Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

A mnie zmęczyła nadczynność 😭:D na dodatek pozostaje mi zamknąć dziś filtrownie i pozasłaniać okna;) dobranoc

Dzień dobry Filtrownicy Zaczyna się nowy dzień i nowy tydzień. Dla mnie zaczyna się bardzo dobrze, bo właśnie zaczęło padać:D Wczoraj trochę popadało, ale dziś rano ziemia była sucha, teraz pada i jest zimno na dworze:D O matko jak mnie to cieszy:D Mogłoby tak być chociaż z tydzień. Teraz kartka z kalendarza; Mamy dziś 17 sierpnia Imieniny obchodzą: Anita, Jacek oraz Anastazy, Angelika, Bertram, Bonifacy, Eliza, Euzebiusz, Hiacynt, Jacenty, Jaczewoj, Joanna, Julianna, Klara, Liberat, Magdalena, Maksym, Maria, Miron, Mirona, Rogat, Rustyk, Rustyka, Septym, Septymiusz, Serwiusz, Straton, Zawisza Przysłowie: „Jeśli w dniu Jacka nie pada, suchą jesień zapowiada” No to u mnie pada:D Fajne święto nam dziś przypada :D Dzień Pozytywnie Zakręconych Obyśmy zawsze wszyscy tacy byli :D

dopiero 6 wpis widać kaffe pod Wirtualną kiepsko pracuje. No nic , uciekam, bo mam kilka spraw wyjazdowych do załatwienia. Miłego dnia

Dzień dobry:) o O ja cie kręcę:D nareszcie nastał mój dzień :D dzięki Ferdzi za herbatke i ciekawostki :) Ja wpadłam w fascynację działania H2O2 i zgłębiam to na różnych forach dostając olśnienia prostotą i efektami tego działania. Oczywiście nie omieszkam sama sprawdzić bo w tej kwesti mogę śmiało powiedzieć, że jestem śmiałkiem lub raczej śmiałczynią :D kurcze, nie ma takiego słowa a ja jestem!:D już drugi dzień stosuję H2O2 ;) Ale żeby Was nie zanudzać życzę fajnie zakręconego dnia :)

http://forum.gazeta.pl/forum/w,30155,89491319,,Co_sadzicie_o_piciu_wody_utlenionej_.html?v=2 Cal ,nie mam glowy do pisania poki co ,ale poczytaj to forum ,moze sie wklei . Tak w ogole Dzien Dobry 🖐️ Okropnie boli mnie globus i zle widze . Wam zycze dobrego dnia ,do pozniej .

Ja jestem dzisiaj zakręcony ale to raczej od nawału roboty. Dopiero teraz śniadanie, wirtualne od Ferdzi także. Na drugą dzisiaj kawę dopiero przyjdzie pora jak się obrobię. l dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Celinko 🌻 l witaj Danusiu 🌻 l Nie wiem jak teraz ale około poludnia był u mnie słoneczny piękny dzień. l udanego poniedziałku wszystkim :) l l

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam popoludniowo poniedzialkowo i slonecznie. Takiego lata dawno nie mielismy.

Wreszcie się 'obrobiłam" :D jak pisze Saam. Rano musiałam wyjechać w sprawach nie cierpiących zwłoki a po powrocie poszłam na ogóry. Znów zerwałam dwa wiadra, z tym że większość dużych, które do litrowego słoika się nie mieszczą. Małe przebrałam i pojechały do synowej a sama wzięłam się za przerób dużych. Nie było wyjścia, trzeba było jakąś sałatkę z nich zrobić. Wybór padł na sałatkę z kurkumą. Wyszło mi 20 słoików półlitrowych, niby nie dużo, ale pracy przy tym sporo. Teraz już dopilnuję by zrywać częściej, by nie porosły takie duże. Daa, jak tam Twoja główka ? przeszedł ból ? Jak Cię znam to na pewno nie usiedziałaś spokojnie, tylko znów coś pichciłaś w kuchni. Calinessa, ja bym była bardziej sceptyczna co do tej wody utlenionej. Rozumiem że śmiała jesteś, ale może popytaj, poczytaj, dobrze się zastanów, zanim zaczniesz stosować. Z tego co mi się o oczy obiło, to różni ludzie mają różne zdania, tak że proszę dobrze to przemyśl.

aaa , zapomniałam napisać że u mnie pochmurno cały dzień, przelotnie pada, temperatura znośna w okolicach 20 stopni. Oby tak potrzymało, bo mnie takie klimaty odpowiadają i ciężko będzie znów przezywać skwar. Jak jest u Was ? Saam co prawda pisał, że troszkę słońca widział, ale kiedy to było....a jak jest teraz po powrocie z pracy ? Moje dzieci mówią że choć pogoda nie była zła, ale morze zimne i tylko niektórzy mieli odwagę do niego wejść. Saam, myślisz że we wrześniu morze będzie cieplejsze ? A jeszcze małe pytanko, czy korytarz już skończony?

Witaj Ferdzi 🌻 Glowa boli mnie nadal i jestem do niczego ,zadne tabsy nie pomogly . Oprocz obiadu nic nie robilam .A nie ,polozylam na pare minut farbe na wlosy i gdy zmywalam potem nad wanna ,tak mna zawirowalo ,ze o malo wpadlabym do wanny glowa :-).Durna ja ,powinnam poczekac ,gdy bedzie Ulan w domu ,tym bardziej ,ze juz kiedys osunelam sie pod wanne . Musielibysmy podjechac do jakiegos sklepu ,ale nie mam sily .Ulan mowi ,ze moze sam pojechac ,ale wiesz jak to jest ,musimy same sie rozejrzec ,anuz cos wpadnie w oko :-) U nas dalej upal ,jak ja Ci zazdroszcze ochlodzenia 😭 Ferdzi ,pikli nie robisz z duzych ogorkow ?

Cal ,nie chce mi sie na ten temat pisac ,chodzi o picie wody z dodatkiem wody utlenionej ,pewnie juz wszystko wyczytalas ,ale nie dajmy sie zwariowac .Jedna teoria obala druga .Potem wlkeje Ci na poczte strone miedzy innymi o tej terapii i gdzie jest 1000 innych artykulow podobnych .

No przykro mi Daa, że u Ciebie nadal upalnie, ale może to już ostatni taki dzień. Szkoda że nie poczekałaś na żonkila, nie wiem, zapomniałaś że nie powinnaś się schylać bez jego obecności ? Kurcze, no, uważaj bardziej na siebie, proszę 👄 Pikli nie robię, jakoś chętnych nie ma. Kiedyś wcześniej robiłam, ale prawie zawsze szły do żonkilowej pracy, kiedy była impreza imieninowa:D Wtedy skolko godno szło :D Na pniu zjadali a jak coś zostało to jeszcze dojadali przez kilka dni. Najbardziej jednak smakowały im moje ogóreczki kiszone, zawsze słyszałam że mam podać przepis :D ale choć robili (podobno) według mojej receptury to i tak nigdy im takie dobre nie wyszły :D Teraz nie ma już imprez, przynajmniej mnie już żonkil nie angażuje, jeśli to w jakimś minimalnym zakresie. Sam też na ostro mniej jada, a ja nie lubię, więc pikle i tak by stały latami w słoikach. Sałatki zużyję zawsze, bo do każdego obiadu otwieram słoik i zawsze mam do wyboru kilka rożnych. Przynajmniej tego nie kupuję wcale :D

a co chciałaś oglądać w sklepie ? masz w planie coś konkretnego kupić ?

Ferdzi ,w sumie nic oprocz zwyklych produktow spozywczych nic nie chce ,troche wloszczyzny ,maslo ,twarozki ,cytryny ,soki ,pomidory malinowki ,smietana kartonik ,mleko :-) ,mam przed soba kartke ze spisem produktow :-) Napisalam do Ciebie i chyba zapomnialam wkleic to co chcialam :-)

Z pracy to ja dopiero teraz wracam. Dzisiaj było długo. A jeszcze po pracy zajechałem do popularnego marketu budowlanego celem zakupienia wcześniej upatrzonego chodniczka na korytarza. Strasznie długo to trwało bo od razu z obszyciem krótkich boków. Ake niech Was nie zmyli że to ostatnie remontowe akordy. Roboty mam jeszcze dużo bo inwestorka pomimo że po znajomości to nie chce odebrać i podpisać protołu zakończenia. l l

cześć Zuziu 🌻 masz rację, lato wyjątkowo ciepłe tego roku mamy. Ale ja wyjątkowo nie możliwości korzystać z tych dobrodziejstw. l Z moich obserwacji wynika że temperatura wody w Bałtyku mniej zależy latem od temperatury powietrza a bardziej od kierunku prądów morskich. Ale te ciepłe trudno wyczuć a jeszcze trudnej nakłonić do przybycia na nasze plaże. Poza tym do morskiej wody trudniej wejść gdy jest gorąco i mamy gorące ciało. W mniej upalny dzień taka sama woda wydaje nam się cieplejsza. Oczywiście z biegiem lat potrzebna jest woda coraz cieplejsza abyśmy byli skłonni do niej wejść. Kilka lat temu początek września był ciepły i woda w morzu była też ciepła. Do połowy września regularnie jeździłem na plażę. l l

Hej ciepłym wieczorkiem :) o Dziewczyny, spoko, wiem, że moje zainteresowania są nie na tutaj, tak tylko wspomniałam bo mnie akurat to teraz zaciekawiło. Daa:) pewnie, że sobie poradze, czytam wszystko czyli ,,za i przeciw,,krzywdy sobie nie dam zrobić, mam swoje wyczucie rozsądku ;) ale pęd poznawczy muszę zaspokoić :D Wszystko przez moją skleroze, że zapomniałam się rozejrzeć przed ruszeniem :D muszę się z nią rozprawić :D he, he...i szukam sposobów. Co do pogody to u mnie jest ciepło ale chmurzasto i da się żyć. Wróciłam właśnie ze spaceru rowerowego. o Saam :) jeśli chodniczek to już prawie finisz. Ale wiadomo teraz pewnie reszta domu będzie się prosiła o modernizację by nie było zbytniego kontrastu.

Dzień (jeszcze) dobry! :D Tak Ferdżi, widziałem deszcz u Mnie rownież, rano...podobno padało przez większość część dnia...ale tego to juz osobiście nie widziałem( słyszałem ino) ...a bo teraz to ja wdycham powietrze w Poznaniu! :D chmury, są ale deszcz z nich nie pada...;) to tyle o pogodzie na zewnątrz ...;) a wewnątrz nadal słoneczko i upał ...;) :D

Cześć Olivier :)to teraz jesteś najbliżej Daa. Pewnie są tam jakieś lodziarnie to schładzaj ten upał ;)co byś zdrowy nam powrócił :)

Cześć Liness :) Tak, są, właśnie na rynku siedzę ... tez ciekawy ...dawno tu nie byłem i mam wrażenie, że coś sie pozmieniało...jakieś remonty itp. :) zacząłem o lodach i nie skończyłem ...;) są i juz zjadłem dwie gałki ...tylko, że ja o wewnętrznym słoneczku mówiłem...czyli humor dopisuje i nastrój bardzo dobry ...

...a co Ty tam z tą wodą kombinujesz ? hę ;) ja wiem, że dobrze zamrażać i odmrażać i dopiero pić ...:) No i doczytałem o egzaminie ...:( tak mi przykro ...:) ale ja i tak w Ciebie wierzę! :)

Ja mieszkałam w Poznaniu daaawno temu przez miesiąc na praktykach zawodowych, bardzo ładne miasto ale teraz pewnie jeszcze piękniejsze. No a z tą wodą to kombinuję, że może mi pomoże :D zamrażanie też będzie bo akurat jest gorące lato. Fajnie że masz dobry nastrój i ciepełko w sercu, życze by trwało jak najdłużej :)