Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxaa

Na każde dziecko 1000zł miesięcznie przez rok

Polecane posty

Gość wkurzona na maxaa

jeśli jesteś bezrobotna lub na umowie śmieciowej. Co sądzicie o tym projekcie rządu?

Gość gość
już rano był ten temat

Sądzimy, że będzie to hajlajf dla patologicznych siewców spermy, którzy całą tę kasę przewalą na wódę i pety. Ponad to, po raz kolejny rząd kopie w dupsko uczciwych, normalnych obywateli, którzy normalnie i uczciwie pracują, płacą podatki i ciułają tę kasę, aby na cokolwiek jej wystarczyło. Tacy jak my nie łapią się jednak na żadne progi, widełki i inne wymogi, bo skoro zarabiamy 1750 brutto +, to jesteśmy bogaczami. Jeśli zarabiamy tyle we dwoje - bogaczami do potęgi. Dofinansowywanie osób ze śmieciówek - jak najbardziej ok, jestem za. Weryfikacja będzie żadna, dochodzenie do tego, kto wykorzysta tę kasę na dzieci, a kto na libacje w melinie - zerowe. Rozdawanie kasy po polsku.

Gość gość
dzięki za tą wypowiedź, bo myślałam, ze tylko mnie podniosła ciśnienie ta wiadomość... Już nigdy, przenigdy nie zagłosuję na PO. Ale widocznie musieli przeliczyć, że taka obietnica bardziej im się kalkuluje wyborczo i że więcej jest osób do których skierowana jest ta propozycja niż tych, którzy na to zarabiają i płaca podatki, że poszli w tym kierunku... Jestem wkurzona, rozgoryczona, sama nie wiem, oszukana chyba

Gość gość
Przeciez to jest kielbasa wyborcza. Nie zauwazyliscie zbierznosci? Wybory za kilka miesiecy wiec teraz obiecują że jak wygraja to od 2016 roku będą te dopłaty. Gdyby chcieli je naprawdę wprowadzic to zrobiliby to już teraz, a nie czekali na przyszły rok jak już bedzie po wyborach.

Cześć! Pomijając absolutny absurd tego pomysłu, należy pamiętać, że w maju czekają nas wybory. Sądzę, że do tego czasu usłyszymy o jeszcze lepszych rewelacjach. Ostatecznie żadnych pieniędzy nie dostanie nikt. Bez stresu.

Gość gość
dzięki za tą wypowiedź, bo myślałam, ze tylko mnie podniosła ciśnienie ta wiadomość... Już nigdy, przenigdy nie zagłosuję na PO. Ale widocznie musieli przeliczyć, że taka obietnica bardziej im się kalkuluje wyborczo i że więcej jest osób do których skierowana jest ta propozycja niż tych, którzy na to zarabiają i płaca podatki, że poszli w tym kierunku... Jestem wkurzona, rozgoryczona, sama nie wiem, oszukana chyba

Gość gość
oni nie czają problemów własnego narodu na samej tylko kafeterii ludzie proponują lepsze rozwiązania- np. tańsze produkty dla dzieci, zlobki itd. rok to mało, potem są gorsze wydatki na dziecko, jak ono rosnie i macie rację- ludzie dla tej kasy się będa decydować, nie wzbogacą się na tym nijak, nie obnizy to kosztów wychowania nijak oni nic nie pojmuja, rposty człowiek wie lepiej jak rządzić i co potrzeba niż rząd

Otóż to, wybory idą, kiełbaskę trzeba przygrillować. Jak zwykle zabrali się za całą kwestię od du/py strony. Państwo prorodzinne, zachęcanie ludzi do rodzenia dzieci. Wszystko pięknie fajnie, ale może zastanowić by się tak nad tym, DLACZEGO ludzie w Polsce nie chcą mieć dzieci? Dali rok macierzyńskiego, dali urlopy dla ojców, teraz dadzą 1000zł. Ale czy to rozwiąże problem tego, że kobieta nie będzie miała do czego wracać po roku urlopu? Albo tego, że taki rodzic wolałby spokojną pracę, możliwość bezpiecznego macierzyńskiego czy wychowawczego nawet w niepełnym wymiarze zamiast tysiala przez rok? A co potem? Nie chodzi o malkontenctwo i narzekanie, że cokolwiek by zrobili - jest źle. Tak jak napisałam - super, że wesprą ludzi ze śmieciówek, bo i tak są dymani jak talala. Ale czy nie lepiej byłoby NAJPIERW załatwić w ogóle sprawę śmieciówek? Ile o tym trąbili, że je anulują, że będą nielegalne? Gdzie te obietnice? Gdzie te obietnice, że żadna kobieta podczas macierz. czy czasu trwania ciąży nie będzie mogła zostać zwolniona? Co z tego, skoro 5/7 moich koleżanek po macierzyńskim (min. 5 miesięcy, max w pełnym wymiarze) wróciła do pracy, a na następny dzień dostały wypowiedzenia, na których widniało uzasadnienie cięcia etatów? Paradoksalnie komentujemy coś, co w Polsce w ogóle nie istnieje: system socjalny. Leży, kwiczy i w zasadzie realnie go nie ma.

Gość gość
naprawdę mam nadzieję, że PO przegra te wybory (sama się do tego zamierzam przyczynić) i te obietnice nie zostaną spełnione. OBY

Proponuję większości rodaków przed wyborami dowiedzieć się, co znaczy rząd liberałów, dla kogo rządzą. Wiem, że historia i wos to dla ludzi nudy. Ale mnie szokuje głupota tego narodu. Peo wygrało w wyborach i pewnie wygra znowu bo ma dobre pr.

Najlepsze jest to, że konstytucja RP gwarantuje partiom możliwość NIESPEŁNIANIA obietnic wyborczych. Dlatego nawet, gdyby PO znów doskrobała się do korytka, to tych pieniędzy nikt nie zobaczy. Poza tym skąd one miałyby być zabrane? Wiem, że dzieci są ważne, ale pieniędzy rozmnożyć się nie da, więc komu zabiorą? Chorym na raka? Staruszkom? Bo sobie na pewno nie.

Gość gość
mogą jeszcze podnieść vat

Gość gość
nieroby do roboty a nie dzieci narobic i kase ciagnac ... ja z mezem pracuje i kto mi cos da ? musze placic podatki na takich nierobów i dzieciorobów

Gość gość
Zobaczycie ile sie tu nazjezdza cyganow, a taki byl spokoj. U mnie w miescie w latach 90-tych byla plaga cyganstwa, jak sie otworzyly granice 90% zniknela i pojechala doic zasilki na wyspy. Teraz pewnie z powrotem sie zleza :O

Gość gość
NIe, nie tylko ty autorko jesteś wkurzona. Ja też. I zaczęłam się intensywniej zastaniawiać nad wyjazdem z tego p************o kraju. Nie dostaję nic od państwa bo jestem za uczciwa a komuś kto nie pracuje przez rok będą wypłacać kasę z moich pieniędzy.

Gość gość
ja dobże że wreście nam dzadzom wiecej kasy bo z mopsu jusz nie wystarcza a chcemy jeszcze mieć dwoch chłopców Kewinka i Alanka i dwie dziewczynki Dżesiczke i Roksanke a pszecież przy tylu dzieciach to czasem napić się czeba i papieroska zapalic jak dobże ze mi zapłacom :D

Gość gość
o cholera, znow my za to zaplacimy wszyscy :/