Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcinnnn694

Dropshipping

Polecane posty

Gość Marcinnnn694

Witam Zamierzam otworzyć działalność z dropshippingiem, jednak mam kilka pytań Zamierzam prowadzić dropshipping na zasadzie sprzedaży w sklepie internetowym i allegro, wraz z integracji z hurtowniami. Klient zamawia u mnie towar, następnie ja składam zamówienie w hurtowni, która wysyła bezpośrednio do klienta ostatecznego. Chce nawiązać współprace jedynie z polskimi hurtowniami i nie prowadzic sprzedazy zaa granicą Czy jest to opłacalny? nie oczekuję nie wiadomo jakich kokosów ale czy można jakąś przyzwoita kase dostać. Rozumiem że jest to też związane od własnego zaangażowania. Rozumiem ze nie jest to z mojej strony sprzedaż, ale usługa? Z kwestii podatkowych nie jestem najlepszy ale mimo to będę chciał prowadzic księgowość samodzielnie. Jaka forma opodatkowania? Prowadząc księgowość mam jedynie księgować dochód z marzy? I wystawiać paragon klientowi za moje pośrednictwo? Ile potrzebuję wkładu własnego na rozkręcenie, rozreklamowanie itp. Jeśli ktos prowadził lub prowadzi dropshipping słuchał oponi Za kazdą pomoc wielkie dzieki!

Gość Marcinnnn694
chodziło mi o Drożypping handel. a nie o Dropshipping czyli dyscyplinę niebawem olimpijską w turlaniu dropsa

Gość gość
przez jakis czas prowadziłem, miałem współpraca z trzema hurtowniami i było ok, moze nie wielka kasa ale dało rade

Gość gość
up up tez jestem ciekawaa

Gość gość
jesli masz dobre dojscia do hurtowni to czemu nie

Gość PRC
Może tutaj znajdziesz kilka informacji, które mogą Cię zainteresować : edropshipping.info

ktoś wie jak to jest z paragonem dla klienta? czy da się jakoś obejść kasę fiskalną?

Gość gość
Fajnie można sobie rozbudować sprzedaż przez stronę www.dropka.pl Przeszedłem na ich platformę niedawno i sobie chwalę. Ogólnie cały myk polega tutaj na dropshippingu, czyli dostawa robiona jest prosto od dostawcy, a ja nie muszę się już martwić o magazynowanie towaru, tak jak to normalnie wygląda. Co do klientów to muszę przyznać, że cała reklama i promocja jest fachowo zrobiona, także w miarę szybko można sensowną sprzedaż uzyskać.

Gość gość
Kalkuluje mi się od jakiegoś czasu sprzedawanie przez portal dropka.pl. Żadnych kosztów z mojej strony. Jedyne co to pośrednik potrąca sobie ze sprzedaży, ale nie są to jakieś duże pieniądze. To co mi się podoba to możliwość szybkiego dotarcia do dość dużego grona odbiorców bez inwestowanie w reklamę, marketing i tak dalej. To już leży w gestii www.Dropka.pl i jak na razie się dobrze z tych działań wywiązują.

Gość Gosia

Na tej stronie opisują poszczególne hurtownie i zasady współpracy : https://www.mhurt.pl/dropshipping/ więc warto się dowiedzieć czegoś o hurtowni z jaką się chce związać na zasadach dropshippingu