Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlenkaWesolka

Wakacje w Polsce gdzie?

Polecane posty

Witam :), Mamy już nowy rok, czas szybko leci, więc przyszedł czas żeby pomyśleć o jakichś wakacjach. Niestety nie zawsze jest tak, że ma się worek z pieniędzmi. Mój mąż dobrze zarabia i zawsze nas było stać na Włochy, Hiszpanie, Cypr, jednak jak to mówią raz są lata chude, a raz grube. Nie zawsze można pozwolić sobie na wakacje za granicą. Mam pytanie do Drogich Koleżanek, gdzie w Polsce poleciłybyście wakacje w fajnym miejscu na Pomorzu? Jakieś fajne miejsce z klimatem w przystępnym cenach. Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość gość
bylas w grzybowie? :classic_cool:

Gość gość
Umnie,ale meza wyslij gdzie za granice. Najlepiej do roboty:-)

Gość z archiwum X
u ciebie to jak sopot zbombarduja :) kelner! lososia i szampana :classic_cool:

Gość gość
Tylko Kujawy. Najpiękniej tylko u nas ;)

To zależy jak lubisz spędzać urlop. Wiadomo, jedni wolą wędkować, inni prażyć się na plaży... Ja lubię zwiedzanie. Robię sobie listę ciekawych miejsc do obejrzenia - często są to mało znane zabytki w urokliwych, niewielkich miejscowościach albo po prostu nastawiam się na grzybobranie czy fotografowanie krajobrazów. Rozpisuję sobie trasę na dni, robię bazę miejsc noclegowych i... Grzybowo, które ktoś wspomniał, kojarzę. Jest tam pradawny cmentarz - kręgi kamienne. To koło Koszalina.

Gość gość
Jak stać was było na Włochy, to teraz na Bora-Bora w************e :*

Chociaż tak teraz się zastanawiam, czy to nie była Grzybnica (nie Grzybowo).

Dziękuję za mądre odpowiedzi. Chodzi mi o takie miejsce do totalnego resetu, raczej tym razem bez zwiedzania, leżenie na plaży, spacery i rest umysłu :)

Gość gość
a może roztocze?

Gość gość
Ja oczywiście polecam z całego serca Władysławowo i okolice. Bywam tam dosyć często. Jest pięknie! Ten wakacyjny klimat. Coś cudownego!

Gość gość
tez polecam tamte rejony :) sama planuje tam urlop , maja najwiecej jodu :D

Gość gość
w tv gadały , że do Czech to za darmo

Gość gość
Dokładnie, też polecam pojechać na wakacje za granicę. Obecnie ceny się naprawdę niczym nie różnią... Nie ma żadnej różnicy,a za granicą pogoda dobra gwarantowana :)

Gość gość
Jeśli Pomorze to oczywiście trójmiasto, albo wspomniane już Władysławowo. Naprawdę jest świetnie! Najlepiej zatrzymać się w Władysławowie. Odległość nie jest duża, więc do Trójmiasta też można sobie spokojnie dojechać i to nie tylko samochodem. Jeżdżą też pociągi i PKS!

Gość gość
Ja polecam całkowicie inną część pomorza, a mianowicie Krynicę Morską. Tam jest naprawdę fajnie. Miejsce mam wrażenie, zdecydowanie spokojniejsze niż Władek, czy np Chałupy ( chociaż byłam tam też i było fajnie). Jest śliczna plaża, sporo miejsc do zatrzymania się! Warto pójsć trochę bardziej alternatywną drogą i się nacieszyć tym pięknem,w trochę większym spokoju :) Pozdrawiam

Gość gość
Międzyzdroje lub Jastarnia pięknie było. Rok temu bylam w Łebie tez super. Co roku jezdzimy w inne miejsce. W tym roku jade w góry - Krynica Zdrój.

Gość gość
W tv mowili ze do trzech za darmo. Uszy sie myje a nie trzepie o wannę

Podobno Toruń jest piękny, ale też Sandomierz... zależy co lubicie z rodzinką robić, czy bardziej zwiedzać zabytki, czy leżeć na plaży, czy góry...

Gość Baśka14
Atrakcyjnym miejscem na wakacje w Polsce jest Sielpia nad jeziorem: http://sielpiawielka.jimdo.com/ Miejscowość zlokalizowana jest wśród sosnowych lasów nad jeziorem i rzeką. Dla dzieci sporo atrakcji.

Gość Gosiamalgosia87
Ja polecam Rowy!!! To miejscowość koło Ustki. Spędziłam tam święta i nowy rok. Było cudownie. Hotel nazywa sie Kormoran. Jest tam spa! Naprawdę full wypas! Bardzo nam sie podobało i maja super ceny. Naprawdę nie płaci się duzo. Polecam!

Gość gość
a ja w tym roku byłam w Białymstoku i na Podlasiu kilka dni. Chciałam zobaczyć tą część Polski. Bardzo mi się tam podobało. Miałam nocleg w pięknym hotelu http://hotelcristal.com.pl/. Pokój miałam komfortowy, jedzenie wyśmienite, no i chodziłam na zabiegi regeneracyjne do SPA. Ale mi się to podobało, czułam się jak bogini :)

Jejku, jejku. Dziękuje za tyle odpowiedzi. Tutaj ktoś pisał o Ustce, czy miejcowości koło ustki. Serio, warte polecenia, bez słodzenia? Zainteresowało mnie to.

Gość gość
gość 2015.01.21 niezla reklama hotel w samym centrum, glosno i co w tym bialymstoku zwiedzalas? zalew siemionowka, kretynk:D?

Gość Dariatook
Też słyszałam o Rowach podobno walorem tej miejscowości jest to, że będąc kurortem nie ma tego co inne miejscowości typu tłumu pijanych ludzi, krzyków. Moja znajoma była - piękna plaża i wokół i sporo dobrych miejsc do wypoczynku. Mogę dopytać jakby ktoś był zainteresowany jak się nazywało spa w którym ona odpoczywała.

Gość Ramona27
Polecam Wam Darłowo (Darłówko) - cudowne miejsce nad Bałtykiem, doskonałe dla zakochanych, dla rodzin z dzieciakami, dla seniorów. Bardzo lubię tam wracać - jest na prawdę super :) Jeśli chodzi o noclegi mogę polecić Baltic Korona www.baltickorona.pl :) Świetne miejsce!

Gość gość
Byłam w Kormoranie na Walentynki! Naprawdę godne polecenia miejsce. Raczej nie obchodzę takich eventów, ale zabrał mnie mój kochany Mąż i było naprawdę miło :)))) polecam!

Gość gość 777
Ja z kolei polecam Góry Tatry Zakopane. Lub sąsiadujące okolice np Ząb pod Gubałówką lub Murzasichle czy Białkę Tatrzańską.