Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

schudne choćby nie wiem co

Dlaczego zdechł mi chomik?A może zapadł w sen?

Polecane posty

Jeszcze wczoraj się ruszał...Teraz patrze,a tam moja cymbałka leży sztywna :( Wyczytałam,że może jest w hibernacji ( przedwczoraj koło niego było otwarte okno,mógł zmarznąć) . Wyciągnęłam ją z klatki i próbowałam ogrzać,ale teraz zauważyłam,że na nosie i pyszczku ma ślady krwi,na brzuszku,na futerku też tak jakby smugi krwi :( Co mu mogło się stać ;( ? Kupiłam go w grudniu...

Gość gość
zadzwoń do weterynarza i zapytaj. Chomik to kiepskie zwierzątko, chorowite i żyje średnio rok

Gość gość
Padł z glodu bo mu podjadasz:-(

Gość gość
jak się zachowywał? chodził bardzo nisko na łapkach? nie mial zapchanych gruczołów w skórze? coś w środku musiał mieć, obejrzyj czy nie ma żadnych brodawek ani nic. potem musisz wszystko zdezynfekować (nawet jak masz zamiar wyrzucić, lepiej by nic innego się nie zaraziło jeśli to zarażliwe) drewniane elementy w piekarniku (chyba 130 st. na kilka minut, musisz poczytać) poczekaj do wieczora, ale raczej nie uda się, przykro mi

Gość gość
Moja mama tak zabiła chomika . Chciała żeby mu przyświeciło wiosenne słoneczko, otworzyła drzwi na balkon i po chomiku :D

Gość gość
nie zyje roku wcale, jak się źle zajmujesz to może tak. ale jak ma dobrą klatkę, dużą, porządny spory kołowrotek, jakościowo dobrą karmę to 2 lata wyciągnie

Gość gość
a skąd wiesz ile czasu jeszcze był w sklepie zoologicznym zanim go kupiłaś? może akurat rok czy pół

Chomikowi nie podjadałam :P Kuuuurcze...niby wszystko z nim ok,poza tymi śladami krwi.Chyba krwi,sama już nie wiem :( Nie chciałabym go pogrzebać "żywcem",wolałabym dać mu szanse na obudzenie się,jeżeli śpi. Heh. Poczekam.Albo się obudzi,albo zacznie śmierdzieć.

Nie mam pojęcia ile był w zoologicznym,mówili,że jest młody...czy to prawda nie wiem. Klatka spora,kołowrotek również. Karma z zoologicznego,więc niby nie powinna zaszkodzić :/ Dodatkowo dostawał jabłko i marchewkę.Niby dozwolone...

Gość gość
mój chomik przeżył prawie trzy lata a przez około pół roku ostatnie kilka razy tak udawał, że zdechł to znaczy leżał tak na grzbiecie z wyciągniętymi do góry łapkami i się nie ruszał a za jakiś czas znowu biegał

Gość gość
Marchewki i jablka są pryskane,moze nieumylas i sie otruł:-(