Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikaraaa

ciąża? czy urojenie?

Polecane posty

Gość panikaraaa

Witam. Zdecydowałam się tu napisać bo męczą mnie myśli że mogę być w ciąży. Biorę tabletki antykoncepcyjne ZOELY od maja. są to tabletki 24/4. w drugim dniu tabletek placebo zawsze miałam krwawienie jednak przy ostatnim opakowaniu krwawienie pojawiło się dopiero w 4 dniu. Przez te dwa dni przeżywałam horror bo myślałam ze mogę być w ciąży. Seks z moim partnerem uprawiamy dość często jednak on nigdy nie kończy we mnie a jeśli już to w prezerwatywie. w zeszłym miesiącu była taka sytuacja ze doszedł w prezerwatywie a za jakiś czas (od pół do 1 godz) zrobiliśmy to ponownie, już bez gumy. Partner nie doszedł we mnie ale też nie umył się po ostatnim razie. i w tym dniu zapomniałam o tabletce. minęło 12 godz, jak sobie przypomniałam to natychmiast wzięłam pominiętą tabletkę a reszte już przyjmowałam bez wpadek. Dodam ze to było w pierwszym tygodniu opakowania. gdy krwawienie sie spóźniało to zrobiłam dwa testy. obydwa wyszły negatywnie więc zaczęłam kolejne opakowanie tabletek. jednak teraz odczuwam łagodne bóle podbrzusza właściwie cały miesiąc. Istnieje wysokie prawdopodobieństwo ze to tylko moja psychika ale jednak jest nutka niepewności tym bardziej że zauważyłam od jakiś dwóch tygodni mleczno biały bardzo rzadki, zupełnie nie lepki raczej taki rozwodniony śluz. czy mam znowu biec po test? sama nie wiem czy dać sobie w koncu spokój czy iść po kolejny test.. tamte dwa testy były robione dzien po dniu jednak to było 2-3 tyg od ewentualnego zapłodnienia.. czy w ogóle mogłam zajść w ciąże? a poza tym byłam na usg jamy brzusznej ostatnio. czy lekarz widział by już ciąże? i czy powiedział by?

Gość panikaraaa
jest tu ktoś??

Gość karolonka9656
Lepiej zebys poszla do ginekologa bo z tabletkami nigdy nie wiadomo ja nie uzywam zadnych tabletek ani gumek teraz sama mam mysl ze moge byc w ciazy mam duzo objaw wskazujacych na to ale mialam juz kiedys takie objawy zrobilam test i nic nie wykazalo wiec to tez moga byc moje urojenia i oby bo za wczas na ciaze