Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Halal mięso

Polecane posty

Gość gość

Halal mięso. Czy ktoś spotkał się z tak nazwanym mięsem w PL sklepach? Dla uściśnienia i najprościej mówiąc, jest to poderżnięcie żywym zwierzętom gardła i pozostawienia ich aż się wykrawawią. Bardzo bestialski sposób śmierci ale nie tylko. Jest to zabijanie obrzędowe. Zanim zaczniecie na mnie krzyczeć że rzeź w ogóle jest bestialska (ja nie jadam mięsa) , to proszę o moment mojej uwagi w tej kwestii. Ja dopiero niedawno się dowiedziałam o systemie mięsa halal. Myślałam że istnieją prawa przeciwko bestialności zwierząt więc jakim cudem halal mięso leży pomiędzy "normalnymi" produktami mięsa?

Gość gość
mięso halal jest smaczniejsze a wykrwawianie zwierzęcia jest mniej bestialskie niż walenie go pałą po głowie!

Gość gość
Albo zabijanie pradem.

Gość gość
które jest powtarzane kilkukrotnie

Gość gość
Mieso halal jedza zydzi i muzulmanie , wiec co sie dziwic ze lezy w sklepie pomiedzy innym miesem jak w Pl wiekszosc to zydzi, a w zadzie sami zydzi

Gość gość
gość wczoraj mięso halal jest smaczniejsze a wykrwawianie zwierzęcia jest mniej bestialskie niż walenie go pałą po głowie! X Wybacz ale nie mówię tu ogólnie o metodach jakie stosuje się w rzeźniach. Jedne są "lepsze" lub "gorsze". Tak czy siak, niejako "mniejsze zło". Waleniem po głowie napewno się zdarza, ale nie o tym mowa. gość dziś Albo zabijanie pradem. X zabijanie wysokim napięciem jest szybsze niż pozostawie zwierzęcia x-czasu do wykrawienia. gość dziś które jest powtarzane kilkukrotnie INNE TEMATY Z TEJ KATEGORII dzieci lubia misie, misie lubia dzieci odszkodowanie z HDI X ??? Jak to się ma do tematu. X gość dziś Mieso halal jedza zydzi i muzulmanie , wiec co sie dziwic ze lezy w sklepie pomiedzy innym miesem jak w Pl wiekszosc to zydzi, a w zadzie sami zydzi X Nie tylko. Halal nie jest monitorowane jak Tobiee może się wydawać.Nie sprzeczam się. Po prostu wobec obecnej sytuacji w Europie, a już napewno we Francji, "pozwalanie" na takie halal mięso aby leżało pomiędzy "normalnym" mięsem, daje islamistom ciche przyzwolenie i asymilację w PL społeczeństwo. Nie potrafię być może dokładnie tego ubrać w słowa, ale na "swoim terenie" zaczynam wnikać aby takie mięso zniknęło z "moich cywilzowanych" półek sklepowych. Precz z islamem. Dasz im rękę....a oni wezmą całą rękę a później resztę.