Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okaleczony i pokrzywdzony

Chora służba zdrowia

Polecane posty

Nie zdawałem sobie z tego sprawy , że jest aż tak źle. Może zacznę od początku. Dziś w pracy wpadł mi opiłek do oka dzwonię więc do okulisty w naszym ośrodku zdrowia pytam czy przyjmuje jakiś okulista który mógłby mi pomóc. Odpowiedź mnie zszokowała : owszem przyjmuje ale na wyciąganie ciał obcych z oczu oni nie mają umowy z NFZ na inne rzeczy tak ale na to nie. Mogę panu polecić panią dr X taka usługa kosztuje 100PLN. Szlak mnie od razu trafił. Kto bierze nasze składki?

Gość gość
z czymś takim to na ostry dyżur, tam najszybciej ci pomogą. Niestety od lat nasza służba zdrowia nijak się ma do pomocy w pilnej potrzebie

Gość gość
a tak nawiasem to szlag cię trafił, a nie szlak :)

Gość gość
Ostry dyżur? Byłem kilka miesięcy temu z czymś takim czas oczekiwania uwaga : do 12godz

Gość gość
to ju zależy na czym ci bardziej zależy - na czasie czy stracie jednego oka :(

Gość gość
W takich przypadkavh od razu na pogotowie.

Idę prywatnie dam te cholerne 100zł wezmę fakturę i w poniedziałek przedstawię szefowi i zobaczę co zrobi przecież ja dzisiaj zarobiłem jakieś 60zł. Mam dwa dni pracować na 20min pracy okulistki?

Gość gość
następny polaczek dziad zabiedzony darmo by chciał. okulista nie jest od tego by za darmo wyciągał obce ciała z oka. darmo to pielęgniarka może obce ciało z łóżka wyciągnąć

Gość gość
sld pozdrawiam pana arlukowicza :classic_cool:

tak jak poprzednicy, od razu na SOR. do okulisty idzie się na umówioną wizytę, a to jest przypadek nagły

" Idę prywatnie dam te cholerne 100zł wezmę fakturę i w poniedziałek przedstawię szefowi i zobaczę co zrobi przecież ja dzisiaj zarobiłem jakieś 60zł. Mam dwa dni pracować na 20min pracy okulistki?" x A nie masz ubezpieczenia w pracy?

Gość gość
niestety to norma w tym kraju; moja matka czekala rok na wizyte u kardiologa mimo że ją serce boli; mój ojciec był 7 razy u dermatologa bo cos mu na skorze uroslo i dopiero za siodmym razem mu doktorka usunela, wczesniej go zbywali; a zarobki lekarzy są kosmiczne i w ogole nieadekwatne do pensji zwyklych ludzi... dentysta 20 minut roboty - 150zł. Czlowiek musi na to 2 dni pracowac... jedyne wyjscie to nauka języka i wyjazd z tego chorego kraju.

Gość gość
bo wszyscy polacy to jedna rodzina ......

A co to jest adekwatność do zarobków innych ludzi? To cena rynkowa. x Tak, służba zdrowia w tym kraju jest postawiona na głowie, ale pamiętam jak próba prywatyzacji skończyła się wielkim oburzeniem

Gość gość
Idę prywatnie dam te cholerne 100zł wezmę fakturę i w poniedziałek przedstawię szefowi i zobaczę co zrobi przecież ja dzisiaj zarobiłem jakieś 60zł. Mam dwa dni pracować na 20min pracy okulistki? x zaraz jakiś debil ci napisze: trzeba się bylo uczyć

Gość gość
przecietna pensja to załóżmy 1500zł, z tego trzeba opłacic rachunki, kupić jedzenie, i jeszcze dac okulistce 100zł za 20 minut roboty, czy dentyście 150zł za 20 minut wymiany plomby, no to jest chore po prostu. OK niech mają takie ceny ale wtedy zarobki robotnikow powinny byc 2 razy wyższe. Ale to są BOGOWIE, oni muszą zarabiać kokosy, bo przecież oni są lepsi, oni się uczyli, a taki robotnik to dla nich zwykłe zero, śmieć, który się nie uczył i ma sobie z gardła wyjąć 100zł i im zapłacić.

To jest cena rynkowa. Tyle to kosztuje bo tyle są skłonni dać ludzie. Tak samo kształtowana jest cena chleba, pralki czy samochodu. x Zarobki robotników o których piszesz to jest także cena rynkowa. Po całym wywodzie widać że nie masz bladego pojęcia o ekonomii

Gość gość
ten cały kraj to chuj dupa i kamieni kupa. a będzie tylko gorzej. pozdrawiam z UK :P (też raju tu nie ma, ale za zwykłą pensję da się żyć)

Gość gość
poza tym przestań się wściekać, bo pewnie podczas pracy nie założyłeś okularów ochronnych i teraz masz za swoje. I jeśli nie pojedziesz zaraz na SOR, to może się to skończyć tragicznie dla oka (wiem o czym mowię) Wiec rusz tylek i do szpitala!!!

Gość gość
Tak, służba zdrowia w tym kraju jest postawiona na głowie, ale pamiętam jak próba prywatyzacji skończyła się wielkim oburzeniem xxxx dziecie zadam ci tylko jedno pytanie na czym polega proba prywatyzacji jesli odbywa sie PO wyremontowaniu i wyposazeniu budynku szpitalnego za pieniadze z budzetu panstwa i doprowadzeniu szpitala do bankructwa przez za niskie kontrakty z NFZ?

Prawda jest taka, że istotnie nie zakładam okularów ponieważ mam do wyboru albo maska p. pyłowa albo okulary. Jedno i drugie ma się tak , że okulary parują i nie da się pracować

Po wyremontowaniu i wyposażeniu? A co w tym złego? Jak sprzedajesz samochód to nie naprawisz w nim usterek? x "doprowadzeniu szpitala do bankructwa przez za niskie kontrakty z NFZ?" x Za niskie kontrakty? Państwowa służba zdrowia ma to do siebie że jest nieefektywna. Niejednokrotnie się zdarzało że oddłużone szpitale popadały w jeszcze większe długi. Jeżeli kontrakt jest nieopłacalny to o co szpitale go podpisywały?

Gość gość
dlaczego wciąż jest komunizm? czyli składka twoja to jest moja a moja to wara od niej. skoro chcą biznes robić to niech za swoje inwestują i mnie zachęcą bym do nich po usługę przyszedł. jakość usług wzrośnie gdy konkurencja i dowolność będzie. tak jak z tv na wydre abonament to Kozidrak za trzy piesenki 155 tyś zl przytula. a gdyby zakodowali tvp?

Gość marineross
dlatego nie płace ZUSow, a pracodawca daje kase na prywatne ubezpieczenie zdrowotne

Gość killerow__ dwoch
swietnie chorobowe tez ci wrecza? :classic_cool:

Kolejny polaczek dziad... ### a kim ty jesteś , że nie dawałeś tutaj rady i musiałeś jechać lizać d**e niemiaszkowi albo angolowi. Ja tu płacę składki i tu wymagam miernoto

Gość gość
Byłam na ostrym dyżurze z mamą, przyjechał Pan z ciałem obcym w oku, z innego miasta, bo tam mu wyznaczyli kolejkę na maj 2015... szukał pomocy, odmówili mu. Później powiedział lekarz, że porozmawia z nim, ale dyżur ma do rana 24h/, więc na pewno przyjdzie... była godzina 9 rano. Facet miał czekać nie wiadomo ile i nie wiadomo na co ;-( kobieta ze złamaną ręką płacząc siedziała obok. masakra.

Gość gość
:-(

Gość gość
matoł jesteś i tyle Na parujące okulary są sposoby, trzeba było poczytać w necie a nie teraz użalać się nad sobą. Poza tym jak ci pracodawca nie daje dobrego sprzętu to kupujesz sobie sam - masz jakiś wybór poza zwolnieniem się z pracy? Takie mamy realia i musisz się dostosować