Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Ferdzi ,no wlasnie ,oczka .Wczoraj (ale juz nie pierwszy raz )mialam takie blyski ,jakies rozmazane zygzaki w oczach i gorzej widze .Troche sie obawiam ,bo podobne sa zwiastuny jaskry .Ulan ma problemy z oczami ,tzn .ma podwyzszone cisnienie oczne i musi zakraplac sobie oczy kroplami na obnizenie tegoz cisnienia i wczoraj proponowal mi swoje kropelki :-p

Musze sie wybrac do okulisty na badania bo nie bylam juz ze dwa lata .

Mialam dzis isc do lekarza z Ulanem ktory powtarzal wczoraj badanie krwi ,a lekarza niet ,jutro pojdziemy . Jutro raniutko Ula wybiera sie na grzyby i znow bede sie ich bala ,mam tak zawsze .A jego zamowionych kratko-koszy nie widac :-) .I tyle bylo niesnasek z powodu kratki :-)

Ferdzi :) dziękuję za zieloną:) oj od wczoraj zieeelono miiii! ;) a przecież jesień...;) Daa, a kto to Ula?

Musze isc obierac warzywa i ukatrupic muche bo mnie denerwuje :-) Teraz garna sie do mieszkania ,a sa beszczelne ,siadaja na mniealbo na ekran lapka .

A mój rosół skończył się już dziś w nocy. Słyszałam jak M wstaje i buszuje w lodówce i mikrofalówce :D Ale teraz rosół będę gotowała tylko z kuraka z wolnego wybiegu. Był smaczny bez żadnej wegety czy kostki rosołowej. tylko włoszczyzna, ziele ang, listki laurowe, pieprz, sól i lubczyk. he, he ale wyszło z z tą Ulą :D

Koniec tego dobrego, znaczy się wolnego;)solidaryzuję się z Saamem i innymi pracującymi czyli lecę zameldować się w pracy do miłego

dzień dobry ! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Danusiu 🌻 l witaj Celinko 🌻 l Zaległości w pracy jeszcze nie udało mi się opanować choć biegałem od rana. Ale mam na to jeszcze mnóstwo godzin bo dzisiaj dłużej. Nie podoba mi się taki start ale wszyscy twierdzą że stanowczo za dużo miałem wolnego. l Mówicie że już przywitaliśmy jesień? Póki co to jeszcze nie zaznaczyła zbytnio swojej obecności. Ale pewnie będzie się panoszyć coraz bardziej. Słyszałem dzisiaj że jesień i zima przychodzą po to aby nam lepiej smakowały wiosna i lato. Ale przecież z jesiennych dni też można czerpać mnóstwo przyjemnych wrażeń. Zwłaszcza w pierwszej połowie. l udanego jesiennego :) l l

Hej Daa wybacz, ale ja nie liczę postów i nigdy nie wiem kiedy jest ten ostatni, ani kiedy ma być pierwszy. Pewnie dlatego nieraz się złoszczę, bo zawsze dla mnie jest zaskoczeniem, że napisałam wysłałam a nie ma. Sory że tym razem na Ciebie padło, ale raczej tym skakaniem to się dzielimy i wszystkie po trochu skaczemy. Niedługo będziemy takie skoczne jak gazele :D Między 10. 10 a 10. 20 było dojście :D czyli czas nieokreślony:D Mam nadzieję że z oczami to chwilowe było, jeśli nie byłaś dawno u okulisty to warto się sprawdzić, z tym nie ma żartów, ciężko żyć bez widzenia. Piszesz że Ułan jedzie na grzyby a w jakie strony ? Ciekawa jestem czy są grzyby, pewnie sprawdził te miejsca. Są takie mapy w necie, gdzie się sprawdza czy jest wysyp grzybów. Koszy nie ma, ale może lepiej zakupić suszarkę do suszenia grzybów, teraz w marketach większość ma je w ofercie. Ja kupiłam kilka lat temu i choć nie suszę tam grzybów(bo ich nie mam) to jednak często suszarkę wykorzystuję. Calinessa powiadasz, że dziś tak nie pachną ? a co szkodzi codziennie zmieniać w wazonie ? A może wczoraj bardziej pachniały, bo wieczorem bardziej intensywnie wszystko pachnie, sprawdzisz wieczorem, czy zapach powróci. Saam, no tak od pierwszego dnia i dłużej ? toż to szok dla ciała i umysłu, po takim eksploatacyjnym wolnym :D Mam nadzieję że do końca zmiany wszystko będziesz trzymał w ryzach i nie będzie zaległości. U mnie dalszy ciąg przerobów. Znów 4 słoiki gruszek się już pasteryzuje. Ugotowałam zupę pomidorową na świeżych pomidorach, bo tak smętnie leżały na parapecie, więc zachciało mi się ulżyć ich doli :D Zupka wyszła przepyszna, też dietetyczna, na udku kurczakowym, może on nie zagrodowy, ale za to bez skóry:D a lubczyku to dodaję wszędzie i to sporo:D Mam wrażenie, że zastępuje mi nie tylko maggi, ale też glutaminian:D Na obiad oprócz zupy, która jest raczej dla mnie,(będzie bez dodatków, typu makaron) będą ziemniaczki, schab duszony i surówka marchewka z jabłkiem. Teraz zajmę się marchewką,którą wczoraj wykopałam i wszystkie drobniaki obiorę, zblanszuję i zamrożę. Gdybym zostawiła tak, to pewnie by wyschły i trzeba byłoby wyrzucić a tak to przynajmniej wykorzystam w późniejszym czasie.

Ferdzi ,Ulan jezdzi praktycznie w te same miejsca ,ok .30 km.od domu .Jezdzil zawsze z jego bratem ,siostra i szwagrem ktory doskonale orientuje sie w tych lasach ,a teraz gdy szwagier jest po wylewie i slabo chodzi ,chcial jechac saam .Prosilam aby tego nie robil ,umarlabym ze strachu o niego i umowil sie z siostra i bratem (tak mi przynajmniej mowil ).O wlasnie ,zaraz zadzwonie do szwagierki i sie zapytam czy to prawda :-) Mam suszarke do grzybow i nie tylko ,ale nie lubie suszyc w niej grzybow ,susze w piekarniku ,a w tej suszarce zawsze suszylam jablka na Boze Narodzenie . Przed chwila slyszalam (nie pierwszy raz )jak sasiad z sasiedniej klatki drze rylo na psa ,ktory mu ciagle ucieka ,uzywa przy tym wszelkich przeklenstw ,tzn .drze sie przy okazji na zone i corke . Nie wiem czy on go spuszcza ze smyczy ,bo widze ,ze smycz trzyma w reku .Kiedys przy okazji go zapytam o co kaman ,bo jesli go spuszcza i wie ,ze pies ucieka to dlaczego to robi .

,,Jesienne liście” - Ewa Szelburg - Zarembina l l Z tym jesiennym wiatrem tańczą sobie liście, tańczą sobie tańczą czerwone złociście. Z tym jesiennym wiatrem odtańczą daleko, i nie skończą tańczyć, aż za siódmą rzeką. Aż za siódmą rzeką, Aż za siódma górą, Aż je śnieg przykryje Grubą, białą chmurą. l l

Danusiu :) myślę że sąsiadowi nie chce się chodzić z psem po trawnikach a potem czyścić buty. Woli więc puścić go luzem. Przy okazji łatwiej nie zauważyć że pies nabrudził i nie trzeba sprzątać. A że pies później nie chce wrócić na smycz to się nie dziwię, też bym nie chciał :p l l

Hehe ,Saam tez bym do niego nie wrocila ,ten facet jest nadpobudliwy ,a ma takie ruchy ,jakby mial ADHD,a glos taki rubaszny ,bubububu :D.Zone ma bardzo ulozona ,lagodna ,az sie dziwie jak ona z nim wytrzymuje .

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam popoludniowo.

Słońce dzisiaj weszło w znak wagi. Niechybnie to znak że dzisiaj także Dzień Saama. Właśnie się obrobilem więc mogę poświętować (znowu?) Tylko że z roku na rok przy takich okazjach człowiek ma coraz mniejszą ochotę na radosne swietowanie. Ale podobno dopóki facet rozgląda się za laskami a nie za laską może uważać się za młodego :p Ja muszę rozejrzeć się za czymś słodkim choć prawdę mówiąc z nadmiaru ciast wolałbym korniszona albo śledzia :D l l

Słońce dzisiaj weszło w znak wagi. Niechybnie to znak że dzisiaj także Dzień Saama. Właśnie się obrobilem więc mogę poświętować (znowu?) Tylko że z roku na rok przy takich okazjach człowiek ma coraz mniejszą ochotę na radosne swietowanie. Ale podobno dopóki facet rozgląda się za laskami a nie za laską może uważać się za młodego :p Ja muszę rozejrzeć się za czymś słodkim choć prawdę mówiąc z nadmiaru ciast wolałbym korniszona albo śledzia :D l l

Daa, pytałam o te grzyby, bo słyszałam że w Borach Tucholskich jest teraz wysyp. Nie rozumiem dlaczego nie suszysz grzybów w suszarce ? Pewnie szybciej w piekarniku, no ale masz elektryczny, więc możesz, u mnie skończyłoby się chyba spaleniem. Ten sąsiad to przeciwieństwo żony, czyli mój niegdysiejszy wywód że przeciwieństwa się przyciągają się sprawdza :D Saam , nam zapodał piękny wierszyk o jesieni, zrobiło się nastrojowo. A tu trzeba otwierać szampana, kielonki podstawiać by wypić za zdrowie naszego jubilata😍 Saam z okazji urodzin, przyjmij proszę najserdeczniejsze życzenia. Niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia, Niech kieszeń zawsze jest pełna Niech głowa zawsze szalona Niech serce zawsze gotowe do wielkiej miłości Niech zdrowie dopisuje a szczęście nie odstępuje. Wszystkiego Najlepszego Saam. Sto Lat !!! https://www.youtube.com/watch?v=WjBmGr7QBNg

Hello all :) Witam Wszystkich serdecznie :) Sorki że tak długo nie pisałam ale jakoś nie miłam weny do pisania i czasu. Nie pracuję jescze a Syn najprawdopodobniej będzie ho ho jeszcze dłuzej niż myslałam po rozmowie dzisiaj z lekarzem

Gość gość
dghvvnkhh

Gość gość
jgvnjgfcbnj