Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bodybangers

OSZUKANA

Polecane posty

Witam, chciałabym się podzielic z wami i poprosic o pomoc .. Zostałam oszukana. Na znanym portalu społecznościowym Fb, pewna nieznajoma na jakiejś stronie dodała zdjęcia ciuchów, zegarków, paskow do spodni, wszystko nowa, ceny przyzwoite, a ze nie miałam kurtki na zime pomyślałam, ze skoro cena jest dwa razy mniejsza niz w sklepie to kupie. Chodzi o czarna pikowana kurtke. Wiec napisałam do niej, wypytałam o wszystko, czy jest ocieplana czy wyglada indentycznie jak na obrazku, pani przytakiwała, przekonywała ze wszystko autentycznie, tak wiec wysłałam jej pieniazki i po w sumie 5 dniach dostałam :O :O :O juz przy odbieraniu poczułam ze cos jest nie tak bo kurtka byla dziwnie zapakowana. Po otwarciu prawie zemdlałam. Kurtka wyglada jak z lumpeksu ( choc moze i tam bym lepsza kupiła ), kolor szary, nie pikowana tylko jakas taka przytłoczona. Napisałam odrazu do pani która odpisała ze wszystko jest tak jak być powinno, kurtka ocieplana, pikowana i ze pieniedzy mi nie odda poniewaz to nie ona wysylala, tylko ze jej adres jest na przesyłce jako nadawca ;) poza tym teraz usuneła kurtke z ogłoszen. Kurtka kosztował 70 + przesyłka. Niby nie duzo, ale mam małe dziecko i patrze na ceny rzeczy które kupuje poniewaz za 79 złotych miałabym 2 paczki pampersów .. Nie wiem co mam robic ale chciałabym odzyskac pieniadze. Prosze o pomoc ..

Gość gość
Tylko policja, oszukanych przez ta osobę pewnie jest więcej, wiec prokurator weźmie się za nią. Namierzenie sprawcy nie będzie problemem :)

Gość gość
Wszystkie maile zachowaj - całą korespondencję, również opakowanie z paczki no i kurtkę oczywiście. Jednym słowem wszystko, co może się przydać śledczym

Nieźle Cię wych*jała :D Dlatego masz teraz nauczkę, cokolwiek zamawiać na necie to tylko ze sprawdzonych źródeł. A kurtkę za 79zł to mogłaś dostać zaje*istą w sieciówkach, przecież teraz jest tyle wyprzedaży.

Gość gość
Zapakuj wszystko, i idź z tym na policję. Miałam lata temu taką sytuację, ze kupilam tytoń przez internet, i dostalam w przesylce ... ziemię ogrodową. Policja wyczaiła oszusta, oszukal kilkadziesiat osób, miał sprawę, i wyrokiem sądu musial oddać kasę. Oddał!