Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40 lat i kollejny bobas

Polecane posty

Gość gość
"Czas na rozród "o losie kto tak mówi, dobrze,że w tym kraju taka bieda z nędzą, bo aż żal jakby się takim prymitywom miało lepiej żyć.Siedżcie w tym swoim gbagnie umysłowym dalej, zaglądajsie ludziom w gacie, mteryki, to jedyne co możecie zrobić i oczywiście plujcie jadem na kafe, coż za cudowne życie macie, aloe dobrze wam tak.

Gość gość
ty 40 widac ze jestes niezle sfrustrowana ROZROD NORMLNE SLOWO kisiel to ty masz i szal macicy niespelnione jakies instynkta hahaha idz te z dzieci robic-bo moze ci to zajac troche hahahaha a 50 letnia babcia to normalne rodzi sie w ieku 20-30 a nie kolo 50 sory pozdrawiam was babulenki

Gość gość
Ludzie ja mam 30 lat , moja matka ma 50/serio nie widze jej w wieku 50lat biegajaca za 10latkiem, natury sie nie da oszukac to jest czas juz na odpoczynek nie na kolejne dziecko , czy nawet na pierwsze.

Gość gość
Czterdziechy widać po was wiek, zdecydowanie.. Choć wy twierdzicie inaczej

Gość gość
one sa mlodei prosza ich o dwod w sklepie hahaha maja przystoinych mezow i madre i sliczne dzici a same sa mega zadbane jasne.....

Gość gość
mam 40 lat prawie i czuję sie młodą, super babką. ale jak czytam kafeterię to dochodzę do wniosków że to juz koniec mojego życia, że powinnam już chyba o nagrobku myśleć :)

Gość gość
na kafe życie płynie inaczej mniej wiecej tak. Masz okoo 20 i wpadka, mieszkasz u teściów, gnoją ciebie , wyzywają, zkładasz pierdylin tematów o teściowej jędzy, szwagiece wrednej.Karnisz tylko cyckiem, rodzisz sn inaczej nie jesteś matką.Siedzisz na d/upie w chałupie i nie pracujesz, bo się poświęcasz rodzinie.Około 40 jesteś już tak znudzona życiem,że myśoisz o nagrobku , ale dzieci odchowane, wykarmione, a to jhest przecież dla każdej lkobiet priorytet w żyiu.tutaj nie ma innej opcja, altermatywy, ale tak zpędzajć życie nie ma czemu się nawwet dziwić, jaskiniowcy przez wuieki żyli podobnie, dokóki tych jaskin nie upuścili, to się nazwyaq cywilizacja.Na kafe nie ma tego znwiska, bo ro rozwoju potrzeba świadomości a to towar wybitnie deficytowy na kafe.

Gość gość
co to za bzdury, kobiety na zachodzie maja dzieci po 30 a rodzic okolo 40 to calkiem noralne, dzis jest inny swiat no ale Polska oczywiszcie ciemnogrod, i nie da zyc ludzom jak chca

Gość gość
mam 32 lata, mam 2 dzieci i ciaza kolo 40 bylaby chyba straszna kara od Boga. Jak będę mieć 40 to będę wyjezdzac na wakacje, spac do południa , spotykać się z koleżankami .aniewdziecisiepakow

Gość gość
jak masz dzieci za kare to gratuluje, znajdziesz na pewno szczescie wsrod kolezanek

Gość gość
urodziłam w wieku 25 lat, planowane i chciane dziecko, mieszkaliśmy w swoim (no na kredyt :p) mieszkaniu :) rodzicielstwo wzmocniło mają więź z mężem, staliśmy się pełną rodziną :) i dla mnie to był idealny wiek na dziecko, ale dla innej kobiety, której życie potoczy się inaczej inny wiek będzie lepszy. Autorko musisz wsłuchać się w to czego chcesz, oszacować czy Was stać, czy macie warunki, czy Twój organizm się zregenerował, jak tak to nie ma o czym myśleć-decyduj się. Moja teściowa straciła swojego tatę mając 60 lat, jej tata miał wtedy 86lat, za to mój mąż stracił ojca mając 3 lata, jego ojciec miał wtedy 27 lat. Także nie ma reguły, bo ludzie umierają w róznym wieku.

Gość gość
tu na kafe każda czterdziecha jest wulkanem energii, jest zadbana , szczuplutka i ma pasje:D:D:D

Gość gość
Moja mama miala 35 lat gdy mnie urodziła i niestety nie zdążyła mnie wychowac. Zmarła gdy mialam 13 lat :(

Gość gość
ale czego mają dowodzić wpisy osób którym rodzice zmarli młodo? bo nie rozumiem? uważacie, że przeciętna polka będzie żyła 40-50 lat? otóż średnia długość życia się wydłuża, a 50 latka, to nie kobieta która będzie sobie odpoczywała, tylko będzie zasuwać w pracy do 67rż. także jak dobrze spojrzeć, to taka 40 latka odchowa dziecko do 27 rż i przejdzie na emeryturę, więc będzie babcią, która będzie mogła pomóc od czasu do czasu w opiece nad dzieckiem, będzie mogła czytać wnukom, rysować z nimi, opowiadać bajki, śpiewać. to będzie taka prawdziwa babcia, a nie 40 latka, która zostaj***abcią i wnuka zna ze skypa i wymiany smsów.

Gość gość
Moja mama miala 35 lat gdy mnie urodziła i niestety nie zdążyła mnie wychowac. Zmarła gdy mialam 13 lat x mojej kuzynki mama zmarła jak miałą 25 lat, zostawiła roczne dziecko.

Gość gość
a nie 40 latka, która zostaj***abcią i wnuka zna ze skypa i wymiany smsów. x to dopiero obciach zostać babcią w wieku 40 lat!

Gość bababrybaba
pierwsze dziecko miałam w wieku 20 lat,drugie 33 lata.i powiem że po 30 stce siły juz nie te i wiele rzeczy się nie chce.gdybym mogła cofnąc czas to drugie miałabym po roku po pierwszym i teraz swięty spokój.

Gość bababrybaba
i przestancie p.c że 40 stki to szczupłe laski i biegają na rolkach za swoimi dziecmi.dziwne ,bo ja widze same zmęczone baby ,ubrane na szaro ,które jeżdż a z dzieckiem w wózku jak za karę.a 20 stki tez widuje owszem.a one bawią się z dziecmi na placu zabaw az miło.skacza po drabinkach czy huśtają na huśtawkach.nie wyobrażam sobie mieć pierwszego dziecka w wieku 40 lat.po prostu jak się jest młodszym wiele wiecej ma się siły i wigoru.przy pierwszym dziecku skończyłam studia,wybudowaliśmy duzy dom i żądne wyzwanie nie było dla mnie problemem,nawet zrobienie pózniej specjalizacji,teraz w wieku 42 lat juz by mi się nie chciało.

Gość gość
jak masz 33 lata i ci sie nie chce to wspolczuje mezowi, potem sie dziwicie ze idzie do mlodzej kochanki arabki rodza cale zycie sa zdrowe, i maja silne rodziny a w Polsce co 3 malzenstwo sie rozpada bo ta ma 33 i juz zgrywa babcie co sie jej nie chce to nic tylko umierac w wieku 40 lat bo przeciez to juz staruszka

Gość gość
obciach to jest wtedy jak latasz w trampkach i miniówce z wózkiem a ludzie biorą cię za babcie dziecka a ty jesteś jego matką:D

Gość bababrybaba
mam już 42 i nie chce kolejnego dziecka.czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
."i powiem że po 30 stce siły juz nie te i wiele rzeczy się nie chce." Chyba tobie, nie rób z siebie matrycy, bo nie każdy jest taki leniwy i wycofany z życia jak ty.Niech każda rodzi kiedy chce, ile che i jak chce, aby tylko dzieci były chciane i kochane, reszta jest nieważna. Mnie ojciec nie wychował, odszedł od nas w wielku 30 lat kiedy miałam 3 latka, wychował mnie "Tatko", 2 maż mojej mamy starszy od niej o około 20 lat, jak się pobrali ja miałam 5 lat, mamam około 30 a Tatko był po 50.To najcudownieszy człowiek jakiego w życiu mozńa spotkać, obecnie jest już dobrze po 70 , ale kondycją, radością życia powala miliony.Nie piszce wieć o tym wychowaniu, obecnie co 3 rodzina się rozpada, sa inne przypoadki losowe, wieć nigdy nic nie wiadomo, kto wychowa,a kto nie.

Gość gość
no a 50 ma sile biegac za dzieckiem? prawie 60 po wywiadowkach latac?? nie robicie ideologi, poprostu wczesniej nie bylo was stac i tyle.

Gość gość
Kobieta po 40 w ciąży to już babcia. Świadome zajście w ciążę jest egoistyczne. Zwłaszcza te ,które już mają dzieci.

Gość gość
no a 50 ma sile biegac za dzieckiem? prawie 60 po wywiadowkach latac?? nie robicie ideologi, poprostu wczesniej nie bylo was stac i tyle x a jeżeli kogoś nie było stać to co? Uważaj, żeby ciebie było stać na wychowanie.... ps. co oznacza zwrot nie robcie ideologii?

Gość gość
nie rob ideologi do calej akcji ze taka mloda ze 40 to sam wigor-dorabiasz i tyle wczesniej nie bylo cie stac a teraz na sile chcesz nadgonic i tyle/stara i koniec natury nie oszukasz/ do menopauzy sie szykuj juz...powoli taka prawda

Gość gość
mnie juz nie musi byc stac mam mam dorosle dzieci i twoj wiek ahhahahah

Gość gość
Ty sie babciu naucz pisac po polsku. Nie dorabiaj ideologii a nie nie rob ideologii jezsli juz. I jezeli chodzi o scislosc to mam 27 lat babuniu. A i uwazaj zeby ma starosc bylo cie stac na suchy chleb bo zycie przewrotne jest. I noe wtykaj swojego starczego nocha w cudze sprawy babciu i samam sie szykuj do menopauzy staruszko. Zdecydowanie wolalabym miec dzieci w wieki 40 lat niz byc 40 letnia babcia.

Gość gość
popieram, tez uwazam ze gorszym wstydem jesz zostac babcia w wieku 40 lat niz w tym wieku zostac mama.

Gość gość
Rob co Ci serducho podpowiada i nie sluchaj opinii innych. Ja urodzilam majac 36 lat i bedzie to moje 1 dziecko. Jest to najlepsza rzecz jaka mnie spotkala ale 2 nie chce, sil juz troche brak, ale cierpliwosci na pewno mam kilka razy wiecej niz 20 paro latkowie. Moze jakbym miala kogos do pomocy to i na 2 bym sie zdecydowala. Znam babke ktora urodzila 2 dziecko w wieku 43 lat i wowczas wygladala lepiej niz gdy rodzila 1 dziecko w wieku 22 lat