Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ślub w wieku 23 lat, to za wczesnie?

Polecane posty

Gość gość

Hej:) Miesiąc temu oświadczył mi się mój chłopak. Oczywiście zgodziłam się, ale moi rodzice mówią że to za wcześnie - oboje z narzeczonym mamy po 23 lata i jesteśmy ze sobą od 15 roku życia. A Wy co sądzicie?

Gość gość
Wcale nie jest za wcześnie.Teraz sie dotrzecie i bedzie dobrze.

Gość gość
Ja wyszłam za mąż w wieku 21 lat, teraz mam 25, jestem szczęśliwą mężatką i nigdy nie żałowałam swojej decyzji, choć wiem, że 4 lata małżeństwa to nic. Moim zdaniem nie można powiedzieć, że 23 lata to za wcześnie, ale oboje musicie być pewni swojej decyzji, żeby później żadne z Was nie ucierpiało. A Twoi rodzice zawsze będą Cię uważali za dziecko... Tak to już jest.

Gość gość
No właśnie ja nie czuje, żeby to było za wczesnie, w końcu jestesmy już ze sobą 8 lat :). Tylko moi rodzice, strasza mnie ze pewnie nie skończe studiów, że to za wczesnie, itp

Gość gość
lepiej sie wyszalec za mlodo niz zaczac desperacko szalec na starosc , zdecydowanie 23 lata to nie wiek na malzenstwo

Sama powinnaś wiedzieć czy chcesz , czy nie . Reguł żadnych na to nie ma.

Gość gość
za wczesnie, spokojnie mozecie jeszcze rok, dwa lub trzy poczekac ze slubem

Gość gość
W tym wieku to spora część osób jest dopiero na studiach, następnie udają się do pracy, odkładają kasę, a następnie myślą o zalegalizowaniu związku. Wszystko zależy od tego jakie życie się prowadzi i gdzie się mieszka. Wśród mojej rodziny, która mieszka na wsi lub w małym miasteczku, śluby w tym wieku to normalka. Natomiast w mieści ludzie albo chcą się jeszcze wyszaleć, pobyć na swoim, dorobić się itp. Ja sobie nie wyobrażam mieć żony w tym wieku. Jeśli jesteście razem, to nic nie stoi na przeszkodzie wydłużyć znacząco okres zaręczyn. No chyba, że kupujecie razem mieszkanie i chcecie mieć papiery z USC.