Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość on

Jak przestać kochać?

Polecane posty

Gość gość on

Wiem, że to banalne pytanie ale może ma ktoś chociaż jakąś namiastke sposobu.

Gość gość
nie da sie

Gość gość
mozna usunac wszystkie smsy maile rozmowy itp usunac zdjecia itp ale nigdy sie nie zapomni jak sie kocha ! mam to od 10 lat chodz mam meza 3maj sie ;)

Gość gość on
unikałem kilkanaście miesięcy, nic to nie dało

Gość gość on
gość 12:18 to dlaczego związałaś się z innym?

Gość gość
Można unikaćlatami,ale to nic nie da

Gość gość
Mam tak od lat,wielu lat,nie pomaga ograniczenie kontaktu,brak kontaktu,udawanie,że ta osoba nie istnieje,nic nie pomaga jeśli coś jest między ludźmi,coś ich łączy,nawet jeśli dzieli ich wiele kilometrów,nie pomaga udany własny związek,fajne życie,wspaniałe dzieci,znajomi,pieniądze,praca która daje satysfakcję,nic ci nie pomoże ! Jak ona gdzieś jedzie to się martwię,czy się jej nic nie stało,ona się martwi,że mnie szlak trafi i ona się o tym nie dowie,/nie mamy wspólnych znajomych/,chłopie to błędne koło,aż do śmierci :( Ale życzę ci powodzenia.

Gość gość
A co jeśli padło stwierdzenie zostańmy przyjaciółmi a jedna ze stron kocha tak mocno że nie umie tego zrozumieć, czy to stwierdzenie może zamienić sie w miłość po pewnym czasie?

Gość gość
Moje zdanie jest takie nie może być przyjaźni,pomiędzy ludźmi którzy kiedyś,lub ciągle się kochają,propozycja przyjaźni to jakby wyrób czekoladopodobny,może być tylko miłość lub ... NIC... w moim przypadku,musi być to nic,niestety,taki los,taka karma.

Gość gość
podoba mi sie ktos i nie moge o nim zapomniec

Gość gość
czy mozna pokochac kogos innego?

Gość gość
Najgorsze jest to udawanie obojętności i nie kontaktowanie się :( boli mnie i wiem jak boli ją :( tylko bez radykalnych działań nie osiągniesz jakiegoś efektu,w końcu przestanie myśleć,może nie zapomni,ale przestanie ją już tak boleć,trzeba być tylko konsekwentnym i wrednym do granic ludzkiej wyobraźni,to niestety chyba jedyny sposób.

Gość gość
jak przestac kochac? Dla mnie zwyczajny proces .Milosc to sprzezenie zwrotne .Obdarowywanie miloscia i jej odbieranie.Milosc w jedna strone, to zwyczanie stary uciskajacy kapec - niemily dla obiektu obdarowywanego.Nie wiadomo , jak z takim delikwentem rozmawiac , co uroil sobie milosc w jedna strone . Obsesja nikomu nie potrzebna .Wedlug mnie trzeba zrobic porzadek w glowie , poustawiac klepki na swoje miejsca i obudzic sie . Ba- wrocic do rzeczywistosci tu i teraz . Milosc w jedna strone moze byc tylko u rodzica . W innych przypadkach - glupota i brak wyobrazni . Na wlasne zyczenie -unieszczesliwianie swojej osoby i "smierdzace jajo " dla osoby kochanej przez oblakanca . Elena.

Gość gość
Tak jak myślałam gościówa z "Jak zapomnieć part 5" siedzi cały dzień na forum, wyzywa innych i udaje psychologa. Jesteś żenująca i na prawdę musisz mieć nudne życie ;).

Gość gość
gość 12:18 to dlaczego związałaś się z innym? xxx byłam z facetem -poznalismy sie jak mielismy 18 lat, 3 lata pozniej chcial dziecka więc ok, wesele miało byc itp. lecz poroniłam. On musiał wyjechać na 3 mcy - mowil ze wroci. zadzwonil powiedział ze nie wroci ,postawilam mu warunek albo niemcy albo ja- wybrał niemcy i tak sie rozstalismy . przyjechał po 3 latach do Polski - widywałam go, ale zdążył się ożenić - bo wpadł. Ma obecnie zone i dziecko. A ja ? Pytałam co bd dalej mowil ze nie moze zostawic zony itp ale mnie kocha. Wyjechał mieszka obecnie w Angli a ja mam meża. Kocham meża. Ale nigdy to nie bedzie taka milosc jak kochałam wlasnie jego. to tyle

Gość gość
Dobra ale co w przypadku kiedy to związek miał dopiero powstać a nie kiedy on już trwał bo go jeszcze nie było a mocne uczucie miłości pojawiło sie z jednej strony natomiast z drugiej chęć przyjaźni tylko :-( czy to może sie zmienić?

Gość gość
Ty kochasz ją czy jego? Kurcze nie zmusisz nikogo do miłości :(

Gość gość
A dlaczego chcecie zakończyć kontakt, urwać wszystko skoro kochacie, ona coś do was czuhe też? To mnie np eani nadal bo i tak też myślę o nim, in mówił ostatnio też że myśli ale nie może teraz, kiedys w terminie nie określonym i będzie czekał. Moze on chce abym ja przestala czuć coś do niego, ale nie wiem już za późno. Stało się i tyle. A jakby tak choć czasem dostać smsa co słychać u Ciebie to przynajmniej jakoś bym wiedziała ze nadal mnie lubi, mimo iż zapewniał ze zawsze będzie, nawet milcząc jak grób. Ale ja się boje ze właśnie przestanie o mnie myśleć, i nie wiem czemu, bo też chce aby był szczęśliwy.

Gość gość
Nie możecie być razem,pewno tak jak i my,z różnych względów.Musicie dać sobie spokój,nawzajem i definitywnie,przestać się ranić i rozdrapywać rany :( Wiem,że to będzie bolało,ale tak musi być.

Gość gość
teraz ktos mi sie podoba ale nie moge z nim byc

Gość gość
Ja ją bardzo kocham a Ona chcę pozostać przyjaciółmi :-( nie umiem sobie z tym poradzić jest we mnie wiara w to że jeżeli naprawde ją kocham a tak jest bo to co sie dzieje we mnie w środku nie jest normalne že nie powinienem z tego rezygnować bo dla prawdziwego uczucia chyba nie warto rezygnować co? Tylko nadal próbować może jej zdanie ulegnie zmianie po pewnym czasie?

Gość gość
ile osób tyle historii

Gość gość
sie nie da

Unikanie kontaktu jest dobrym sposobem, by jeszcze bardziej się dobić. Jeżeli miłość kiedyś istniała, trzeba pracować by na nową ją rozpalić.

Gość gość
chyba lepiej sie widywac

Gość gość
kiedys bardzo podobal mi sie jeden facet.ale mial dziewczyne i przestalo mi na nim zalezec.

Gość gość
ktos mi sie podobal.ale nie moglam go widywac bo mieszkal w innym miescie i dlugo nie moglam o nim zapomniec.

Gość gość
teraz podoba mi sie facet ale nie jestesmy w zwiazku i ciagle o nim mysle.