Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile moze kosztowac badanie wzroku wraz z okularami ??

Polecane posty

Gość gość

znalazlem pewien zaklad optyczny i piszą ze badania sa w cenie oklularów. Mniej wiecej ile kosztuja okulary ? Dodam ze to male miasteczko

Gość gość
Jedno ******nko

Gość gość
Zależy od oprawek. Szkła musisz liczyć ok 180-200 zł, w zależności jakie, czy duża wada, czy cylinder itp. Oprawki od ok 100zł nawet do 3000 jak cię stać. Wielkość miejscowości nie ma tutaj nic do rzeczy. Często w tych mniejszych jest większa drożyzna niż w większych.

Gość gość
Aha jak piszą, że badanie w cenie okularów, tzn że jak kupisz u nich okulary, to cię zbadają za darmo.

Gość gość
Ja zapłaciłam 80 zl badanie plus 200 okulary z oprawkami. Myślałam że wyjdzie mnie dużo drożej....

Gość gość
gość dziś Ja zapłaciłam 80 zl badanie plus 200 okulary z oprawkami. Myślałam że wyjdzie mnie dużo drożej.... xx Widocznie trafiłaś na promocję. Znam optyka, który ma wystawione na jednej ścianie oprawki i cena oprawek to cena całych okularów. Ja teraz za swoje dałam 220 z badaniem gratis, a mąż 430 z badaniem gratis u tego samego optyka. Miał dużo droższe oprawki.

Gość gość
dobry mąż , byle czego nie bierze

Gość gość
gość dziś dobry mąż , byle czego nie bierze xx Jesteś głupia. To nie jest takie łatwe dobrać sobie oprawki. Rozmiar, model. Nie wszystko pasuje co założysz. Miał pecha, że akurat te mu pasowały do twarzy, to co miał zrobić?

Gość gość
wszystko zależy od ceny oprawek i ceny szkieł. Ja zawsze szkła mam drogie (spora wada, trzeba szkła pocieniać, poza tym astygmatyzm i jeszcze wada jest inna na każdym oku). Najtańsze oprawki jakie udało mi się zdobyć kosztowały 90 zł. Szkła zawsze koło 300-400 minimalnie. Czasem wpadną mi w oko oprawki za 300-600 zł... więc to naprawdę może być różnie :)

Gość gość
aaaa...i u mnie badanie wzroku 70 zł.

Gość gość
Ja 2 miesiące temu płaciłam 80 za wizyte razem z badaniem, 140 oprawki i 130 szkła z antyrefleksami.

Gość Aleksan2132
Medispirantwizyta okolo 50-100zl, oprawki kolo 100zl i do gory zalezy jakie, a i szkla tez zalezy jaka wada, czy maja byc fotohromy czy nie, do tego promieniowanie uv moze byc kolo 150zl nawet do 1000zl

Gość Aleksan2132
wizyta okolo 50-100zl, oprawki kolo 100zl i do gory zalezy jakie, a i szkla tez zalezy jaka wada, czy maja byc fotohromy czy nie, do tego promieniowanie uv moze byc kolo 150zl nawet do 1000zl

Gość gość
zalezy gdzie będziesz chciala je zrobic. Ja chodze do salonu http://www.optyk-wroclaw.com/okulary mają tu sprzet do badan wiec można na miejscu zbadac wzroki i od razu zamowic okularu. Wiem ze taki pakiety wychodzi taniej niż pojedyncze usługi.

Gość gość
Ja dałam 350zl bo nfz mi podpisał - 50zl. A suma to zaleźy od oprawek i od szkieł, ja wzięłam lepsze szkła...

Gość gość
wszystko zalezy od salonu do którego się udasz. Ja byłam na badaniu tu http://www.okulistyka.opole.pl i od razu mogłam dobrac okulary. W sumie to mnie ta przyjeknosc troche kosztowała ale dlatego ze kupiłam w koncu dobre oprawki które troche kosztowały.

Gość gość
Niektóre salony oferują darmowe badania wzroku.

Gość gość
Ja przebadałam swój wzrok za darmo. Udałam się do jednego z salonów firmy www.droko.pl Oferują tam darmowe badanie wzroku. Dodatkowo otrzymałam tam profesjonalną pomoc w doborze soczewek kontaktowych.

Gość Rozalia

Lata temu miałam badanie w jednej z sieciówek. Potrzebowałam dobrać odpowiednie okulary. Niestety nie udało się, bo okazało się, że są za mocne - strasznie mnie bolała głowa. Ostatecznie idealne okulary dobrał mi dopiero okulista w  Centre de la Vision w Krakowie.