Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaAniaAniaaaaa93

który laptop byscie wybrali?

Polecane posty

Gość AniaAniaAniaaaaa93

Który laptop byście polecili? Lenovo Z710 i7-4702MQ , 1TB+SSD, karta graficzna nVidia GT840M, 17,3" , 8GB RAM , 1 TB pamięci, matryca błyszcząca czy Laptop MSI CX70 i7-4712MQ, 8GB, 1TB, GT840M, również 17,3", matryca matowa Są w podobnej cenie, z tym, że Lenovo byłby już z Win 8, a MSI bez systemu. Proszę o opinię, bardzo mi zależy na poradach, gdyż sama nie jestem zbyt pewna swojej wiedzy na temat komputerów..

Gość gość
MSI tańszy i ma matową matrycę, a matowa matryca to zdecydowany plus, ale za to chyba ma mniejszą rozdzielczość ekranu, ale z drugiej strony przełoży się to na wyższą wydajność układu graficznego. Oba laptopy bardzo zbliżone parametrami, osobiście za tą kasę złożyłbym sobie stacjonarny, byłby 2 razy wydajniejszy ;)

Gość gość
A czy ten msi na pewno ma 8GB ramu, bo w sklepie widziałem wersje tylko z 4GB, o jakieś 400zł tańszy od lenovo.

Gość AniaAniaaaAniaa93
Tak, na pewno ma 8 gb ramu :) msi rzeczywiscie jest troszke tanszy, 3000 zl z groszami, ale bez systemu, za to z matowa matryca, a Lenovo z systemem, ale z blyszczaca. Co do stacjonarnego - mam dobry stacjonarny , tez kosztowal nie malo, przedtrzyma jeszcze dobrych pare lat, jestem z niego bardzo zadowolona. Ale niestety potrzebuje tez laptopa z wielu wzgledow, a jak kupowac to wolalabym juz wydac pieniadze na cos dobrego i porzadnego, co nie zawiedzie mnie po pol roku;)

Gość AniaAniaaaAniaa93
Hmm, a co do rozdzielczosci - z tego co widze chyba jeden i drugi maja rozdzielczosc 1600x900, wiec nie FHD, ale wystarczajaca, no i wlasnie tak jak piszesz przelozy sie to zapewne na uklad graficzny. A ja przyzwyczajona do monitora 22" i duzej "przestrzeni" do pracy, bylabyn zadowolona, ale tez bez przesady, zebym nic nie widziala z uwagi na male ikonki. Ogolnie sie waham caly czas - ktora firma lepsza, no i ten ekran.. jestem za matowa, ale bardziej jakos ufam Lenovo, i o..!

Gość gość
Wejdź sobie na allinside.pl. Tam są świetne laptopy po dużo niższych cenach, parametry takie same jak te tutaj a są tańsze. Mam laptopa stamtąd i super działa.

Gość gość
Ja osobiście kupuje elektronikę na plebis.eu