Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Niemcy sa tacy mili i uprzejmi????

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio miałam przyjemność poznać kilku znajomych moich znajomych. 3 Niemców I 1 Niemkę. Na początku nie sądziłam, że są między nami jakieś różnice etc. , ale zauważyłam po pewnym czasie, że oni są niesamowicie uprzejmi, dosłownie aż do przesady. Czasem mi mówili, że to świetnie, że coś robię jak opowiadałam o zainteresowaniach, gratulowali mi podejścia do życia. Jak zagrałam coś dla nich na gitarze to wszyscy mówili, że pięknie, że bardzo mi dziękują, żebym jeszcze raz zagrała. Ja mówię, że kilka błędów było, a oni, że nic nie szkodzi, że nawet mały błąd dodaje charakteru utworowi...Potem mówiliśmy coś o muzyce i filmach, to powiedzieli, że mają płyty z filmami ktore mnie interesują, i że mi przeslą ( bo dla nich ściąganie z neta to jest hańba! Wszystko kupują! Ja nawet nie miałam odwagi powiedzieć skąd mam jakieś filmy i ebooki, bo chyba by doznali szoku, że tak ktoś robi!) - mimo, że ich nie prosiłam o to. Dokładnie wszystko przyszło w takim terminie jak ustalaliśmy, pisali maila z datą kiedy wysłali. Dla mnie to jakaś masakra. Nawet rodzina nic dla mnie nie chce zrobić, jakbym jakieś płyty chciała czy coś to mam zarobić i sobie kupić, a ci wszystko pomagają! A jak wylałam herbatę na obrus - to przepraszałam, a tamci nie musisz przepraszać, zdarza się. Jak rozmawialiśmy to np. jak mieliśmy inne zdania, to oni komentują tak: Mam co prawda inne zdanie, ale bardzo doceniam twoją opinię. Tak samo mówili, bardzo proszę wybacz jeśli nie uda nam się wysłać płyt na czas. NORMALNIE SZOK! Tylko faktycznie poczucie humoru kiepskie. Ale tacy grzeczni, kulturalni, zero wulgaryzmów, a mnie się wypsnęło nawet, zero wścibskich pytań, a moi znajomi z Polski to takie mają pytania dot. mojego zycia osobistego, że bywam zdegustowana. A ci Niemcy z szacunkiem o rodzicach mówili, rodzeństwie, o uczelniach, o systemie opieki medycznej w Niemczech - ze wszystkiego byli zadowoleni. Komplementowali polskie zabytki, Niemieckie zresztą też. Na dodatek byli młodsi ode mnie - ja mam 25 lat! Nie miałam przyjemnosci wcześniej żadnego Niemca poznać, ale teraz jestem zszokowana. Zero chamstwa, a w Pl mnóstwo chamskich zagrywek! W końcu sama im tak zaczęłam słodzić, dziękować, mówić, że wszystko doceniam. Szok szok szok!

Gość gość
Bo dobrze zarabiają, mają wysokie emerytury i mają z czego się cieszyć, dlatego są tacy mili :)

Gość gość
w czasie wojny tacy nie byli.....

Gość gość
up

Gość prawictwo pospolite 133
tylko udaja uprzejmych . Tutaj niemiec zrobił symulacje ataku na Polskie https://www.youtube.com/watch?v=mk2g-7RpJd8 oni są wrogo nastawieni do POlaków , ale swiat trzyma ich za jaja więc nie rozpoczynają nowej wojny, chociaż mają na to ochotę

niemcy mają genetycznie zaprogramowane ludobójstwo i brak empatii .. a dowodem , ze normalni nie są- jest Gunther von Hagen

Gość gość
Ja tez znam paru Niemców i są do rany przyłoz .Polacy są strasznym marudami i nie są tacy otwarci do tego wszystkiego zazdroszczą .

Gość gość
nie wiem czego ale wiem ze jestem już dziadkiem nacodzień naprawiam kontakty w mieszkaniach i mocuje je aby się nie oderwały i nie poraziły prądem mieszkańców a to muj nómer gg 6939620463476 napisz pogadamy o tym

różnica jest taka , że Polacy udają złych , a Niemcy udają dobrych

Gość gość
prawictwo pospolite 133 lupnia Q///WA dostaniecie od towarzyszy czerwonych

Gość gość
No co wy znam kilku Niemców i są super znajomymi. Lepiej sie z nimi rozmawia niż z nie jednym polakiem.

Gość gość
Dam wam przykład kupowałem samochód zabrakło mi trochę pieniędzy i pożyczył mi bardzo dobry znajomy Niemiec .rodzina jak się dowiedziała to się na mnie poobrazali .brat sraczki dostał a bratowa powiedziała ze mnie p****alo

oni udają super znajomych , a jak przszłaby wojna to pokazaliby ci ich prawdziwe oblicze jakby cie uwięzili i nie dali nawet okr**** chleba a potem zagazowali . Twoje ciało przerobiliby na mydło tak jak ich przodkowie

Gość gość
uwazaj zeby cie na roboty nie wywiezli

Gość gość
Ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr

Gość gość
niemcy wydają wam sie uprzejmi , bo chcecie ich widzieć takich .. TAk wam wygodnie ..

Gość gość
no jasne...znalzłeś głupi filmik o od razu WSZYSCY są źli XD biedny zaścianek :(

Gość gość
zanim przerobiliby cie na mydło musiałabyś swiadczyc uslugi seksualne niemieckim zołnierzom jak Czeszki w czasie wojny

Gość gość
pamiętaj, nigdy!!! nie wierz Niemcowi i Ruskiemu... nigdy!!!

Gość pozory myla
pozory, kochana, pozory.. zyje w Niemczech na stale i przejrzalam to juz dawno,

Gość gość
Niemcy są mili i uprzejmi dla Polaków bo nie lubią gdy im się wypomina wojnę i hitlera. Włażą w dooopę bez wazeliny żeby tylko temat nie wypłynął.