Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozpaczfioletowa

Pełno pajączków na nogach i ciagle nowe

Polecane posty

Gość rozpaczfioletowa

Mam 30 lat. Zawsze miałam widoczne żyły na skórze - na nogach rękach, dekolcie, ale ostatnio zauważyłam, że robi mi się coraz więcej pajączków! Poszłam z tym do chirurga naczyniowego i polecił mi zabieg zamykania (w swojej klinice oczywiście), taki po którym chodzi się w uciskających leginsach. Ale czy to się da powstrzymać? Nie palę, ważę mniej niż 60kg, nie jem mięsa, od czego to się może robić? Jak tak dalej pójdzie to nigdy nie założę spódnicy w lato smutas.gif

Gość rozpaczfioletowa
Eh nikt nie pomoze?

Gość gość
Idz do swojego lekarza rodzinnego na przebadanie. JUZ !!!!!!!

Gość rozpaczfioletowa
Ale przebadanie pod katem czego? Badania krwi mam dobre, wszystko w normie, robilam niedawno.

Gość gość
up

Gość gość
uuppppp

Gość Ale to już było
Masz słabe krążenie i stad tworzą się tzw. pajączki. Idz do lekarza rodzinnego i wypisze Ci odpowiednie leki po których wszystko się unormuje.Jasne.... do lekarza na zabieg prywatnie. Bo lekarzynie brakuje do nowej fury?! Nie daj się wpuścić w maliny!

Gość rozpaczfioletowa
No właśnie, chirurg nie zaproponował leków tylko od razu na zabieg ;/ Ale czy te pajączki mają szansę zniknąć czy po prostu nie będą pojawiać się nowe?

Gość gość
jedz rutinoscorbin duzo wit c

Gość Genuauaa
geny, geny, geny ;) Kup sobie żel na naczynka galvenox soft, kosztuje 15 zł w aptece, a mi bardzo pomógł. Można go używać jak zwykłego kremu. A zamykanie naczynek jest dobre, kosztuje bo kosztuje, ale jak estetycznie źle wygląda to warto. Uważam, że trzeba o siebie dbać!!! i traktować tego typu rzeczy jako inwestycję w siebie.

Niestety na te pajączki które już powstały to lekami się nic nie zdziała. Zostaje tylko zabieg. A tak profilaktycznie to kup sobie jakiś suplement diety uszczelniajacy naczynka, żel/krem z kasztanowcem, urozmaicona dieta, nie zakładaj nogi na nogę, jak sobie odpoczywasz w domu to weź nogi kładź na jakimś podwyższeniu. Do tego ostrożnie z peelingami i opalaniem. Bierzesz może tabletki antykoncepcyjne?

Gość Marinetta
Pajączki na nogach to zmora dzisiejszych czasów. Coraz mniej aktywności fizycznej praca siedząca;/ wiem bo sama mam ten problem ale u mnie w pracy starsze koleżanki (jak to na poczcie;) ) poleciły mi żel galvenox. Z pewnym niedowierzaniem sprawdziłam i no działa:) nie dość że redukuje naczynka na skórze nóg to jeszcze daje uczucie lekkości i odpoczynku po całym dniu:)