Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dZIS swieto a ja wzielam sie za porzadki

Polecane posty

Gość gość

A maz mowi zejestem dziwna ze dzis sprzatam. czy ma racje?

Gość gość
ja też i nawet bułki piekę :)

Gość gość
Jakie swieto ?

Gość gość
JA niestety często w święta sprzątam- nadrabiam zaległości :P Dzisiaj porządkowałam ubrania.

Gość gość
Ja 1 stycznia wysprzątałam wszystkie szafy, półki i schowki bo na co dzień pracuję i dopiero wtedy miałam na to czas, tak w ramach relaksu aby mieć czyste mieszkanko potem.

Gość gość
No ja to samo. Pranie, scieranie kurzy mam juz za soba teraz musze ciuszki poprasowac dla corci bo wkrotce rodze

Gość gość
E tam jakie święto? Wymyślanie, żadne dziś święto. Ja tez dziś odkurzylam, umylam podłogi, starłam kurze, zmyłam kuchnie. Wieczorkiem jeszcze poprasuje bo pranie dosycha.

Gość gość
ja też właśnie niedawno posprzątałam, usiadłam na chwilkę na kompie żeby odsapnąć, bo jeszcze zostało poodkurzać :) wali mnie to czy święto czy nie, nie będę mieszkała w syfie i brudzie, a naprawdę sprzątam regularnie i zawsze jest coś kurde do roboty :)

Gość gość
ja w tyg. nie mam czasu. wracam popoludniu z pracy nie mam ochoty na sprzatnie ani sil. przed chwila robilam przeglad szaf. powyrzuclama za male ubrania po corce oraz buty. z szafy nasze ubrania ktorych juz nie nosze. eh w domu ciaglecosdo roboty jest.

Gość gość
Objawienia Pańskiego czyli Trzech Króli i nie śmiejecie się, że g... Was to obchodzi bo Wy katolkami nawiedzonymi nie jesteście bo tak samo jak katolicy z niego korzystacie i wolne od pracy macie.

Gość gość
Rozumiem że pracujecie i nie macie czasu, no, ale żeby w Święto Trzech króli sprzątać, to jest przegięcie! Niektórzy, nawet nie wiedza co to za święto dziś!? jechowców i śturmoków tu od groma!

Gość gość
Ale powinnaś mieć dzień do odbioru, chyba że w mundur przyodziana jesteś bo tam chyba trochę inne zasady obowiązują choć u mojego męża w jednostce służby tylko mieli a reszta wolne.

Gość gość
Przesadzasz, jestem katoliczką, w kościele byłam ale nie każdy musi być wierzący. Zresztą nawet katolik czasem musi w święto posprzątać, co nie oznacza że nie wierzy. Czasy są jakie są i niestety nie da się żyć dokladnie tak samo jak ponad 2000 lat temu. Ważne żeby być dobrym człowiekiem. Kto według Ciebie jest lepszy ateista będący dobrym człowiekiem choć nie wierzący w Boga czy może leżący krzyżem w kościele obojętni jakiego wyznania a krzywdzący innych.

tu gdzie zyje, swieto trzech kroli jest jedynie ludowym folklorem i nie jest dniem wolnym od pracy, jest to normalny dzien pracy, tak samo jest z 26/12 tez jest najnormalniejszym dniem tygodnia.

Gość gość
Ok rozumiem, w Polce jest dziś wolne, w Austrii zresztą też, co kraj to obyczaj.

Gość gość
W d***e mam takie święto. Ja tam dziś normalnie sprzątalam bo mnie akurat wena naszła na to. A że jest gratis wolny dzień to super. Okazja żeby ogarnąć wszystko.