Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMajki14

stan podgorączkowy

Polecane posty

Gość mamaMajki14

Problem jest taki, ze moja półroczna córka zaczęła mieć stan podgorączkowy juz przed świętami bożego narodzenia jest to temp. Okolo 37,3 do 37,8 ,codziennie. zaczelo sie byla przeziębiona lekarz przepisał neosine i nurofen miała czerwone gardło i uszka przeziębione poszlysmy na sprawdzenie niby okej. Za kilka dni znów codzinnie stan gorączkowy ale żadnych innych objaw , pomyślałam ze to może zęby, później rozchorowalam się ja i mąż katar,kaszel,goraczka, i gardło ja nie mogłam mówić ale to nie ważne mala dostala katar , nie wiedziałam czy zaraziła się od nas czy to te zęby bo tez niby może występować katar ale ze względu na to ze byliśmy chorzy poszlam do lekarza i znów ten sam zestaw leków, a dziecko po tyg nadal katar i stan podgorączkowy i znów lekarz tym razem antybiotyk bo gorączka nie spada, bierzemy od poniedzialku i jeszcze nie pomaga nadal katar i stan podgorączkowy do tego wydaje mi się ze tak jakby nieraz miała duszności, juz nie wiem co mam robic boje się ze cos nie tak a lekarze robią wszystko na odpier... , czy któraś z was miała podobny przypadek czy myślicie ze to zęby czy macie jakies inne podejrzenia? Proszę podzielcie się doświadczeniem

Gość gość
A robilas badania krwi ? Ja bym zrobiła corce badanie krwi z rozmazem, mocz i crp.

Gość gość
A moze miec jakaś bakterie ? Zrobic wymaz z gardla lub nosa

Gość gość
A może miec jakąś bakterię ? Zrobić wymaz z gardła lub nosa. Wskazuje to na pewno na jakąs infekcje dróg oddechowych. Ja miałam duszności przy zapaleniu krtani a moje dziecko przy zapaleniu oskrzeli.

Gość mamaMajki14
P.doktor powiedziała ze zrobi badania jak wyzdrowieje:/ tzn. Po sprawdzeniu jak po tym antybiotyku. Bierze mala Augmentin

Gość gość
Nie miałam takich sytuacji z synkiem. Teraz ma 3,5 roku i przeziębienia już przerabialiśmy. Pomocny okazał się syrop Pelavo.