Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobieja

Prawdopodobieństwo ciąży, pomocy!

Polecane posty

Gość taksobieja

Witam! Kochałam się z chłopakiem 1 stycznia czyli 20 dzień cyklu, a cykle miewam różne ale przeciętna długość to 30. Nie doszło do wytrysku ale prezerwatywa została w pochwie, lecz po chwili została wyjęta. Czy mogłam zajść w ciąże? Bardzo się boję i proszę o odpowiedź.

Gość gość
no ale wylało się z niej?

Gość takasobieja1
Właśnie nie wiem??? Mineło kilka dni po stosunku a miewam bolesnosc piersi, ale nie wiem czy to przed okresem czy przed strachem przed ciaża??

Gość gość
skoro nie miałaś pewności, to dlaczego nie poszłaś po tabletkę "po"?

Gość gość
Tak mozesz byc.jesli masz cykl 30 dni to od 10 do 20 są to dni płodne. Mogłaś dla pewności wziasc tabletke po stosunku. No chyba ze chcesz zostac mamą to gratuluje :)

Gość takasobieja1
Niestety, to był mój błąd bo na początku nie myślałam tak bardzo że mogę być w ciazy

Gość gość
no to teraz odczekaj 2 tyg od stosunku, kup test i módl się

Gość gość
Za kilka dni powinnam mieć okres... tylko czy go dostane... :(

Gość gość
Ile masz lat?

Gość takasobieja1
Niech któraś pocieszyyyyyyy :( nie jestem w stanie już nawet funkcjonować z tego strachu

Gość takasobieja1
22 w tym roku. z chłopakiem jestem ponad 5 lat. i po raz pierwszy taka sytuacja strachu przed ciążą

Gość gość
Jak się okaże że jesteś to wszystko dobrze się skończy. Masz faceta wiec ty będziesz miec meza a dziecko mame i tate. Jak urodzisz to zobaczysz jakie to szczęście. Moi znajomi starali sie 14 lat o dziecko w koncu jest! Jest oczkiem w głowie. Choc teraz ogarnia cie strach to pptem będzie radość. Inaczej by bylo gdybys byla niepelnoletnia lub ciaza z przypadkowym facetem. A teraz mozna tylko gratulowac. Nie przejmuj się wszystko będzie dobrze.

Gość takasobieja1
Dziękuję za miłą odpowiedź... :) aż cieplutko się na sercu zrobilo. wiem, wiem a początku trochę trudno to zaakceptować ale potem myślenie jest zupełnie inne. Całkiem inaczej planowaliśmy to wszystko, ale los płata figle :)

Gość takasobieja1
Może któraś miała podobną sytuację???

Gość gość1233
nie wiem sama co Ci powiedziec? w sumie do wytrysku nie doszlo ale wszystko mozliwe

Gość dzoana1990
wszystko możliwe jesli to byly dni plodne

Gość takasobieja1
Ja już sama nie wiem co myśleć o tym... :(

Gość gość
Moja znajoma w zeszłym roku wzięła ślub bo zaliczyla wpadke. Plany zwiazane ze slubemmialy byc za kilka lat. W tym roku będzie miala 22 lata. Urodzila śliczną coreczke. Jest taka słodka ze sama zazdroszcze jej tego skarba. Często je odwiedzam. Zakochalam się w jej dzieciatku ;) na początku miala stracha przejmowala się a teraz wie ze to dar od Boga. Jest mega szczesliwa. Trzymam kciuki zeby u ciebie było tak jak u niej oile okaze się ze jesteś w ciąży. Powodzenia

Gość takasobieja1
Dziękuje slicznie. Aż się lepiej czuje... Chociaż dzieciątko mogłoby poczekać... :)

Gość gość
Boże co za debile tu siedzą... Dziewczyno. Nie było wytrysku! Nie ma ciąży. Przy twoich cyklach owulacja występuje między 14 a 18 dc bo jak wiadomo długość II fazy cyklu to od 12 do 16 dni. Masz 1% szansy na ciążę.

Gość gość
Jeżeli z prezerwatywy wylala się zawartosc to jest prawdopodobieństwo. W zeszlym roku ogladalam program w którym wystepowaly osoby które urodzily dzieci pomimo zabezpieczenia. Tj jedno było dziecko po mimo brania tabletek regularnie. Drugie z peknietej prezerwatywy no i nawet kobieta majaca spirale tez urodzila. Moze faktycznie nie ma ciąży ale dobre słowo autorce nie zaszkodzi. Nikt nie da pewnosci czy jestes w ciazy czy nie bo nawet test ciążowy potrafi oszukac bynajmniej tak mi ginekolog powiedzial. Jedyny sposób sprawdzenia to usg. Choc i tutaj uwaga! Znajoma chodzila do ginekologa który z usg widzial ciaze az do 6 miesiąca. Kiedy poczula sie zle wezwala natychmiast pogotowie zabrali ja do szpitala. Ona informowala lekarza o ciazy wiec on szybko ja na usg i co sie okazalo? Guz! Lekarz powiedział że to nie ciąża tylko guz. Kolezanka przezyla szok. A tamten lekarz skomentowal ze kazdy moze się pomylic. Ale zeby guza pomylic z 6 miesięczną ciąża? Cuda się zdarzają

Gość gość
No właśnie dziewczyny dlatego się waham. Bo wytrysku nie było ale mogło coś się wylać trochę, różnie mówią. Dlatego radze się ponieważ na test jest za wcześnie a strasznie ta sytuacja mnie niecierpliwi. Ale dziękuje za słowa otuchy ;)

Gość gość
Debilem jest gość 16:03 my chociaż piszemy z kulturą a ty jesteś wulgarna. Piszesz jakbys wszystkie rozumy pozjadala. Gdyby autorka poszla do ginekologa i powiedziala to co napisala to on napewno tez by nie dal jednoznacznej odpowiedzi. Lekarze uczeni nie wiedzą ot tak. Od tego mają urządzenie takie jak usg. Ale ty oczywiście jestes alfa i omega

Gość takasobieja1
Was kobietki pytam czy jakies prawdopodobienstwo jest, bądź któraś taki przypadek miała lub podobny... Ponieważ do czasu zrobienia testu nie wytrzymam psychicznie :) muszę gdzieś sie pocieszyć żeby o tym nie myśleć.

Gość takasobieja1
Jeszcze mam malutką nadzieje że to nieprawda :)

Gość gość
Pocieszę Cie. Też miałam tak jak ty. Ta sama sytuacja. Nie polecialam po tabletke po, bo był to 11 listopad i nie było gina juz mialam jechać szukać nawet siedzialam już w samochodzie ale moj mąz mnie przekonał. Szcześciem w ciazy nie jestem, ale co sie starchu najadlam to moje :/ Dla tego teraz plastry i prezerwatywa idzie w ruch. Powodzenia

Gość takasobieja1
Mam nadzieję że nam się upiecze :) napawam się jeszcze tą myślą. Jeśli się dowiem że nie jestem, prezerwatywy rzucamy i siegam po tabletki albo plastry.

Gość gość
ja jade teraz na dwa po tej "niespodziance" z gumka zawsze wieksza pewnosc

Gość takasobieja1
Mozliwe ze i ja zdecyduje sie na takie środki, bo nie chciałabym przeżywać tego po raz kolejny...

Gość takasobieja1
Dziewczyny albo mam objawy urojone strachem przed ciąża, przed okresem albo naprawdę objawy ciąży, bo juz mnie po stosunku bolaly dziwnie piersi do teraz, jakoś spać mi się chce ale tez jestem strasznym spiochem, raz mialam bol krzyża. Ale miewam to wszystko chyba ze strachu, sama nie wiem, już płakać mi się chce... Nie wiem co myśleć, nie mogę funkcjonować...