Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blender, czy warto?

Polecane posty

Gość gość
to zależy do czego Ci ten blender potrzebny, jeśli masz zamiar korzystać często ze wszystkich jego opcji- to kup ten droższy, chociaż z doświadczenia wiem że cieszy przez chwilę, a później stoi nieużywany (jak mój cholernie 'bogaty' i drogi robot wieloczynnościowy- prawie wcale go nie używam) często robisz mleko z migdałów? czy mielisz mąkę z ryżu? ja mam różne 'cuda' w domu, a skończyło się na tym, że kupiłam sobie "robota" z końcówką blendującą (miał jeszcze w zestawie mały pojemnik do mielenia orzechów czy ziół) i włożyłam do szuflady, żeby mieć pod ręką zamiast wyciągać z czeluści szafek czy ze spiżarni duży zestaw robię często zupy- kremy i nie narzekam na konsystencję, czasem rozbijam nim też grudki w sosie, a latem w misce miksuję truskawki na koktail- wygodniej w zmywarce układa mi się miska niż dzbanek z miksera i nie muszę przynosić 'dołu' z silnikiem

Gość gość
Mleka z migdałów nie robię, ale własnie chciałabym zacząć, słyszałam że jest bardzo zdrowe! Taki gadżet też mi się podoba http://terapiasokami.pl/soyabella bo widze że można w nim też zrobić zupy-kremy i różne mleka... O mleku ryżowym słyszałam żej est najzdrowsze (ma resveratrol). I tak własnie sama nie wiem co najlepiej, myślisz że blender zrobi mleko z ryżu?

Gość gość
to nie jest tak istotne co w nim można robić, tylko co Ty będziesz w nim robić, bo jak przyjdzie co do czego- to się okaże, że za dużo babrania i sprzęt pójdzie w kąt no chyba że jesteś 'nawiedzona' i zrobisz dużo, żeby odżywiać się zdrowo i domowo

Gość gość
ja mam ;)

Gość gość
Ja też mam,używam go do ubijania ciast,śmietany i miksowania zup typu krem z porów,brokułów,brukselki itp.Mój jest z firmy Bosch,teraz tylko tego używam,mikser schowany:-D

Znalazłam dobry artykuł na temat przydatności blenderów - https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprzet-agd/blender-w-kuchni-pozytek-czy-zbedny-wydatek-1143.html A jeśli chodzi o mnie to uważam, że jest to funkcjonalne urządzenie, korzystam z niego minimum raz w tygodniu, czy to do przygotowania zupy kremu czy do robienia przecieru owocowego. Ja mam taki standardowy blender ręczny i spisuje się bardzo dobrze. Myślę, że jest to całkiem niedrogie urządzenie, które powinno być w każdej kuchni.

Gość gość
tez mam i czesto uzywam

oczywiście, że warto! blenderem zrobisz nie tylko sok, ale też zupę-krem, lody i smoothie :) widziałam fajny sprzęt BioChef na http://www.ekosklepbio.pl Sporo czytałam o tej firmie i ma dobre opinie oraz spory wybór.