Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka 24

czy dalej mam brac luteine pomóżcie

Polecane posty

Gość olka 24

Hej ! pisze do was z takim problemem zrobiałam tydz. temu test wyszedł pozytywny tylko ta druga kreska bardzo słaba poszłam do lekarza stwierdził brak ciaży i przepisał luteine brac przez 3 dni . Cały czas sie dziwnie czuje wiec dzis rano zrobiłam powtórke testu wyszedł pozytywnie tym razem 2 kreseczki bardzzo widoczne ucieszyłam sie strasznie ..... ale bardzo sie boję ponieważ okolo 3 msc poroniałam bardzo wczesna ciaze co mam robic?

Gość gość
zmień ginekologa a luteina w ciąży Ci nie zaszkodzi bierze się ją na podtrzymanie , jak najszybciej idź do lekarza nie masz wyjścia którego miałaś ostatnią miesiączkę ?

Gość gość
koniec listopada poczatek grudnia.

Gość gość
i niewiem czy dalej brac ta luteine bo ginekolog kazal brac 3 dni tylko doradzcie mi cos bo zaczynan wpadac w panike

Gość gość
Bierz luteinę, nie zaszkodzi. To progesteron, który sprzyja ciąży. Dziwny ten twój lekarz, wiadomo że na początku nie widać nic na usg...

Gość gość
powiedziała ze za szybko robie te testy bo ona nic tu nie widzi .... i sama niewiem czy poczekac z 2 tyg i dopiero isc moze juz bedzie widac

Gość gość
BIERZ LUTEINĘ TO JEST PROGESTERON, PODTRZYMUJE CIĄŻĘ NIE ZASZKODZISZ SOBIE TYM LEKIEM ANI DZIECKU !!!!! Jest to hormon który reguluje również cykl jego spadek wywołuje miesiączkę stąd decyzja lekarza o podaniu go tobie. Nie wykrył ciąży bo to pewnie to sam początek usg na nic się zdaje ale powiniem skierować cię na betę hcg biorąc pod uwagę wcześniejsze poronienie. ZMIEŃ LEKARZA ten się nie przyłożył do swojej pracy

Gość gość
dziekuje za rade .

Gość gość
dokładnie idź do lekarza innego na nic nie czekaj

Gość gość
cd gość dziś ja poroniłam w marcu 2014 w czerwcu zaszłam w drugą ciążę po teście poszłam do gina pierwsze co mi przepisał to luteinę na potrzymanie ciąży miałam ją brac 3 * dziennie, tak na wszelki wypadek.Dostałam skierowanie na badanie beta HCG które daje pewość że jest się w ciaży po tym teście jakby wyszedł pozytywny to kazał nadal brać jak nie to przerwać i czekać na okres. A usg dopiero w 6 tygodniu wcześniej nie ma sensu