Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę teraz pójść do innego lekarza na nfz?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj byłam w poradni u ginekologa na nfz. Lekarz nawymyślał mi kilka chorób choć nie uskarżam się na żadne dolegliwości i wypisał recepty na 260 zł :/ Chciałabym to skonsultować z innym lekarzem i zapisać się do innej poradni, do innego ginekologa również na nfz. Tylko czy tak można?

Gość gość
pewnie, że można. Nie ma rejonizacji i nie potrzebujesz skierowania przecież

Gość gość
jasne :) 300zł na leki bez diagnostyki znajac zycie. konowały

Gość gość
A czemu nie??

Gość gość
No własnie pytam bo nie wiem. Nie chciałabym mieć potem jakiś nieprzyjemności z tego powodu. Nie stać mnie na wizytę prywatną więc chciałabym iść na nfz bo szczerze wątpie w te wszystkie choroby i to jeszcze bez badań.

Gość gość
tylko temu drugiemu ginowi nie mów, że chcesz skonsultować poprzednią diagnozę :) On są solidarni, i nie podważają opinii kolegów/koleżanek. Idź po prostu jakby nigdy nic i na dokładkę poproś o cytologię. Na początku roku mają jeszcze na to kasę. Możesz też zrobić przy okazji dowcipne USG :)

Gość gość
No tamten lekarz zrobił mi właśnie usg i zbadał na fotelu. I stwierdził że mam zapalenie mieszków włosowych, grzybice i jeszcze zapalenie pęcherza chociaż nie czuję, żeby tam coś się działo, nie mam żadnych krostek ani nic.

Gość gość
ty na pewno u gina byłaś? :D Czy to prowo jakieś?

Gość gość
No na serio. W ubiegłym roku chodziłam do innego lekarza prywatnie i byłam cały czas zdrowa. Teraz krucho z kasą i poszłam na nfz. I się mocno zdziwiłam bo chyba żeby stwierdzić choroby trzeba zrobić jakieś badania nie?

Gość gość
z tego, co piszesz to byłaś badana przecież Tylko zastanawia mnie to zapalenie mieszków włosowych :D Świeżo się depilowałaś i to go zainteresowało? Grzybicę można gołym okiem stwierdzić o ile masz gęste, białe upławy. Dziwi mnie to wykrycie zapalenia pęcherza przez USG. Bo tego raczej nie widać, co najwyzej czuć przy sikaniu, kiedy sprawia ci to wielki ból, pojawia się ewentualnie krew w moczu, czujesz parcie, a wysikać się nie możesz

Gość gość
No ale ja już tu pisałam - nie mam żadnych krostek, zaczerwień. Nie mam też żadnych upławów. Przy sikaniu nie czuję dyskomfortu. Nie mam ŻADNYCH objawów chorobowych i niczego mu takiego nie zgłaszałam. Po prostu poszłam na wizytę kontrolną.