Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce rodzi się tyle chorych dzieci

Polecane posty

Gość gość
wpadek jest dużo, nie tylko w polsce, i nie tylko z chorymi dziećmi

Gość gość
podwiązanie nasieniowodów jest odwracalne, poza tym nikt mu nie każe uprawiać seksu, zwłaszcza z takimi kobietami z którymi nie chciałby dziecka

Gość gość
Bycie przeciwnym fondacjom rzeczywiście oznacza brak inteligencji, jasne... szkoda że na całym zachodzie razem wziętym nie ma ich tyle co w Polsce... każdy myślący umie sie połapac co jest na rzeczy 1. brak legalnej aborcji, promowanie płodu jako człowieka 2. straszenie piekłem 3. brak pomocy socjalnych, brak odpowiedniej płacy Zamiast sie bawić w to pomaganie warto pójść strajkować. To że ja dam na Basie z TVN złotówke nie znaczy, że się innym poprawi. Basia i tak zdechnie, bo dają jej 5 lat życia, a na miejsce Basi przyjdzie nowa.

Gość gość
co ma robić? nie roochać się z byle kim, a później płacz że któraś zaciążyła :D

Gość gość
gość dziś Właśnie... to państwo powinno się zając ta pomocą, a nie my. Jezeli państwo nie chce my powinnismy się zbuntować.

Gość gość
Ale Polacy to taki naród idealny do roohaśka w doope. Jesli teraz rząd zadecyduje, że odatki wzrosną o 50% a wiek emerytalny o 5 lat, troche pomarudzimy a się zgodzimy. Ludzie na Zachodzie maja to co mają bo umieją wyjsc na ulice i pokazać, że tak się bawić z nimi nikt nie bedzie. W Anglii już zaniżamy standardy :D

Gość gość
Co ty pier/dolisz za przeproszeniem? W przypadku gdy dziecko jest chore aborcja jest legalna do 6 m. ciąży. "Straszenia piekłem" nawet nie chce mi się komentować, każdy ma własne sumienie i nic ci do tego. Brak pomocy socjalnych? To akurat plus. No tak, najlepiej siedzieć całe życie na socjalu i żyć z zasiłków na dzieci jak np. masa kobiet w uk.

Gość gość
gość dziś lol lol ale żal Brak pomocy socjalnych Tobie sie serio z jenym kojarzy? Z jakiej wsi jesteś? Każdy ma własne sumienie, ale w krajach wolnych bardziej niz Polska można zauważyć, że ludzie rzeczywiście mają własne, różne od siebie smumienia

Gość gość
Co jak co ale pielęgnacyjnie nie wynosi duzo na takie chore dziecko, a czasem to by nawet pennsja prezesa nie starczyła. Więc mówienie że brak jakiejkolwiek pomocy to plus to czysty debilizm. Póki co Polska płaci jedynie nierobom a nie potrzebującym.

Gość gość
Słyszeliście o "Fundacji małych stóek". Ksiądz tam namawia matki by nie usuwąłu dzieci po czym daje im pieluszki i ubranka. Na pytanie co jesli to dziecko podrośnie, kto mu ksiązki kupi, co jak achoruje itd... eh włsciwie nie ma u niego takich pytań bo wszystki eładnie usuwa :)

Gość gość
Jak nie ma pomocy jak jest? To, że chcieliby nie wiadomo jak wysokie zasiłki to już ich sprawa. Jak już to właśnie brak wysokiego socjalu może zmniejszyć liczbę urodzeń chorych dzieci. Matka rodząca chore dziecko chyba wie na co się decyduje. Jakoś za granicą tez się chore dzieci nie rzadko rodzą, więc nie pieprz bzdur. I powiedz mi gdzie się nierobom płaci w pl, chętnie wysłucham.

Gość gość
rodza sie i idiotko co? ubezpieczyciel pokrywa duże kosztów opieki i leczenia durna babo

Gość gość
alkoholicy w pl dostają xd tymczasem stypendium dla studentów i studentów sportowców nie dość że małe jest wrzucone do jednego worka..

Gość gość
"rodza sie i idiotko co? ubezpieczyciel pokrywa duże kosztów opieki i leczenia durna babo" No właśnie, a nie uważasz, że jakby nie pokrywał w tym stopniu kosztów leczenia to jednak wtedy by się tak chętnie nie decydowały na urodzenie chorego dziecka, "idiotko"?

Gość gość
Gdzie niby alkoholicy dostają? To takie głupie ogólnikowe pieprzenie, bez żadnego pokrycia.

Gość gośćmg
Czasami bywamy po prostu bezsilni. Nie wiem, co mogę napisać w tym temacie, bo nie mam dziecka chorego, ale zrobiłabym wiele, by pomóc tym, których to nieszczęście dopadło. www.MartynaG.pl - blog matki, żony i pani domu.

Gość gość
dokładnie, zmniejszyć lub zabrać socjal, nie wiem dlaczego państwo ma utrzymywać chore, upośledzone dzieci, często roslinki....

Gość gość
Bo nasi bogaci lekarze nie przykładaja się.

Gość gość
w izraelu face dostał odszkodowanie za to że baba wrobiła go w dzieciucha :)

Gość gość
gość dziś Gdzie niby alkoholicy dostają? To takie głupie ogólnikowe pieprzenie, bez żadnego pokrycia. xx tak? a w google sprawdziłaś chociaż zanim poplułaś się głupotą na kafe?