Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstydzę się wyspowiadać z masturbacji

Polecane posty

Gość gość

a chcę...ale nie potrafię sie przelamać..i chyba nigdy już nie pójdę przez to do komunii.

Gość gość
O zesz qrfa panu Bogu swieczke i diablu ogarek. Albo sie masturbujesz i czerpiesz z tego przyjemnosc albo stosujesz sie do nauk kosciola i nie masz nic wspolnego z seksem. Ja bym wybrala to pierwsze, ale jak sie chcesz udreczac bez celu to prosze bardzo :-)

Król Salomon miał tysiące nałożnic, żył w rozpuście i przepychu i sam Jezus go cytował - więc dlaczego ty masz się spowiadać z głupiej masturbacji, przecież religia jest dla ludzi którzy mają poważny błąd w umyśle od Matrixa.

Gość gość
Wyspowiadać się z grzechu masturbacji - poniżające, ale być w piekle to potworne. Ciebie dotyczy ten drugi przypadek, ale od Ciebie zależy czy to zmienisz. Z dwojga złego lepiej się przełamać i powiedzieć. Najlepiej jak pójdziesz do zupełnie nieznajomego księdza i wybierzesz konfesjonał w którym jest stu procentowe zasłonięcie twarzy. Nie będzie wtedy zupełnie wiedział z kim ma do czynienia.

Wyspowiadać to możesz się wyspowiadać, ale czy żałujesz? Szczerze? Czy to tylko pusta formułka odklepana bo tak uczyli od małego?

Gość gość
Nie mozna użyć jakiegoś innego słowa na to? Po prostu chyba spalę się ze wstydzu.

Gość gość
Nie wiem czy żałuję, wiem, że już nie chcę tego robić.

Ja tam się na tym nie znam, ostatni raz u spowiedzi byłem chyba w 3 klasie podstawówki. A zamierzasz zaprzestać tej straszliwej praktyki czy wyspowiadasz się i dalej będziesz robić swoje?

Powiem tak. Nie ma w tym niczego nagannego. To jest wręcz naturalne. Tylko kościół sprawia że ludzie mają wyrzuty sumienia z tego powodu.

Gość gość
Idiotka. Zaakceptuj ze czlowiek jest istota seksualna i nie daj sie wpedzic w idiotyczns manipulacje koscielna i wymuszanie poczucia winy. Po co ten masichizm, rany boskie? Grzech? Jedzenie i sranie to tez grzech?

Gość gość
Aby spowiedź była ważna musisz księdzu w ten sposób przedstawić swoje grzechy by on to zrozumiał. Bo jak powiesz niejasno to nie będzie wiedział o co chodzi i tym samym spowiedź nie będzie ważna. Wiem, ze jest to trudne, ale możliwe do wykonania. Pomódl się do Boga o odwagę.

Dlaczego Salomon żył w rozpuście i nie musiał się spowiadać? Dlaczego przed Jezusem i długo po Jezusie nie było czegoś takiego jak spowiedź?

Gość gość
a w trakcie mszy jest formułka "spowiadam się bogu wszechmogącemu i wam bracia i siostry że bardzo zgrzeszyłam" dlaczego to nie wystarcza?

Gość gość24
Myślisz ze powiedzenie temu ksiedzowi który wali kapucna tak samo jak ty coś zmieni? Jęśli tak to źle z tobą

Gość gość
Aby spowiedź była ważna musisz księdzu w ten sposób przedstawić swoje grzechy by on to zrozumiał. Bo jak powiesz niejasno to nie będzie wiedział o co chodzi i tym samym spowiedź nie będzie ważna. Wiem, ze jest to trudne, ale możliwe do wykonania. Pomódl się do Boga o odwagę. x Najlepiej mu zademonstruj, będzie zachwycony.

Gość gość
A kto powiedział w ogóle, że masturbacja to grzech. P****ało im się przecież. Onan nie chciał zapłodnić baby i spuszczał się zamiast w nią na klepisko, czyli stosował stosunek przerywany. Chodzi o to, że babę swoją w ch robił. I to jest grzech. Oszukiwanie swojej kobiety. Gdzie tu mowa o samogwałcie? Gdzie Rzym, gdzie Krym?

Gość gość
Podoba mi sie ta ostatnia wypowiedź :)

przecież masturbując się zaglądasz do raju przez dziurkę od klucza ....czy to takie złe...nikogo nie boli, nikogo nie zdradzasz, spędzasz miło czas .....