Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce rodzi się tyle chorych dzieci

Polecane posty

Gość gość

kiedy ich poważna, zaburzająca normalne funkcjonowanie choroba może zostać zdiagnozowana w badaniach prenatalnych? Czy z miłości można skazać męki na siebie i dziecko? Czemu lekarze nie proponują jak najszybszej aborcji?

Gość gość
wiele Tych chorych Kobiet żyje i jest mądrzejsza i szlachetniejsza od ciebie kutasie zdrowy na ciele bo na umyśle nie

Gość gość przelotem samolotem
nie mam pojecia ale pozdrawiam corke :classic_cool:

Gość gość
bo polska to ciemnogród, uważa że zlepek komórek to człowiek i te głupie baby nie usuwają bo sie boją że do piekła pójda

Gość gość
też mnie to zastanawia czemu nie proponują aborcji. Miałam kiedyś sasiadke z dzieckiem obłożnie chorym, wszystkim sąsiadom się żaliła,że uległa presji rodziny i urodziła. Mąż postawił jej ultimatum,że albo on albo dziecko,ona wybrała syna a mąż teraz po kilku latach ma inną żonę i żyją na drugim końcu Polski.

Gość gość
Moim zdaniem powinna być aborcja przmusiwa albo kara za rodzene takiego dziecka. polska potrzebuje obywateli sprawnych a nie dojących kase od państwa

Gość sexualnie sprawny
jak bardzo sprawnych? :classic_cool:

Gość gość
to jest wbrew ewolucji,ale kosciol przeczy istnieniu ewolucji:P

Gość gość
skoro facet nei chce mieć dzieciaka a kobiete tak powinno istniec jakies oswiadczenie gdzi ejest napisane, ze facet nie chce mieć nic do czynienia, a nie kobita zmajstruje dzieciaka, urodzi i woła na kase od faceta

Gość gość
czemu nami się tak kościół rządzi. nawet w macicy mi musi siedzieć

Gość gość
bo to "jej wybór i jej ciało" lewackie ściery :) rozumie, że te hasełko działa tylko w jedną stronę, hipokrytki?

Gość gość
Część dzieci faktycznie rodzi sie chorych,a część staje się chora po szczepionkach. Takie są niestety fakty.Dlatego ja nie szczepie swojej córki.

Gość gość
Dla niektórych mniejszym złem jest urodzenie takiego dziecka niż dokonanie aborcji/zabicie. Ich sprawa.

Gość gość
Ja bym taki uszkodzony płód usunęła. Po co skazywać go na męki.

Gość gość
Już wolałabym się "smażyć w piekle" za aborcję niż skazywać moje dziecko na piekło na ziemi.

Gość gość
Najlepsze jest to, ze te downy rodzą idiotki, których nawet na zdrowe dziecko nie stać. A potem powstaje 500 fundacji prponujacych byśmy ich dziecko utrzymywali.

Gość gość
Ten mąż jest głupi skoro postawił zonie takie ultimatum -albo on albo chore dziecko. Nie wyobrażam sobie żeby mój mąż tak powiedział.Zawsze trzeba liczy sie z tym,ze dziecko może urodzić sie chore.Co nie znaczy gorsze.Ja mam zdrowe dzieci ale chore kochałabym równie mocno.

Gość gość
"skoro facet nei chce mieć dzieciaka a kobiete tak powinno istniec jakies oswiadczenie gdzi ejest napisane, ze facet nie chce mieć nic do czynienia, a nie kobita zmajstruje dzieciaka, urodzi i woła na kase od faceta" yhyyym chciałbyś :D czy chce czy nie chce jest jego biologicznym ojcem. skoro ktoś nie chce dzieciaka to niech się nie roocha albo podwiąże sobie nasieniowody :)

Gość gość
dlaczego min z moich pieniedzy sie utrzymuj***ardzo starych szczegolnie komuchow na wysokich emeryturach i sie wydaje kase na leczenie i drogie zabiegi dla 90 latkow? a brak na leczenie dzieci? bo ten ciemnogród "podły" KK głosi , że każdy Czlowiek ma prawo dożyć do naturalnej śmierci. szacunek i opiekę. tylko dlatego nie robiono komuchom w odwecie tego co oni robili.

Gość gość
Tak szczerze to nie widuję chorych dzieci sąsiadka ma syna z porażeniem mózgowym ale on ma już 24 lata . Widzę za to pełno chorych dzieci w reklamach TVN nie jesteś sam. jak puszczają aż mnie dreszcze przechodzą.

Gość gość
A ktoś ci każe na te fundacje płacić? Nie, więc się nie pluj.

Gość gość
gość dziś Akoro facet informuje babe, że nie chce dziecka i się zabezpieczają, a ona postanawia po cichaczu zabezpieczenie odstawić, powinno istnieć takie zrzeczenie się co do dziecka. Dlaczego? Bo w tym wypadku to ona sobie dziecko zmajstrowała nie on jej. A potem on musi dawać hajs. To powinno podchodzić pod zwykłe oszustwo. Osobiście znam studentke, która dziecko z prawnikiem dla hajsu sobie zrobiła. Przebijała jemu prezerwatywy, do tipsów sobie igiełki przyczepiała. W końcu jakiś cudem zaciążyła. I co, 1500 lekko dostaje. Uważasz, że to jest fair?

Gość gość
Ty idiotko jedna a gdzie napisałam że nie chcę na fundację dawać ten 1 SMS to nie majątek.

Gość gość
Aborcja i eutanazja powinny być w polsce legalne!!!!!!!!!!

Gość gość
"Akoro facet informuj***abe, że nie chce dziecka i się zabezpieczają, a ona postanawia po cichaczu zabezpieczenie odstawić, powinno istnieć takie zrzeczenie się co do dziecka. " nie, nie powinno. a nie słyszałaś o wpadkach? i kto mu każe jej wierzyć? jeżeli on nie chce dziecka to w JEGO interesie leży to aby do tego nie dopuścić, proste. mądry facet, który nie chce mieć dziecka podwiąże sobie nasieniowody żeby wykluczyć ewentualne wpadki lub wrobienie go w dzieciaka.

Gość killerow__ dwoch
zwlaszcza eutanazja :classic_cool:

Gość gość
Fundacja fundacjami, ale to jest prawda. Zaciązy taka, 10 zł w portfelu nie ma, ale postanawia zyc na skraju biedy i męczy to chore w hooy dziecko. Potem sie okazuje, że leczenie jakieś 200 tysiecy lekko i płacze po TV. Może trzeba się najpierw zastanowić czy ma się możliwości na takie wydatki. Bo ja rozumiem, że wpadka, nie usunie bo religijna itd ale podejrzanie duzo tych "wpadek"

Gość gość
Oj, nie grzeszysz bystrością, autorko. Bulwersujesz się, że jest tyle takich fundacji, więc przypominam, że wpłacanie na nie, nie jest obowiązkowe. Kto chce niech je sobie zakłada, wpłaca lub korzysta z nich. Nie wiem co się boli.

Gość gość
A co jesli facet planuje dzieci później? Na wpadke to ma 0,01 szansy. Sama jestem kobietą i nie mieści mi się w łowie, ze kobieta tak może załatwić faceta. Co taki prawnik ma zrobić, o ile trudniej będzie jemu zdobyć zaufanie porządnej kobiety kiedy ta się dowie, ze zmajstrował jakiejś dziecko i razem nie są.

Gość gość
gość dziś Gdzie jest napisane, że to autorka się bulwersuje. Kto Ty, wróżbita Maciej?