że na medycynę? Im bardziej będzie się stresował tym większe ryzyko że zawali. Jako lekarz będzie miał życie ratować, to nie może srać po gaciach przed jakims sprawdzianem tak a nie inaczej nazwanym

A jak byś chciał dobry zbiór z biologii to Ł. Czarnocki, 5 zeszytów, zadania typowo maturalne, w sam raz do poćwiczenia maturalnego toku myślenia. Nie ma za co, powodzenia! :)

Gość gość
Nie sram się ale momentami wkurzam się bo wydaje mi się że zostały tylko 4 miesiące i że mogę nie zdążyć dlatego pytam na forum.

Gość gość
Pytałem czy się da czy to ciężka praca wymagająca poświęcenia którą potrafią tylko nieliczni?