Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie za 575 tys jakie dochody

Polecane posty

Gość gość

jakie dochody trzeba mieć, by kupis sobie takie mieskzanie w wawie na kredyt w 80%?

Gość gość
Pytasz sie, jakie dochody trzeba miec, zeby bank udziel kredytu mieszkaniowego w wysokosci 460 tys zl? To zalezy (od Twojego wieku, sytuacji rodzinnej itd). Matematyka jest prosta - jezeli chesz miec kredyt na 20 lat, sama raty zaplacisz miesiecznie 1917 zl. Do tego dochodza koszty odsetek. Taki bedzie koszt obslugi samego kredytu. Rozne banki, roznie przyjmuja wysokosc kosztow stalych kredytobiorcy (czynsz, energia etc.) Ale - inna sprawa jakiego dochodu wymaga bank azeby dac kredyt a inna - na ile rozsadny czlowiek moze sie zapozyczyc. :) Ja bez zarobkow min. 6 tys zl netto nie porwalabym sie na taki kredyt.

Gość gość
Nie, nie chodzi mi o zdolnośc kredytową. Źle się wyraziłam. Chodzi mi o Wasze odczucia, komfort psychiczny.

Gość gość
Co najmniej 7 tys. Ale myślę że przy 9 już bardziej

Gość gość
A ile masz?

Gość gość
a co ma do tego wiek? ;) Wiek chrystusowy.

Gość gość
To że nikt nie da kredytu na 30 lat np 55 latkowi?

Gość gość
No chyba nie pomyślałaś, ze ktoś moze byc na tyle pomysłowy by w wieku 55 lat iść po kredyt?

Gość gość
To jakie masz zarobki?

Gość gość
Ale ja pytam o wasze odczucia,a nie o moją zdolność. Ile wg was trzeba zarabiac by z czymś takim móc zyc. Porównam sobie wasz punkt widzenia z moim dochodem.

Gość gość
Już odpowiedziałam. 9 tyś około. Cóż, wiesz, w wieku 40-50 lat życie się nie kończy, trochę ignorancję u Ciebie wyczuwam. Czasami taki wiek jest najlepszy na np inwestycje a tu może być problem. Gość dobrze napisał, wiek ma też znacznie. Przy takim kredycie, np na 20 lat rata wyniesie około 3 - 4 tys złotych. Żeby tyle ubywało mi co miesiąc musiałabym mieć z 2,5 - 3 razy tyle zarobków, co najmniej

Gość gość
8-10 tysięcy co najmniej

Gość gość
Przyjdzie Ci oddać około 670 - 720 tysięcy

Gość gość
czasami takie rzeczy sie zdarzaja po prostu chociaz trzeba wiedziec jak 333 www.youtube.com/watch?v=DvEYhVwnQtw

Gość gość1230983
Wielkie w ch.j

Gość gość
tylko powyzej 10 tys z roznych zrodel, zawsze jak jedno wyschnie, drugie moze wiecej dawac,a tak seriow zyciu nie chcialbym brac takiego kredytu , wolalbym tansza kawalerke na zad**

Gość gość
Mówi się, że opłaty stałe (kredyt + wszystkie inne opłaty) nie mogą przekraczać połowy dochodów. Wówczas w sytuacjach kryzysowych nie prowadzi to do bankructwa. Też jestem zdania, że dochody rzędu 10 tys. PLN to racjonalna wartość w stosunku do raty kredytu.

Gość gość
up