Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nutella93

Czy to już problem?

Polecane posty

Cześć.Od pewnego czasu zdarza mi się często pić alkohol.Dwa lata temu zaczęłam częściej spożywać alkohol.Kiedyś wystarczyło mi jak była jakaś impreza a jak już to piwko raz czy dwa w tygodniu.Nie wiem jak do tego dopuściłam,ale w szybkim czasie zaczęłam pić mocne alkohole w dużych ilościach.Rok temu z powodu braku pracy i z ogólnego przygnębienia,rozczarowania życiem sięgałam po whisky,wódkę,koniak itp.Nie czułam nawet smaku bo szybko się upijałam.Upijałam się tak,że nie wiedziałam jak znalazłam się w łóżku.Rano był kac i ból trzeźwości.Jednak zdołałam się opanować ponieważ wyszłam z dołku a potem dostałam pracę.Ponieważ ją lubię staram się pić tak żeby w pracy być w stanie trzeźwym.Jednak kiedy przychodzi dzień wolny czy jakaś okazja to zaczynają się ciągi.Ostatnio dawno nie upiłam się tak jak w zeszłym roku,ale czuję że niedługo to nastąpi.:( Zauważyłam,że piję po to żeby rozładować napięcie albo poprawić sobie humor.Najbardziej niepokojący jest fakt nie samego picia,ale tego,że często piję w ukryciu.Denerwują mnie sytuacje kiedy chce się napić ale nie mogę bo np.akurat siedzi ze mną ktoś z domowników.Mam 21 lat i nie chcę niszczyć sobie życia.Dodam,że mój dziadek-ojciec matki był alkoholikiem.Czy ja mogę mieć ten sam problem?

Gość gość
niestety juz masz :(