Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To ma prawo,czy go nie ma?...

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Pisałam już tutaj forum o sprawie koleżanki. Czy ojciec dziecka ma prawo wystąpić do Sądu o bezskuteczności uznania dziecka ,kiedy został pozbawiony praw do dziecka(na własną prośbę) i zostały zasądzone na nie alimenty.

Gość gość
NIE MA!

Gość gość
Ma prawo jeżeli tylko udowodni, ze nie jest ojcem dziecka.

Gość gość
Jesli minęło pół roku odkąd dowiedzial sie o istnieniu dziecka to nie ma prawa. Szczerze mówiąc dziwne jest nasze prawo bo jesli facet dowie sie ze nie jest ojcem i udowodni to w ciagu pół roku od urodzenia badz dowiedzenia sie ze jest ojcem to i tak placi na dziecko do pelnoletnosci badz do zakończenia nauki w szkole

Gość gość
Jest biologicznym ojcem dziecka ,tyle że oni mają miedzy sobą jakieś swoje zwady ,nie dała mu i nie wyraziła zgody na badania DNA ,gdyż obawiała się matactwa z jego strony bo to tz. cwaniak . Nie wiem jakie mają postanowienia odnośnie sprawy ,z tego co usłyszałam wczoraj dziś ma być Rozprawa ,a ona nie wyraża w dalszym ciągu zgody na te badania . Ufff ...uparta ,ja bym tam zrobiła dla św.spokoju ale ona twierdzi że nie da skur...takiej satysfakcji a Sąd jej nie zmusi ,naczytała się na forach że nikt jej nie zmusi ,czy ma rację?

Gość gość
Sąd może nakazać. A ile ma dziecko miesięcy?

Gość gość
dziecko ma 7l.

Gość gość
Powiem szczerze że jestem ciekawa ,jaki zapadnie wyrok tej całej sprawy ,zapewne pózniej się dowiem :) Z koleżanką O...znam się już 3 lata i nie chciałabym dla niej zle :(

Gość gość
Czyli to jest tak nawet jak w badaniach wyjdzie ze nie jest ojcem to musi płacić! Mial pol roku a te juz dawno minęło. Moze spac spokojnie

Gość gość
dziękuję ,ja spać śpie spokojnie :) tak () to samą mnie interesuje fakt dlaczego faktycznie nie wyraża ona zgody na te DNA,właśnie czytałam na forum że Sąd może nakazać jej tych badań .

Gość gość
swoją drogą to dość dziwne jak dla mnie że ,został pozbawiony władzy rodzicielskiej nad dzieckiem i Sąd zasądził mu alimenty a teraz wnosi pozew o bezskutecznść uznania . Bo skoro nie ma praw do dziecka to ma prawo do pozwu?

Gość gość
Podejrzewam ze matka dziecka ma wątpliwości co do ojcostwa. Albo nie jest pewna Kto nim jest albo na bank wie ze on nie jest ojcem i dlatego odmawia. Innego tłumaczenia nie ma. Z drugiej strony zle wypada w oczach sądu odmawiajac badan. Sąd nabierze podejrzen ze jest nie uczciwa i nie wiarygodna. A badania jak sąd nakarze to i tak musi zrobic. Niepotrzebnie się upokarza i kieruje wzrok na siebie jako ze kłamie i nie można jej wierzyc. Ktos kto jest uczciwy udowadnia drugiej osobie w tym przypadku są to badania