Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sprawdzić czy jestem płodna

Polecane posty

Gość gość

Są jakieś metody aby to sparwdził lekarz. Kochałam się ostatnio ale 2 dni przed dniami płodnymi oraz w dni płodne i nic. Mam 35 lat . Czy mam jeszcze szansę na dzieci?

Gość gość
Lekarz może w badaniu usg sprawdzić czy występuje owulacja

Gość gość
To chyba pytanie do lekarza,a nie na kafe... Nastaw sie na minimum rok staran,zeby sie nie stresowac,ze sie nie udaje. Zwlaszcza,ze juz mloda jak na pierwiastke nie jestes... Zbadam poziom hormonow i idz na usg w terminie owulacji,zeby sprawdzic czy jest.A poza tym...Najpierw starasz sie o ciaze,a potem pytasz o badania? Bierzesz chociaz kwas foliowy? Do ciazy trzeba sie przygotowac.

Gość gość
No właśnie nie przygotowywałam się. Nic nie biorę z leków, badań też nie robiłam. Ale nie przesadzajmy, ze wszyscy tak robią. Masa moich koleżanek zaszła w ciążę ot tak...

Gość gość
No tak, ale jak już się starasz a nic nie wychodzi to trzeba by iść się zbadać

Gość gość
Ja też zastanawiałam się czy że ma będzie wszystko ok. Na szczęście jestem zdrowa jak koń. Wyniki książkowe, ciąża bezproblemowa w wieku 33l.

Gość gość
Ale jak na razie próby były tylko dwie. W tym raz 2 dni przed owulacją.

Gość gość
To trzeba jeszcze popróbować ale kwas foliowy jak najbardziej juz brać udziału

Gość gość
A wy za którym razem zaszłyście?

Gość gość
35lat i taka nieodpowiedzialna... To,ze Twoje kolezanki zaszly ot tak,to nie znaczy,ze to jest dobre. Potem tfu tfu nie daj boze poronienie i lament. Powinnas chociaz brac kwas foliowy. Zrob morfologie, zbadaj koniecznie TSH (niedoczynnosc tarczycy czesto powoduje poronienie w pierwszych tygodniach). Ja w poerwsza ciaze zaszlam po 11mcach, w kolejna po 8. Lepiej psychicznie nastawic sie na dluzsze starania i pozytywnie sie rozczarowac jesli ciaza przytrafi sie wczesniej niz stresowac sie co miesiac i robic codziennie testy ciazowe. W miedzyczasie,zeby zajac czyms glowe i nie myslec ciagle o ciazy mozesz porobic badania.

Gość gość
Pierwsze co zrób dobie usg. Monitoruj cykl. Od lekarza weź skierowanie na badania - od tego zacznij. Ja ma 28 lat i myślałam, ze wszstko jest ok, niestety aby zajść w ciążę musiałam brać leki. Na szczęście się udało, mam córeczkę. Badania to podstawa. Jak z Tobą jest ok to niech mąż się zbada. Powodzenia!

Gość gość
Bierz kwas. A reszta calkiem spontanicznie. Jesli przez 2 - 3 cykle nie uda siw to dopiero zacznij myslec nad jakimis badaniami. Po co sie na wyrost nakrecac i stresowac. Starania to akurat czysta przyjemnosc a nie dramat z termometrem i wynikami badan w reku. Powodzenia! :)

Gość gość
Nie ma badań jednoznacznie stwierdzających płodność. Można robić kolejne badania, mogą wychodzić prawidłowo, a ciąży nie ma Sama owulacja nic nie znaczy, miałam ją jak w zegarku a w ciążę zaszłam po 4 latach po inseminacji (wszystkie badania moje i męża wychodziły ok). Oczywiście powodem nie była psychika, skoro zaszłam podczas zabiegu.