Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Ja też tu zawodowo ...:) ale jak zawsze, łącze przyjemnie z pożytecznym, i chłonę i cieszę sie chwila jak tylko mogę...;) dziś to nie (bo niedawno przyjechałem) ale jutro popołudniu to spróbuje zwiedzić i nacieszyć oczka i zapamietać same dobre i piękne rzeczy ...:) No to lecz to swoje ciało i dbaj należycie aby zdrowie jak najdłużej w nim było ...:) Tak, ja baterie naładowałem na urlopie...i jeszcze mnie trzyma ....:)

Ale czas leci, ktoś mnie wywołał na podwórko i rozmowa się przeciagnęła a tu Jolcia się pojawiła z piosenką :) o Olivier :) ciało to mam w miare zdrowe tylko chodzi mi o sprawniejszą mózgownice podczas egzaminu :D Miłego odpoczynku życzę i Tobie i Joli bo obydwoje jesteście po podróży z tego wynika...

Hej wieczorkiem :-) Przyszlam powiedziec Dobranoc :-) Maialam troche lekkiej roboty ; pranie ,ukladanie itp. Teraz musze obejrzec 300 zdiec w necie :-) Dobrej nocy Mili 🖐️

Chciałem się rozpisać ale zerknąłem na zegarek i doszedłem do przekonania że już nie wypada. Natomiast z pewnością wypada udać się szybkim krokiem na poduszki. Wpierwej jednak pozdrowię Jolę [kwiat i Oliviera l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych zakreconych ..... l l

Dzień dobry wszystkim Poczytałam wieczorne wpisy i aż mi się kopara uśmiechnęła. Pokazał się nam znów Olivier i to aż z Poznania. Pisał, że Poznań się zmienił a mnie przyszło do głowy, że pewnie po tej ostatniej ulewie , która narobiła wiele szkód, ale pewnie się mylę, bo Olivierowi za pewne chodziło o pozytywne zmiany. Pozdrawiam Cię Olivier bardzo serdecznie. Mam nadzieję że pogoda dopisze i będziesz mógł pospacerować i nacieszyć oczy Poznaniem i oczywiście poznaniankami :D Zaglądnęła wreszcie Jolka. Martwiłam się że coś się stało, bo nie było jej kilka dni, ale jest zguba się znalazła. W dodatku przebywała miedzy góralami i przywiozła nam pozytywnie zakręconą przez górali wykonywaną piosenkę. Dzięki Joluś👄 A co u synia słychać, czy już trochę mniej tęskni ? Czy jednak znalazł sobie kogoś do rozmów? Czy jego stan się poprawia? Napisz proszę. Cieszę się że w naszym rejonie się ochłodziło, bo i u Ciebie też chłodniej, przez co na pewno lepiej się poczujesz, czego Ci bardzo życzę👄 Daa, Ty pracusiu jeden:D Pojechałaś w końcu na te zakupy ? Co to za 300 zdjęć które koniecznie musiałaś oglądnąć? Zdradź sekret, może też byśmy coś fajnego pooglądali. Saam, chodniczek kupiony i położony ? Czy protokół zdawczo odbiorczy podpisany ? Przecież przez wyjazdem musi być podpisany:D Teraz jest pytanie, jaki rachunek wystawiłeś szefowej? :D i czy zostaniesz wypłacony ? :D Calinessa, proszę nie eksperymentuj, szczególnie jeśli chodzi o najważniejszą cześć naszego organizmu. Może kup sobie bilobil albo jakieś inne aptekowe wzmacniacze a nie eksperymentuj, by czasem nie pogorszyć reszty :( Dobranocka pozytywnie zakręcona zadziałała na mnie zaraz po otwarciu topiku i powiem że dobrze się stało, bo mogłabym wieczorem już nie zasnąć :D:P eh....rozmarzyłam się :D

I kolejna kartka z kalendarza; mamy dziś 18 sierpnia. Imieniny obchodzą: Helena, Ilona oraz Agapit, Agapita, Bogusław, Bronisław, Eryk, Eryka, Firmin, Jan, Klara, Laura, Lena, Ludwik, Paula, Piotr, Sancja, Tworzysława, Włodzimir, Żyrosława, Nela Przysłowie: „Co się w lecie zarobi, tym się w zimie żyje” Sprawdzałam w kilku kalendarzach i znów świętujemy Dzień Latarni Morskiej. Chyba się nie mylę, że nie dawno było to święto ? To w końcu nie wiem, jest czy go nie ma, a może tamtego nie było? Wszystkim Helenkom i Ilonkom składam najserdeczniejsze życzenia Imieninowe🌼 http://kartki4you.pl/kartki/13/1/d/12407.jpg

Ja również przyłączam się do najpiękniejszych życzeń dla Helenek i Ilonek 🌻 najserdeczniejsze oczywiście dla tych które znam osobiście. Także dla Lenek bo to siostry Helenek :D l dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 u mnie kawy nie widać ale potrafię sobie wyobrazić że jest. Wyjazdu niestety nie ma i w najbliższym czasie nie będzie. Dlatego trudno o zakończenie bo zawsze można coś poprawić, dorobić lub zmienić. Zapłatę mam zamiar z racji wielkości pobierać w ratach, powiedzmy w ratach tygodniowych ;) l Temat latarni muszę dopiero zbadać. l Udanego dnia wszystkim :) l l

Dzien Dobry 🖐️ Wreszcie troche chlodniej .W mieszkaniu jeszcze za cieplo ale mysle ,ze jesli taka temperatura na zewnatrz (25 stopni w cieniu ) zostanie to nie bedzie tak tragicznie . Ferdzi ,daleko mi do pracusia ,robie to co chce :-) Wieczorem znow przyjechal zamiejscowy syn (na rehabilitacje )i przywiozl posciel i reczniki do prania ,wiec pralka prala :-) Bylam na zakupach (malych:-) )w Biedronce i Tesco . Jesli chodzi o te 300 zdjec ,to nic ciekawego .Miejscowy syn dal mi namiary na zdjecia z komunii przybranej corki jego kolegi ,ktorego dobrze znam .Obejrzalam 60 i mi sie znudzilo :-). Olivier zwiedza Poznan ,ja raczej jezdze tam na badania i na krojenie 😭 .Olivier ,jesli bedziesz kiedys w Bydgoszczy .podam Ci namiary na najlepsze lody pod sloncem ,po ktorych juz zadne nie beda smakowaly :-) Wiecie ,przez wiele lat mialam pod domem sklep rybny i wlasciciel ze wzgledu na wysoki czynsz ,zrezygnowal z niego i wczoraj wracajac z zakupow patrze ,a tam swieca neony jakiego sklepu ? Zabki .Nie wiem dlaczego ,ale jakos nie leza mi te sklepy :-) Ja rowniez sie przylączam do zyczen imieninowych Ferdzi dla Helenek ,Ilonek ,Broneczkow i innych jubileatow :-) https://www.youtube.com/watch?v=4Y1I3a2ePXw Imieninowe zyczenia z usmiechem :-) Dobrego Dnia Mili

Hej Daa, czy odebrałaś gołąbka pocztowego ? Powiem szczerze że ja do żabki nie wchodzę, jak dla mnie ma złą sławę. Podobno ceny tam są wcale nie małe, a ajenci wykorzytywani na maksa. Korzystając z cudnej pogody,leciutki wietrzyk, słonko ale nie gorąco, wzięłam się za mycie okien:D Miałam to w planie wrześniowym, ale że szyby wołały o przetarcie a ja uparcie je zasłaniałam by nie widzieć ich błagalnego spojrzenia :D a dziś odsunęłam, ujrzałam i postanowiłam już dłużej nie zwlekać :D Firany się piorą, za mną już 3 okna, a jeszcze dwa mi zostały, ale to pyknę szybciutko. Ugotowałam też zalewę do peklowania mięsa, wyjęłam z zamrażarki zapasy, będzie peklowanie przed wędzeniem. Żonkil zmodernizował wędzarnię i chce wypróbować jak się będzie wędzić, a mnie to cieszy , bo z wędzonych własnych wyrobów mam jeszcze jedną szyneczkę:D Saam, nie daj się wykolegować :D Powiadasz w tygodniowych ratach wynagrodzenie ? Mnie się wydaje że należałoby jednak zwiększyć częstotliwość spłacanych rat, przecież tyle wysiłku Cię tao kosztowało, więc i cena powinna być adekwatna do wysiłku:D Skoro żonkila zostaje na dłużej, to pewnie na topiku będziesz bywał sporadycznie:( co mnie bardzo smuci, bo już bym chciała powrotu do Twojej częstszej obecności. No, dobra koniec mojej przerwy, biorę się za resztę prac, a za godzinkę ma przyjechać kurier z nowym telefonem. Pa, pa

Ferdzi ,golabek moj przed sekunda odlecial ,łap :D

Dzień doberek :) o Widzę, że dzisiaj imieninowo na topiku, wszędzie czerwone serduszka , nawet w herbatce i kawie he, he... ja dzisiaj celebruję drugi dzień wolny po wczorajszym i w końcu wstawię chleb do pieczenia bo już nie ma takiego skwaru. Niestety muszę zaraz zasuwać do pracy bo posiałam gdzieś grafik i nie wiem jak jutro mam do pracy ;)Cos mi sie zdaje, ze na 6 rano ale lepiej się upewnić niż daremnie wstawać o świcie :D A ja lubię Żabkę, właśnie wczoraj odkryłam, że mają pasztet z łososia w małej puszeczce. Kiedyś dawniej był w Eko, później zniknął jakoś a teraz jest, mój ulubiony:) gdyż ciesza mnie wszelkie zastępstwa mięsa poznajcie go... http://www.dega.pl/upload/katalog/pasztet%20z%20lososia.jpg niecałe 2zł a cieszy. Na latarnie chętnie jeszcze raz się wdrapię, tylko może już na jakąś inną ? o gołąbki latają :D lece i ja miłego dnia :)

Musze wziac sie za odkurzanie 😭 ,kurcze w butach po domu nie chodzimy ,a wciaz jakies paprochy widze ,chyba z czterech liter sie proszy :-)

Jeszcze nie odkurzalam bo gotowalam budyn dla Ulana i teraz wydrapuje resztki z garnka :-),przepralam tez w reku nowiuskie poszewki na 'jaski ':-) Cal juz pogonila do sklepu ,obiecala wczoraj ,ze da mi cynka gdy pojedzie do nowego Lidla ,a ,ze pojechala do Zabki i na dodatek zartujac zdenerwowalam ja tym pasztetem ,to pewnie na wysle cynka 😭

Daa :) widzisz :D nie czytałam Twojej krytyki pasztetu no i dałam Ci cynk;) skład nie wydaje mi się aż taki fatalny - mięso z wędzonego łososia (30%) i świeżego (14%), olej roślinny, kasza manna, koncentrat pomidorowy, jaja, maślanka i serwatka w proszku, cukier, sól, cebula, przyprawy ocet spirytusowy i żadnego E. Ale jeszcze nie otwierałam bo muszę skończyć wędzoną makrelę. Tak więc spokojnie Daa zejdź do Żabki po pasztet do Twoich chrupek :) Wstawiłam fasolkę szparagową, będzie z opóźnieniem przez nasze gadanie, prawie godzinne ;)

Cal ,czas na przyjemnosci tez musi sie znalezc ,pogadalysmy i git :-) Ja potem pozbieralam jeszcze kilka ciuchow do prania recznego i wypralam i jeszcze trche sie pokrecilam po mieszkaniu i rozbolal mnie znow globus ,biore teraz baksa i ide polozyc sie na boku :-)

popracowe hej l cześć Celinko 🌻 l hej Danusiu 🌻 l Ja żabki traktuję obojętnie. No chyba że to jakaś Żabcia na dwóch nogach. l Co do latarni to ich święto jest w trzecią niedzielę sierpnia, a więc raczej nie dziś. Ale jeśli ktoś lubi to może przecież codziennie, prawda? ;) Ja znalazłem że dzisiaj Dzień ABS.. Moje nawet z tej okazji się zapaliły, znaczy ostrzegawcza kontrolka. Mechanik na urlopie co przed chwilą sprawdziłem. Trzeba poczekać na rozwiązanie problemu do następnego tygodnia. Ciekawe czy Celinka zetknęła się teoretycznie lub praktycznie z ABS-ami w czasie kursu? l l

Pewnie, że się spotkałam z ABS-em, na teorii. W praktyce to po prostu ten system jest albo go nie ma. W moich renówkach jest. Pomaga w skróceniu drogi hamowania i sterowności podczas niego. Jeśli Ci wysiadło to nie możesz zbyt mocno ani zbyt słabo wciskać hamulca a w nagłych przypadkach raczej stosować przerywane hamowanie. Kurcze a dopiero autko było remontowane😭 Obyś nie padł ofiarą nieuczciwców :-O mojej córce podczas remontu podmienili akumulator. Niby ten sam ale był starszy, myśleli, że jak kobieta to nie wie co ma pod maską. Ale w sumie dobrze trafili bo córka nie miała czasu się handryczyć z nimi i kupiła nowy. No to tyle o ABS i nie tylko ;)

Ferdzi :) czyżbyś sobie fundnęła nowy telefonik? jaki?pochwal się ;) Ide na podwórko bo coś tam wesoło się zrobiło..