Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraMalutka

Czy tez sie tak czuliscie konczac 20 lat?

Polecane posty

Gość staraMalutka

Ze zamyka sie jeden etap zycia i juz koniec naiwnej mlodosci? :(

Gość gość
Tak. Teraz mam 25 i Mam wrazenie ze juz nic dobrego i spontanicznego mnie nie spotka.

Gość gość
tak rozpaczalam az w koncu przeszlo to w obojetnosc i przyzwyczajenie sie do tego stanu rzeczy

Gość gość
Nie

Gość staraMalutka
ja placze 3 dzien :(

Gość gość
nie rozpaczaj i nie mysl o tym bo jeszcze wpadniesz w depresje prze to, ja wpadlam ale juz sie tym totalnie nie przejmuje zawsze sie wydaje ze jak sie bedzie mialo ile tam lat to sie bedzie takim a takim a tak naprawde zawsze sie bedzie ta sama osoba tak naprawde to nic sie nie zmienilo to tylko umowna data dalej jestes tym kim bylas:)

Gość staraMalutka
Ale co innego wypada majac 15, 30 czy 50 lat, oczekiwania spoleczenstwa sa inne i sie dajemy przez to zaszufladkowac

Gość gość
no zmienia sie to ze zamiast do szkoly idzie sie na studia lub do pracy reszta jest taka sama mnostwo starych ludzi wydurnia sie jak mlodzi kogo to tak naprawde obchodzi?

Gość gość
Nie.. szczerze mówiąc, nie czułam większej różnicy między tym, jaka byłam w wieku 18-21 lat, tyle że mi się charakter ukształtował wcześniej więc może dlatego. Teraz mam 23 i nadal czuję się podobnie, może tylko mniej się przejmuję studiami, bo ważniejsza jest dla mnie praca - znalezienie jej w zawodzie. Jeśli chodzi o rozrywki to już w wieku 21 lat zaczynałam mieć przesyt imprez, spontanicznych, wariackich wydarzeń i tej całej swawoli, obecnie podoba mi się to jak jest, jeśli mam ochotę na spontan - jest spontan - przecież sama organizuję swój czas i wiem, kiedy mogę sobie pozwolić na jakąś rozrywkę. Wiem tylko, że jak zacznie się już praca na pełny etat to docenię to, co mam teraz, czyli czas, bo na pewno będzie go mniej - no i fakt, że zajęcia na uczelni czasem możesz sobie odpuścić, a pracy już nie :P Także na pewno będzie bardziej monotonnie i poważnie ale nie mam z tym problemu, taka jest kolej życia.

Gość gość
Nie kilka lat później. Ale coś sie kończy a coś zaczyna każdy etap życia może być fajny trzeba tylko umieć go wykorzystać :) Mniej myślenia więcej działania odwróć swoje myśli od głupich myśli i zacznij żyć. Dziec***ewnie jeszcze nie masz, co?To czas na imprezki teraz to dopiero życie. Wszystko fajne prócz pracy ale i to można polubić :)

Gość jeszczenastka
Szczerze? Czulam się dorosła już w wieku 15 lat. Może nie aż tak jak kobiety w wieku 20, ale dużo marzylam o rodzinie w przyszlosci oczywiście, o studiach i o tym co będę robić w przyszlosci. Byłam też typowa nastolatka. Znajomi, zainteresowania, nauka, bunt, ale parę z tych rzeczy mam teraz. Tak "spokojnie" było do 17 roku życia, czyli znajomi, hobby i przede wsztstkim życie uczuciowe, które tak naprawdę pojawiło się w,wieku 13 lat. Teraz mam 18 i czuje się poczesci kobieta, a po części nastolatka. Są imprezy, znajomi, wszystko tak samo, może oprócz tego że myślę intensywniej o przyszlisci, ale nie zmienia to faktu że czegoś żałuję. Wręcz przeciwnie. Dzieciństwo się skończyło, lecz zaczyna się drugi etap. Również ważny i ekscytujacy. 20 lat to jeszcze nic. Teraz mysli się o studiach, pracy i o miłości.

Gość gość
nie każda kobieta w wieku 20 lat czuje się dorosła - a nawet jeśli się czuje, to niekoniecznie jest dorosła - tzn psychicznie, powiem więcej - sporo nie jest, choć i tak kobiety na ogół w tym wieku są dojrzalsze niż ich rówieśnicy płci męskiej