Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina zastępcza

Polecane posty

Gość gość

Witam Od około 5 lat jestem w rodzinie zastępczej. Nie jest mi tu źle, lecz jestem w trakcie dojrzewania i jeśli coś zrobię zaraz mam na coś kare, ciągle muszę sprzątać, gotować.W sobotę nawet nie mogę się spotkać z przyjaciółmi bo "sobota to robota" myślę że rodzice zastępczy powinni pozwalać mi na trochę więcej. Mam takie zasady w domu o 21 muszę iść spać jeśli w ogóle mi się nie chce dodam że mam 15 lat ale dla nich jestem ciągle "mała" takie denerwujące słowo o 18:30 już nie mogę zejść do kuchni to znaczy nie mogę już jeść czasem jak byłam głodna to zabierałam chleb jak nikt nie widział jeśli o czymś zapomnę to od razu krzyk ostatnio zmieniłam sobie kurtke bo mi się nie podobała a zastępcza mama kazała mi się spakować bo następnego dnia miałabym wyjechać do domu dziecka bardzo nie chce tam wracać.Nie wiem ile dostaje pieniędzy bo na pewno dużo z tego co czytałam (jest nas 3 z czego ) nie kupuje nam żadnych rzeczy na stole nawet nie znajdą się żadne ciastka chyba że mają być goście do domu nie możemy zapraszać kolegów i koleżanek przez co ja się wstydzę chodzić do innych bo co jak ja do kogos pójde a on będzie chciał przyjść do mnie to co powiem ? wiesz bardzo bym chciała ale mam remont w domu ? głupie tłumaczenie rękoczynów żadnych nie ma w życiu nie było ale na ubrania czy też jakieś słodycze wysyła mi mama (jestem z bratem) jak chce coś kupić ok pożyczą mi ale mam im oddać. Na zakupy nie chcą nas brać. Od nie dawna przyjeżdżam do mamy jest mi bardzo u niej dobrze można porozmawiać na bardzo wiele tematów chociażby mnie zrozumie. Chce wstawić sprawę do sądu o odzyskanie nas tylko jak będę miała 16 lat przynajmniej skończę gimnazjum czy będę miała prawo do podjęcia decyzji gdzie chce być ? To dla mnie bardzo ważne jeszcze dodam że sędzina jest koleżanką z zastępczą rodziną.