Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na etacie czy wyjazd na opiekę?

Polecane posty

Gość gość

Mam w Polsce pracę na stałe, jednak słabo płatną,bez szans na awans lub podwyżkę. Mieszkam w rejonie o dużym bezrobociu, niejedna osoba puka się w czoło,gdy mówię, że chcę odejść, Powody są różne: wypalenie zawodowe,niemiła atmosfera,nadmiar obowiązków. Mam możliwość wyjazdu na tzw. opiekę. Jechać, czy nie? Mam męża i dorosłą (17 lat) córkę? Co byście zrobiły?

Gość Kaaarrlaa
Zdecydowanie elastycznie- nie każdy jest stworzony do etatu zalezy jak Ty sie czujesz. -Ja np. nie, dlatego robie zawód wolny - tłumacz :)

Gość gość
nie lepiej po prostu się przeprowadzić, kiedy córka skończy szkołę średnią?

Gość gość
Przeprowadzić? Niby jak? mam wynajmować? I komuś nabijać kiesę? Już w Polsce straciłam 22 lata pracując i nie za wiele się dorobiłam.

Gość gość
A moze najpierw zmiana firmy na taka gdzie jest mozliwosc rozwoju (nawet na podobnych warunkach finansowych) lub dojazd do pobliskiej miejscowosci?

Gość gość
a teraz gdzie mieszkasz? Sprzedajecie mieszkanie/dom i kupujecie gdzie indziej. Jeśli wyjazd, to tylko całą rodziną, bo jeśli chcesz sama wyjechać za granicę, to w ten sposób rozwalisz swoją rodzinę

Gość gość
Lepiej probowac najpierw w Polsce-może w innym miescie o mniejszym bezrobociu. Na opiekunke można zawsze wyjechać a nie jest to latwa praca :-)

Gość gość
W ciągu 4 lat wysłałam setki cv ,jednak wiek powyżej 40 nie jest dziś atutem. Poza tym nie wezmę pracy na własnej działalności skoro mam etat. Zresztą działalność przerabiałam 6 lat temu i zamknęłam z powodu zbyt wielu opłat jakie ponosiłąm.

Gość gość
Moze podszkol jezyk lub zalicz kurs zawodowy, zeby latwiej wpasowac sie w rynek?

Gość gość
Mam podszkolić język? Po co? Mam fc z angielskiego i co z tego? Po co mi angielski w Polsce? Szkolenie zawodowe? W jakim kierunku.Pewnie nikt mi nie uwierzy, ale skończyłam studia (magister chemii) i pracuję w MPWIK (oczyszczalnia).To co mama teraz fryzjerką zostać?

Gość gość
nie szukałaś pracy w jakimś większym mieście?

Gość opiekany turysta
a gdzie zamierzasz wyjechac?

Gość gość
Szukałam we Wrocławiu .zarobki jakie mi proponowano okolo 2.3 tys. W NIEMCZECH około 5 i dlatego się zastanawiam.czy być tu czy jechać.

Gość gość
wzięłaś pod uwagę koszty leczenia chorego kręgosłupa? Koleżanka, która ma 28 lat nie dała rady fizycznie dźwigać starszą panią

Gość gość
Tam też nie jest super ale tu złapałam dół lub szklany sufit jak mówi moja córka

Gość gość
rozpad rodziny też cię nie rusza?

Gość gość
Dlaczego rozpad?

Gość gość
Moja rodzina tu się rozpada z braku pieniędzy i nudy .brak kasy równa się siedzeniu w domu i nudzie

Gość gość
W sumie to jechać , tutaj nic nie ma ciekawego .Mozna garba dostać.

Gość gość
Jedz bez zastanawiania,wszystko zalezy na jaką rodzinę trafisz,ale ogólnie nie jest zle,znam wiele osób które wyjechały na opiekę mniej więcej w twoim wieku i też mające rodziny i powiem ci że większość z nich nie chce nawet wracac do pl.

Gość gość
ja bym nie jechała, to cięzka praca