Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak schudnąć z małej wagi???

Polecane posty

Gość gość

Czy ma ktos pomysl jak w miare szybko i bezbolesnie schudnac gdy juz jest sie szczuplym?? Waze obecnie 51kg przy 164cm wzrostu i wzglednie jestem szczupla ale wolalabym wazyc ok 48-49kg... bo jednak na brzuszku i boczkach mam ciut tluszczyku i spodnie 34 mnie troche cisna a 36 juz za duze :/ nie jem kolacji i cwicze ok 1h dziennie i nie widac efektu :/ ma ktos pomysl?

Gość gość
Mam ten sam problem, ni c***a nic nie pomaga, pewnie trzeba ćwiczyć jakoś dużo, mnie się nie chce i ciągle ważę 50 przy 165, chcialabym tak z 45.

Gość gość
45 to juz malo bardzo... ja marze juz tylko o 49 i zeby w tych spodniach bez spiny chodzic :)

Gość gość
Glupia. Po co? Organizm jest mądrzejszy od ciebie i broni się, jak może.

Gość Pomocny2
Musisz pamiętać o tym, że ćwicząc budujesz tkankę mięśniową, a jak wiesz to też waży, a więc przy intensywnych ćwiczeniach chudniemy, ale nasza sylwetka staje się jędrniejsza, silniejsza, a nasza tkanka tłuszczowa jest po prostu zamieniana na mięśnie. Bądź tego świadoma. Po za tym, aby schudnąć nie wystarczy tylko ćwiczyć i nie jeść kolacji. Z tym ostatnim to nie jest tak, że nie jedząc, lub stosując mniejszą ilość posiłków, broń boże aby nie były to głodówki zaczniesz nagle chudnąć. Proponowałbym nieco dokładniej przyjrzeć się swoim nawykom żywieniowym i diecie. To co jesz i w jaki sposób to robisz ma duże znaczenie. Od tego zacznij, a przy okazji przesyłam Ci coś co może Ci pomóc: http://supershape.pl/zmienic-nawyki-zywieniowe-cz-2/

Gość gość
Jak można budować mięśnie intensywnie ćwicząc CARDIO? Jeśl ćwiczyłaby siłowy, to owszem (ale to jest rzadsze u odchudzających się) ale NIE cardio, cardio właśnie 'zjada' mięśnie, chyba, że są to interwały, one ponoć tak bardzo ich nie 'palą'. Idąc twoim tokiem myślenia, anorektyczki ćwiczące wręcz maniakalnie powinny mieć mega mięśnie i ważyć więcej. Ustal swoje CPM (Całkowita Przemiana Materii) i parę innych rzecz - masz masę kalkulatorów w necie, wpisz kalkulator zapotrzebowania energetycznego (calcoolator jest całkiem do rzeczy) i albo obniż kalorie, jedząc inaczej (wywal słodycze, nie jedz nadmiaru węglowodanów etc) ale najlepiej ćwicz minimum 3 razy w tyg i najlepiej interwały po 20-35 min (możesz w domu, możesz na siłowni na bieżni i potem przejść do treningu siłowego - druga opcja najlepsza, bo możesz sobie siłowym wyrzeźbić ładnie sylwetkę - żeby była jędrniejsza i harmonijna) Nie słuchaj kochana domorosłych 'specjalistów', tylko poszukaj więcej info w internecie, wejdź na forum kfd, sfd i tam poszukaj informacji od doświadczonych osób.

Gość Pomocny2
A gdzie Ty wyczytałaś w jej wypowiedzi w jaki sposób ćwiczy? :)

Gość gość
mam Dokładnie ten sam problem. Niby kazdy mówi, ze jestem nienormalna, kiedy chce chudnąć, a ja mam boczki, oponke i trochę tłuszczyku na nogach i nie wiem Co zrobic

Gość gość
Bo najczęśćiej ćwiczą cardio albo fitnessy, biegają a Ty powinieneś sprecyzować, o JAKI trening Ci chodzi. Bo przecież nie w każdym przypadku jest tak, jak to opisałeś