Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnaWeronika

Dwóch lekarzy prowadzących na NFZ

Polecane posty

Czy ktoś się orientuje czy w czasie ciąży można uczęszczać do dwóch różnych lekarzy na NFZ? Jeden przyjmuje w przychodni i prowadzę u niego ciąże od samego początku - jestem w 11 tyg. drugi lekarz przyjmuje w przychodni przyszpitalnej w szpitalu w których chcę rodzić - uprzedzając pytania nie poszłam do niego od razu bo na początku grudnia terminy były na luty. Czy mogę zostać u mojego lekarza prowadzącego i chodzić do tego lekarza przy szpitalu?

Gość gość
Nie, bo w ramach nfz przysługują ci wizyty u jednego ginekologa. Zrezygnuj z któregoś z nich, bo nfz nie będzie refundować wizyt u dwóch lekarzy naraz.

Gość gość
raczej średnio bo będą wypisywali skierowania na badania a te nie powinny się dublowac, podobnie jak wizyty w określonym etapie ciąży. możesz za to dostac rachunek do zapłacenia

Gość gość
Ja chodziłam na NFZ i do drugiego prywatnie.Zawsze lepiej skonsultować ciążę z innym lekarzem i wiesz co?Obaj mówili mi co innego ze juz nie wiedziałam który mówi prawdę.Ale wierzyłam temu co prywatnie bo jest zast.orynatora w szpitalu.A wiec ten z NFZ mowil mi ze to chłopiec,ze mam rozwarcie na 1 palec i naklanial mnie do porodu Sn.A tamten drugi powiedzial ze to dziewczynka,ze nie mam żadnego rozwarcia-wszystko pozamykane i najlepsza będzie dla mnie cc.