Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko we wanience

Polecane posty

Gość gość

mam dla was pytanie moze troche glupie ale co myslicie o ty zeby dziecko kilku miesieczne kapac we wanience polozyc je tak zeby zalalo mu uszy?

Gość gość
moze byc ok, a moze byc zapalenie ucha

Gość gość
moze zadalam glupie pytanie ale moja kumpela kapie tak swoje ledwo skonczone 3 miesieczne dziecko moze to nie moja sprawa ale dziecko moze cierpiec

Gość gość
yyy a co w tym dziwnego ze dziecko ma zamoczone uszy? Ja tak kapalam mojego synka od urodzenia i jakos nic mu nie jest po dzis dzien. No chyba ze ktos po kapieli wybiera sie na dlugi zimowy spacer to moze byc problem ;) Nie badzcie juz takie przewrazliwione. A jak takie male bobasy chodza na basen, to co? maja korki w uszach? Ajjj mamuski...

no, może to nie twoja sprawa.. a jak masz problem to powiedz to koleżance. Z resztą, to że nie można moczyć uszu niemowlakowi to zwykły mit.

Gość gość
a jak maluszek plywal u ciebie w brzuchu to mial zatkane uszy? Ludzie w dzisiejszych czasach takie teorie? ze nie mozna ucha zamoczyc? Myslalam ze tylko moja babcia jeszcze to powtarza..

idąc takim głupim tokiem rozumowania, to przecież np. przy porodzie też dziecko z wody wychodzi (przy cc to już w ogóle) No i co? zaraz powinno być chore bo przecież woda jeszcze w uszach ;) ps. zapalenie ucha jest następstwem infekcji górnych dróg oddechowych w większości przypadków u niemowląt i dzieci (więc nawet noszenie czy nienoszenie czapki nie ma na to wpływu)

Gość gość
hahaha dns- widze ze mamy podobne spostrzezenia :D

Gość gość
A same kretynki moczycie sobie uszy w wannie? Wysiedź 15min w taki sposób w stałej wodzie i powiedz, że to komfortowe :o I co z tego, że w brzuchu też tak miało? To znaczy, że woda w płucach też już nie jest dla niego niebezpieczna, tak? Co innego ZAMOCZYĆ ucho tak jak przy myciu włosów, a co innego położyć go w wannie tak, aby uszy były całe w wodzie zanurzone :o O zapaleniu ucha któraś słyszała? :o O zatkanej trąbce i skutkach z tym związanych u niemowlakach któraś kretynka słyszała? Nie mylcie noworodka z niemowlakiem :o :o Boże, widzisz i nie grzmisz, skąd się takie zidiocenie w narodzie bierze :o :o 🖐️

Gość gość
to przecież np. przy porodzie też dziecko z wody wychodzi (przy cc to już w ogóle) No i co? zaraz powinno być chore bo przecież woda jeszcze w uszach x Co ty miałaś z biologii kobieto na świadectwie ukończenia liceum?

21:00 weź się uspokój, kto w ogóle moczy głowę niemowlaka 15 minut? odsyłam cię do literatury, tam się dowiesz skąd się bierze zapalenie ucha u niemowląt

Gość gość
widze jedna madra jest zanuzajcie sobie niemowlaki co tam alektoregos dnia pozalujecie jak dziecko bedzie wam plakalo i nie bedzieci wiedzialy przez co a to bedzie waszego maluszka bolalo ucho

Gość gość
taaaa zidiocenie... a skad sie bierze taka wiara w mity?? pewnie czerwona wstazeczke przy wozku tez masz ;) nikt nie mowi o trzymaniu dziecka 15 min pod woda - chyba ze to twoj sposob kapania... a na basenie kiedy byla??

Gość gość
Nigdy nie zanurzałam uszu moim dzieciom gdy byli niemowlętami w wodzie.Nigdy.Teraz chodzą do szkoły i do przedszkola i ani razu nie mieli zapalenia ucha.Pierwsze słyszę ze inne matki moczą uszy malutkim dzieciom.

Gość gość
Czyli jednak mylicie ZAMOCZENIE z ZANUŻENIEM :o :o :o Kąpiel mojego dziecka trwa właśnie 15-20 minut, a o tym autorka właśnie pisze: o kładzeniu go na czas kąpieli tak, że ma całe zanurzone uszy :o Daleko mi do zabobonów i wiary w mity, wystarczająco się na oddziale laryngologicznym naoglądałam dzieci matek przekonanych o swoich racjach dokładnie tak jak wy. Zdrowia waszym dzieciom życzę, bez ściemy i ironii, nic innego mi nie zostaje. Cześć 🖐️

Gość gość
jednak ktos moczy 15 min niemowlakowi uszy! nie mowie ze odrazu moze byc chore ale nigdy nie byliscie na basenie? nigdy wam sie nie zdarzlo zalac ucha przy ktoryms zanurzeniu zal mi was matki ktore olewaja swoich dzieci mysla ze nic sie nie stanie

ja podczas kąpieli niejednokrotnie zanurzyłam głowę dziecka aż po uszy ;) O ZGROZO!!!! naślijcie na mnie mops albo co :D Ja przynajmniej staram się czytać i poszerzać wiedzę o tym co ma związek ze zdrowiem i rozwojem mojego dziecka, ale widzę, że niektórym wystarczą jakieś mity sprzed 100 lat

Gość gość
może po prostu niech każda robi tak jak uważa, nie wiem po co przekonywać siebie nawzajem.

Gość gość
tak ja autorka pisze o zanurzeniu u dziecka we wodzie samo lezy 3 miesieczne dziecko we wannie i pluska sie majac uszy pelne wody nie mam na mysli chwilowym byciu w tej wanience

Gość gość
jak urodzilam swoje dziecko, to moja tesciowa pokazywala mi jak o nie dbac (ja bylam zielona). Przy kapaniu zanurzala dziecko kilka razy w wodzie (na wierzchu byly tylko oczka i nos i buzia) i wtedy maluch sie uspokajal i usmiechal. ZAwsze mi mowila ze mozna moczyc uszy nie mozna tylko dopuscic zeby woda w uchu zalegala. To tyle. Aha! zeby nie bylo, tesciowa jest lekarzem pediatra.

Gość gość
* zalegala po kapieli, nie w trakcie

Gość gość
We wanience. :O Polecam słownik :D

Gość gość
dns po jaki kij idziesz w zaparte skoro laska pisze, że to żadne mity tylko tak jest, a mało tego autorka potwierdza, że to wszystko się zgadza, po czym ty sama po raz n-ty piszesz, że sama moczysz na chwilę, a nie non stop podczas kąpieli.. Naprawdę musisz zawsze rżnąć głupa do konca? Tak trudno przyznać komuś rację?

Gość gość
Zapalenie ucha nie ma nic wspólnego z moczeniem uszu:)

21:35 ty chyba masz coś z głową hahhaha :D weź przeczytaj wątek jeszcze raz- a najlepiej 5x i może wtedy pokapujesz o co chodzi. Ja nie widziałam,żeby autorka tu pisała coś o zanurzaniu przez 15 minut

Gość gość
Czyli jednak sprawdza się reguła, że przyznawać się do błędu potrafią jedynie ludzie inteligentni. No to łopatologicznie: AUTORKA TRZYKROTNIE pisała o kąpaniu dzieca CAŁY CZAS ZAMOCZONEGO AŻ PO USZY w wodzie. Nie o zamoczeniu uszu na chwilę. Tak tak, przeczytaj wątek 5 razy, przyda ci się, faktycznie :D

Gość gość
pisze poraz kolejny ja autorka! ze dziecko jest zanuzane we wodzie po same uszy na dlugi dlugi czas sami lezy i wedlug niej uczy sie plywac nie chodzi mi o chwilowe zanuzenie uszkow niemowlaka! rozumiecie? dziecko lezy same we wanience

Gość gość
Dns a ile czasu ty takiego niemowlaka kapalas? 2 minuty? Mycie i wyjmowanie? Bo u mnie tak samo 10-15 minut w wannie, relaks, oblewanie go woda, itd. Ja tez zrozumialam o zanurzaniu dziecka całego w wannie na cały czas kąpieli. Ja tak nie robilam i nie slyszalam, aby robil tak ktokolwiek kogo znam (a mam wiele znajomych mam takich maluchow). Juz nie chodzi o zapalenia ale o komfort. To juz jest niemowle, nie noworodek, porownywanie wody w uszach do tego, ze bylo w brzuchu jest co najmniej smieszne i glupie, przeciez to jest diametralna roznica w jego budowie anatomicznej, w fizjologii. Gdyby to bylo bez znaczenia, nie odsluzowywaliby dzieci tuz po porodzie, no zastanowcie sie przez chwile.

Gość MartynaG_pl
Nawet z maleńkimi dzieciątkami można już chodzić na basen - a wówczas uszka są zalewane wodą. Jeśli jest rodzic nie powinno się nic stać. Zapraszam na mój blog www.MartynaG.pl o ciąży, o zakupach, o wyprawce, o gadżetach mam i dzieci, o wychowaniu małego człowieka.

Gość gość
" we wanience" aaaaahahahahahahahahahahahahahahaha " " we waniece" aaaaaaaahahahahahahahahha kurna ale zes napisala.... we wanience .....ja pitole co za dramat!