Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w Polsce nie ma pracy dla mlodych ludzi

Polecane posty

Gość gość

Na bezrobotnym juz jestem rok czasu skonczylam studia a nadal nie mam nigdzie pracy nawet takiej w sklepie.Co robic gdzie ta obiecana Irlandia przez Tuska dlaczego wszyscy w rzadzie oklamuja zwyklych ludzi.Czekam na nastepny marsz w obronie demokracji i usuniecie zlodzieji z rzadu.Precz z komunistami okradajacymi Polakow !!!!!!!!!!!

Gość gość
musimy sie zjednoczyc i wygonic tych zlodzieji PO PSL do rosji gdzie ich rodzinne strony

Gość gość
Praca jest ale gówniana a co starzy maja powiedzieć :-)

Gość gość
nie dajcie sie manipulowac praca jest tylko wy niechcecie pracowac bo przestalizescie byc czarną masą i nie chcecie wegetowac za 1200zl z czego oplacicie mieszkanie rachunki i nie macie na zycie dziekujemy ci RZĄDZIE za twą dobroc

Gość gość
ja mam 22 lata, studiuję dziennie i mam pracę na pół etatu w zawodzie związanym z moim wykształceniem. praca jest, tylko trzeba ją zdobyć.

Gość gość
a Tusk zrobił was w duupę i nawiał

Gość gość
często mijam sklepy, gdzie wiszą kartki, że szukają pracowników. coza bzdury opowiadacie. większość moich koleżanek jak chciała pracowac w sklepie to tę pracę dostała.

Gość gość
No tak za 1300zl jest na umowę zlecenie :-)

Gość gość
ja tam zarabiam 3 tys na rękę rok po studiach, nie wiem skąd wy wygrzebujecie te roboty za 1200 chyba w biedrze.

Gość gość
W Biedrze to jeszcze z 1800 można wyciagnac a i tak nie jest się latwo dostać :-)

Gość gość
no to gdzie wy pracujecie za 1200? powiedzcie, bo ciekawa jestem

Gość gość
Tylko na tą robotę za 1200 zł umowa zlecenie jest 20 chętnych. Więc nie piszcie że jest praca dla wszystkich tylko się innych pracować nie chce.

Gość gość
jaka to robota?

Gość gość
Naprawdę nie wiesz jakie prace są za 1200 zł :o - kasjer - sekretarka/ pracownik biurowy - sprzątaczka - produkcja - praca w banku - kelnerka/barmanka - itp.

Gość gość
Dodam tylko że praca za 1200 zł nie jest jeszcze tak zła bo jest dużo ofert pracy za 4-6 zł/h.

Gość gość
praca w banku za 1200 zł ? chyba jako sprzątaczka chociaż pewnie i ona tam lepiej zarabia

Gość gość
Tak praca w banku, a ty myślałaś że ile oni tam zarabiają :o

Gość gość
A dla starych jest praca? Też nie ma. Mojej matce proponowali 4zł/h w ochronie, gdyby tylko siedziała to OK, ale ona musiała chodzić po całym obiekcie, a to kilka km... kobieta przed 60 tką, i jeszcze na noce... Nie wierzcie w to że bezrobocie maleje, bo dużo ludzi wyrzucają z urzędu pracy, sporo też się nie rejestruje. Np. ja jestem bez pracy, ale nie zarejestrowana w urzędzie pracy, nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, myślę o emigracji...

Gość gość
w banku? najniższe stanowisko u mnie w pracy to za 2200 na rękę.

Gość gość
Przecież sobie tego nie wymyśliłam. Byłam na rozmowie w dwóch bankach. W pierwszym praca za najniższą, w drugim wynagrodzenie tylko prowizyjne. Nie chcesz wierzyć to nie musisz ale taka jest rzeczywistość dla wielu ludzi w Polsce.

Gość gość
No to się ciesz że tyle zarabiasz ale jak będziesz starsza to mogą cię zwolnić i na twoje miejsce zatrudnić tańszego studenta, więc nie przemądrzaj się tak bo nie wiesz co cię w życiu spotka... Zresztą i tak emerytur ma nie być więc jaki sens pracować w tym kraju?

Gość gość
żaden, niedługo wyjeżdzam i bardzo się cieszę, żałuję że wcześniej nie zostałam gdy miałam okazję i dobrą pracę...

Gość gość
praca jest! brak stanowisk zgodnych z wykształceniem. bo od lat nie zlikwidowano tych kierunkow nikomu do niczego nie potrzebnych. albo przynajmniej nie ograniczono ilości przyjętych kandydatów. informatycy, lekarze, inżynierowie pracę mają. socjolodzy, turkolodzy i innej maści ....lodzy nie mają pracy zgodnej ze swoim kierunkiem studiów. nie kłamać.

Gość gość
1200 w banku to chyba jako sprzątaczka

Gość gość
a czemu w Anglii , Irlandii , w Holandii nie ma pracy dla sozjologów, Psychologów, literatoznawców, zarządców i marketingowców?no czemu?a przy pieczarkach i talerzach jest

Gość gość
14:50 myli pracę w banku z pracą w obsłudze klienta :D alboz telemarketingiem hahahha

Gość gość
Przestań z tą sprzątaczką bo tylko kretynkę z siebie robisz.Tyle się zarabia w niektórych bankach.

Gość gość
Czyli według was doradca klienta to nie jest praca w banku. Debile

Gość gość
dziadostwo niedomyte polskie niewiele umie a na starcie już by chciało 2000 zarabiać. sprzątać też trzeba umieć. u mnie w firmie 4 grupy sprzątające pogoniono dopiero piąta spełnia wymogi i jest.