Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK ODZWYCZAIĆ NIEMOWLĘ OD KAPTURKA?

Polecane posty

Gość gość

Posłucham cennych rad mam, które odzwyczaiły niemowlę od kapturka na pierś. Mój synek ma prawie 4 tygodnie. Przez pierwsze 4 dni po porodzie był dokarmiany mlekiem modyfikowanym, ponieważ miałam znikomą ilość pokarmu w piersiach. Potem, gdy pokarmu przybrało, już tak cwaniak przyzwyczaił się do smoczka, że nie chciał chwytać piersi, więc dostałam od położnej owy kapturek, z którym do dziś się zmagam. Dziecko nie chce ssać piersi, a z tą nakładką i owszem. To uciążliwe, bo gdy mały macha łapkami to ustroistwo się odkleja...poza tym mycie, wyparzanie...jak spytnie oszukać malucha i nauczyć go jeść prosto z piersi?

Gość gość
natrzyj sutki np.glukozą

Gość gość
Dzięki:-) napewno spróbuję wszystkiego...jestem zdesperowana...

Gość gość
Slyszalam, ze sciaganie pokarmu przed karmieniem, tak zeby sutek sie troche wyciagnal pomaga. Probuj rozne pozycje i pory dnia. Mozesz tez zaczac z kapturkiem i w trakcie sciagnac i tak probowac oszukac malucha. Powodzenia

Gość gość
Mialam idę to sytuacje. Dalam sobie tydzień na nauczenie. Cora zalapala w 15 min. Po prostu zabralam nakladke jak byla glodna i postanowilam ze dam dopiero za 15 min. Pierrwsze 5 sie zloscila (ale niie plakala) a potem sprobowala i sie udało

Gość gość
Nie odzwyczaiłam, mały do końca, czyli pół roku, jadł w kapturkach. Tyle że u mnie problem wynikał z płaskich brodawek, dopiero na sam koniec karmienia jak miał już rozszerzaną dietę i powoli zanikał pokarm, piersi były na tyle miękkie że dawało się łatwiej podać. Nie było to takie strasznie uciążliwe, mniej niż odciąganie mleka przed karmieniem, kupowałam mały rozmiar- Avent ma różne rozmiary, i nie spadały.