Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klapciaa

ciąża na clexanie

Polecane posty

Gość gość
Jak sie urodzi duże to się urodzi. Clexane to nie witaminki dostępne dla każdej ciężarnej i zasadniczo pozwalają donosić ciążę co bez nich nie byłoby możliwe. Takie teksty "słyszałam że dzieci rodzą się duże" śmieszą mnie. Nie chcesz mieć dużego dziecka, nie chcesz mieć w ogóle dziecka to nie bierz zastrzyków i problem z głowy. Lekarze za pomocą USG sprawdzają przewidywaną wagę dziecka (czesto usg zawyża) i podejmują decyzję o szybszym lub przez cięcie, rozwiązaniem. Dla niektórych kobiet clexane to światełko w tunelu!!!

Gość gość
Ja brałam clexane, miałam złe wyniki krzepliwości po prostu, a acard rzeczywiście można brać tylko do któregoś tygodnia bo źle działa później na serduszko dziecka. A syna urodzilam w terminie, naturalnie, wazył 4 kg :)

Gość klapciaa
Mi wagda dziecka jest obojetna wazne ze zdrowy synek jest wiec gdy bym go nie chciala to bym sie o niego nie starala

Gość gość
Byc moze wieksze ale to pewnie przez to ze jest leprzy przelyw miedzy mama a dzieckiem i dziecko dostaje wiecej skladnikow odzywczych. Tak mysle.

Gość gość
słuchajcie powiedzcie czy jeśli przyjmuje zastrzyk codziennie o 20 a dziś wzięłam o 20.50 czy to ma jakieś skutki? boję się trochę. mam nadzieję że nie

Gość klapciaa
Raczej nie

Gość gość
ja mam brac clexane do konca a acard troche wczesniej odstawic

Gość gość
A któraś z was się kiedyś spoznila z zastrzykiem?

Gość gość
Ja niejednokrotnie. Raz nawet z 3 godziny, a jak bylam w szpitalu i krwawilam to mi na ponad dobe odstawili. Wtedy sie bardzo martwilam. Maluszek sie rozwija i rosnie ladnie. Ale od paru tygodni co kila dni mam plamienia. Ponoc od tych lekow :(

Gość klapciaa
Plamienia ? A w ktorym tygodniu jestes ?

Gość gość
W 24

Gość gość
W 24

Gość gość
Bez przesady godzina w ta czy w tamta nie ma znaczenia. Wazne by zastrzyk przykac codziennie

Gość gość
Ja biore o 20 ale niestety zasnelam i przyjelam o 2 w nocy. Gin powiedzial ze nie ma co sie martwic.

Zapraszamy do polubienia naszej strony na Facebooku https://www.facebook.com/trombofilia.polska Kluczem do kontrolowania choroby jest dostęp do informacji. Strona powstała w celu wspierania chorych na trombofilię poprzez wymianę doświadczeń, zasobów webowych, takich jak e-mail, list dyskusyjnych itp. Każdy z nas jest na innym etapie choroby, a łączy nas chęć, by ludzie mogli sobie wzajemnie pomagać, gdyż będąc w podobnej sytuacji można się najlepiej zrozumieć. Twórzcie z nami tę stronę, by warto tu było wracać, zapraszamy do polubień.

Gość gość
brałam clexane przed ciążą, całą ciążę i 2mieś po. 2,5 roku temu, na refundację, ale wypyisywał mi hematolog, mam mutacje genów w kierunku trombofilii. córka urodziła się w 34tc, przez cc, miałam zatrucie ciążowe i d-dimery skoczyły mi do 3000, w ciagu godziny podjeli decyzje o cięciu. córka urodziła się zdrowa. ja miałam po porodzie rzucawkę i byłam w śpiączce. największa dawka jaką brałam to 1,2 dziennie.

Gość gość
Zawsze przy każdym badaniu nawet pochwy i porodzie powinno się mieć partnera mamy do tego prawo wtedy ginekolog jest odpowiedzialniejszy bo mamy świadka stara się zwrócić na każdy szczegół uwagę. Gdy jesteście same to rutyna i są wtedy poważne problemy nawet kończą się poronieniem itp...